Beşiktaş ‘Beşiktaş’a yakışır mı?’

‘Beşiktaş’a yakışır mı?’

25.02.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’nin sosyal medyadaki resmi hesabından Bayern Münih’in gollerinde çalan müziğin paylaşılması, Beşiktaş Başkanı Orman’ı kızdırdı. Orman, “(Başkan biz de Vardar Ovası yapalım) diyorlar. Böyle bir şey Beşiktaş’a yakışır mı? Biz asla öyle şeylerin içinde olmayız” dedi.

‘Beşiktaş’a yakışır mı’

CENGİZ MALGIR

Haberin Devamı

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Divan Kurulu’nda kürsüye çıktı, ezeli rakipleri hakkında açıklamada bulundu.

Fenerbahçe ile oynanacak derbi öncesinde teknik direktör Aykut Kocaman ve oyuncularının sözlerine değinen Orman, “Bazı rakiplerimiz Bayern Münih maçında atılan gollerde çalınan müzikleri bizimle alakalı kullanıyor. Bunlar şık şeyler değil. ‘Başkan biz de Vardar Ovası yapalım’ diye bana da talep geliyor. Böyle bir şey Beşiktaş’a yakışır mı? Biz asla öyle şeylerin içinde olmayız. Görgümüzle, Türk sporuna faydalı olacak gayretin içinde olacağız” diye konuştu.

Teknik direktör Şenol Güneş’e destek veren başkan Orman, şöyle devam etti:

“Bu hoca ve yönetim kurulu stadı olmadan şampiyon oldu. Geçen sezon ikinci şampiyonluk geldi. Şampiyonlar Ligi’nde gruptan namağlup lider olarak çıktık. Bütün bunları hoca ve ekip yaptı. Hocamıza ve takımımıza sahip çıkmalıyız.”

Haberin Devamı

Güneş’i alkışlattı

Fikret Orman, yönetim olarak ilk günkü aşkla çalışmaya devam ettiklerini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

“Bütün sermayemiz namus, dürüstlük ve çalışmak. Bunlarla buraya geldik. Altımızı oymak isteyenlere, birbirimize düşürmeye çalışanlara izin vermeden çalışmaya devam edeceğiz. Beşiktaş yeni hoca arıyormuş. Geçen sezon hocayı göndermeye karar vermişiz. Hocamızla geçen sezon 2 senelik sözleşme yaptık, ayıptır ya. Bunu köpürten insanlar var. Bu sezon da hep birlikte şampiyon olacağız.”

Fenerbahçe ile önemli bir mücadeleye çıkacaklarını kaydeden Orman, bu zorlu karşılaşma öncesi divan kurulu üyelerine Şenol Güneş’i alkışlattı.

Kulüpler Birliği Vakfı başkanı olmasından dolayı fazla konuşmadığı yönündeki eleştirilere değinen Orman, “Bazı algıcı kulüpler var. Onlar da ‘Beşiktaş kollanıyor’ diyor. Kollanmak dediğiniz nedir? Benim de sinirlendiğim anlar oluyor, bu neyi çözüyor. Hakemle alakalı algı yaratılmaya çalışılıyor. Hakem baskı altına alınıyor. Alındığı için de herkes yapmaya çalışıyor. Biz de yapar mıyız? Yaparız. Federasyon bu işe düzenleme getirsin, yoksa bu iş çığrından çıkar. Dört takım şampiyonluğa oynuyor ve kalan 12 hafta Türk sporuna zarar verir” dedi.

Haberin Devamı

Beşiktaş olarak bu işin parçası olmak istemediklerini kaydeden Fikret Orman, hakem konusuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Hak, Allah’ın ismidir. Hakem haktan gelir. Hak, adalet dağıtandır. Kimsenin etkisi altında kalmayın kardeşim. Bizim kimseden beklentimiz yok, bekleyen namerttir. Algı operasyonları yapılıyor. Rakip takımın hocası, oyuncusu açıklıyor, ‘Beşiktaş maçı ölüm kalım maçı.’ Onu söylemek sana mı kaldı? Niye ölüm kalım maçıymış. 115 senedir maç yapıyoruz, hangisi ölüm kalım maçı oldu. Sahadaki insanların sportmenlikten dem vurması gerekirken, yönetim zihniyetiyle açıklama yapmalarını da dehşetle kınıyorum, ayıp ya...”

‘Özledikleri için mi çağırıyorlar!’
Fikret Orman, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin zarar açıkladığı dönemde geçen yıl Futbol AŞ olarak kâr ettiklerini ve bu sene de beklentilerinin aynı yönde olduğunu dile getirdi.
Kulübün borcunun bulunduğunu ancak bunun Türk sporunun bir sorunu olduğunu belirten Fikret Orman, “UEFA, mart ayı için iki ana rakibimizi çağırdı. Özledikleri için mi çağırıyorlar, neden bizi çağırmıyorlar da onları çağırıyorlar. Eskiden bizi nasıl çağırdılarsa şimdi onları çağırıyorlar” değerlendirmesinde bulundu.
‘Şenol Güneş kullanılacak biri değil’
Aykut Kocaman ile birlikte Şenol Güneş’in de Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevkine değinen Fikret Orman, TFF’ye seslendi. Orman, “Ona (Aykut Kocaman) ceza verebilmek için benim hocamı da sevk etmeyin. Benim hocamın ne hakemle alakalı ne de Türk futboluna zarar verecek bir açıklaması vardır. Beşiktaş hocası 6 ay önce ‘Milli takımı yönetsin’ deniliyordu. Şimdi başkasına ceza verilecek diye hocamız kullanılacak biri değildir” dedi.
Beşiktaş’ın malını satan başkan!
Fikret Orman, camia içinde borçların azaltılması için mülklerin satılması konusunda taleplerin olduğunu ancak yönetim olarak kendilerinin böyle bir şeyi düşünmediğini söyledi.
Orman, “Gerekirse mülk satalım, faizleri ödeyelim’ konuşuldu. Konu özel şirketimiz olsa bugüne kadar zaten yapardım. Söz konusu Beşiktaş olduğu için bu kadar eziyete katlanıp borcu çevirmeye çalışıyoruz. Tarihe, Beşiktaş’ın malını satan olarak geçmek istemiyorum. Bizim böyle bir talebimiz olmadı, olamaz da... Borcu yüzdürmeye çalışıyoruz” diye konuştu.
‘Faiz sarmalından kurtulmalıyız’
Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk, borçlarla ilgili uyarılarda bulundu.
Yamantürk, “Hayatta her şey iktisatla yaşar. İktisadı olmayan bir şeyin yaşaması mümkün değildir. Hayat bana borcu yönetmenin varlığı yönetmekten daha zor olduğunu öğretti. Var olan borcunuzu yönetemezseniz elinizdekileri de kaybedersiniz. Uzun vadeli kredi faizlerimiz çok yüksek. Özel bankaların faiz sarmalından kurtulmamız gerekiyor” dedi.
Öte yandan siyah-beyazlıların divan kurulu toplantısına Beşiktaşlı gaziler de katıldı. Ayrıca toplantıda 345 yeni üyenin yer aldığı bilgisi verildi.
Borç 2 milyar liraya dayandı
Beşiktaş’ın toplam borcunun 1 milyar 948 milyon 589 bin 126 lira olduğu açıklandı. Siyah-beyazlıların mali durumuyla ilgili üyelere bilgi veren Denetleme Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel, BJK Derneğinin 56 milyon 725 bin 600 lira, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ’nin de 182 milyon 477 bin 877 lira alacağının bulunduğu kaydedildi.
1 milyar TL’lik ciro beklentisi
Bir aile şeklinde çalıştıklarını ve şirketi kara geçirdiklerini dile getiren Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, “Memnun olmadığım taraflar da var, bunları düzeltmeye çalışıyoruz. Bütçenin yönetimini, takibini yapacak bir departman kurmaya ihtiyaç var. Bu senenin konsolide cirosunun tahminen 1 milyar TL olmasını bekliyorum. Bütçeden sapmamak için bir mekanizma kurulmasının gerektiğini düşünüyorum. Bunun kontrolünün de divan başkanlığı tarafından yapılmasının benim için sakıncası yoktur” diye konuştu.

Yazarlar