Beşiktaş Beşiktaş avantaj peşinde

Beşiktaş avantaj peşinde

23.08.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk sınavında Partizan'a konuk olacak, rövanş için avantaj yakalamaya çalışacak.

Beşiktaş avantaj peşinde

SERDAR SARIDAĞ

Haberin Devamı

Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 209. maçını Partizan’la oynayacak. Siyah-beyazlılar geride kalan 208 karşılaşmada 80 galibiyet ve 44 beraberlik alırken, 84 kez de sahadan yenilgiyle ayrıldı. Avrupa arenasında rakip fileleri 275 kez havalandıran Kartal kalesinde ise 296 gol gördü.

Babel ve Lens götürülmedi

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda bugün Partizan’la karşılaşacak olan Beşiktaş eksik bir kadroyla Sırbistan’a gitti. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkan özel uçakla başkent Belgrad’a hareket eden siyah-beyazlı kafilede, Ryan Babel ile Jeremain Lens yer almadı.

Kartal’da 3. ön eleme turundaki LASK Linz maçında kırmızı kart gördüğü için cezalı olan Alvaro Negredo da İstanbul’da bırakıldı. UEFA listesinde bulunmayan Orkan Çınar, Mustafa Pektemek ile Atiba Hutchinson da Belgrad’a götürülmedi.

Haberin Devamı

Teknik Direktör Şenol Güneş’in, Babel’in yokluğunda Caner Erkin’e sol kanatta görev vermesi bekleniyor. Sağda Quaresma’ya şans tanıyacak olan Güneş, orta sahada Medel-Tolgay-Necip üçlüsünü sahaya sürecek. Cezalı Negredo’nun yerine ise Cyle Larin ilk 11’de forma giyecek.

Kayıpsız geçmişti

Kartal, Partizan ile 3 sezon sonra yeniden karşılaşacak. Beşiktaş, teknik direktör Slaven Bilic döneminde 2014-2015 sezonunda UEFA Avrupa Ligi’nde buluştuğu Sırp ekibini deplasmanda 4-0, İstanbul’da 2-1 yenmeyi başarmıştı. Belgrad’da Veli Kavlak, Demba Ba, Oğuzhan ve Gökhan Töre’nin golleriyle gülen siyah-beyazlı takım sahasında Demba Ba’nın iki sayısıyla 3 puana uzanmıştı.

Partizan’ın yenilgisi yok

Sırp ekibi, Avrupa Ligi’nde 1. ön eleme turundan itibaren yaptığı 6 maçta 5 galibiyet ve 1 beraberlik alırken, hiç mağlup olmadı. 1. ön elemede Pljevlja’yı her iki maçta 3-0 yenen Partizan, 2. ön elemede Trakai’yi 1-0 ve 1-1’lik skorlarla eledi. Siyah-beyazlılar 3. ön elemede Danimarka temsilcisi Nordsjaelland’ı 2-1 ve 3-2 yenerek adını play-off turuna yazdırdı. Beşiktaş ise oynadığı 4 maçta 3 galibiyet, 1 yenilgi aldı.

Hazırlıklar tamam

Beşiktaş, son antrenmanını karşılaşmanın oynanacağı başkent Belgrad’daki Partizan Stadı’nda yaparak hazırlıklarını tamamladı. Teknik direktör Şenol Güneş yönetimindeki antrenmanın ilk 15 dakikası basın mensuplarına açık tutulurken, siyah-beyazlı ekip bu bölümde ısınma hareketlerinin ardından topla çalıştı. Antrenmanı, bir dönem Galatasaray’da da forma giyen Cevad Prekazi de izledi.

Haberin Devamı

31: Şenol Güneş yönetiminde Avrupa’daki 31. maçına çıkacak olan Beşiktaş, rekoru elinde tutan deneyimli hoca ile 14 galibiyet, 10 beraberlik ve 6 yenilgi aldı.

Beşiktaş avantaj peşinde

Yazarlar