Beşiktaş Beşiktaş 3 yılda oyuncu satışından 27.5 milyon euro kazandı

Beşiktaş 3 yılda oyuncu satışından 27.5 milyon euro kazandı

04.02.2016 - 10:28 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ta Fikret Orman yönetimi, 3 yılda yurt dışına sattığı 4 futbolcu ile kulübe 27.5 milyon euro kazandırmış oldu.

Beşiktaş 3 yılda oyuncu satışından 27.5 milyon euro kazandı

2 sezon önce Mc Gregor'u Hull City'e 2.5 milyon euroya satan Siyah Beyazlılar bu sezon Demba Ba'dan 13, Atınç Nukan'dan 5 milyon euro kazanırken, son olarak Ersan Gülüm'den de 7 milyon euro kazandı.

Haberin Devamı

3 yılda kazanılan toplam 27.5 milyon euro siyah-beyazlıların neredeyse son 20 yılda yurt dışına yaptıkları transfer satışlarının rakamından daha fazla.

Geçmiş yıllarda zaman zaman Avrupa ve Brezilya takımlarına futbolcu satan Beşiktaş yönetimleri hiç bir zaman aynı dönem içinde bu kadar büyük rakamlara futbolcu satamamıştı.

1996 yılında Rony Johnsen ile başlayan futbolcu satışına İlhan Mansız, John Carew gibi isimler de eklendi ancak bu transferlerdeki toplam rakamlar son 3 yılda kazanılan rakamlara yetişemedi.

İşte Beşiktaş'tan yurt dışına transfer olan bazı oyuncular ve transfer bedelleri:

John Carew: 7.6 milyon euro (Lyon)

Jose Kleberson: 3.1 milyon euro (Flamengo)

İlhan Mansız: 3.7 milyon euro (Vissel Kobe)

Haberin Devamı

Nihat Kahveci: 5 milyon euro (Real Sociedad)

Fatih Sonkaya: 1.5 milyon euro (Porto)

Rony Johnsen : 2.25 milyon euro (Manchester United )

Toplam: 23.75 milyon euro

ERSAN GÜLÜM EN PAHALI TÜRK FUTBOLCULAR LİSTESİNDE

7 milyon Euro bonservis bedeli ile Çin takımı Hebei China Fortuna'e transfer olan Ersan Gülüm bu rakam ile en pahalı Türk futbolcuları listesine girdi.

Ersan Gülüm 1. sırada 13 milyon euro ile Arda Turan'ın yer aldığı liste de 8.7 milyon euroya Trabzonspor'dan Rubin Kazan'a giden Gökdeniz ile 7.5 milyon euroya Zenit'e giden Fatih Tekke'nin ardından geliyor.

BEŞİKTAŞ İÇİN ERTELEME MAÇLARI SORUN OLACAK

Ersan Gülüm'ün Çin'e transfer olması Beşiktaş'ın ertleme maçalarına sıkıntı yaşamasına yol açacak.

Ara transferde stoper olarak Marcelo ve Alexis'i kadrosuna katan Siyah Beyazlılar Miloseviç ev Pedro'nun ardından Ersan'ın da gitmesiyle erteleme maçlarına tek stoper ile çıkmak zorunda kalacak.

Ertelenen Mersin İdman Yurdu ve Trabzonspor maçları öncesinde esame listesinde olmayan Marcelo ve Alexis bu karşılaşmalarda görev yapamayacak.

Mersin İdman Yurdu ve Trabzonspor maçlarına Rhodolfo'nun yanında Tosic veya Necip'in oynamasına şimdiden kesin gözüyle bakılıyor.