Beşiktaş Beşiktaş, Aybaba ile yolları ayırdı

Beşiktaş, Aybaba ile yolları ayırdı

20.05.2013 - 16:49 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ta teknik direktör Samet Aybaba dönemi sona erdi. Siyah beyazlı yönetim, tecrübeli teknik adamla yolları ayırdı. Aybaba ise istifa etmediğini sürecin avukatları tarafından yürütüleceğini söyledi.

Beşiktaş, Aybaba ile yolları ayırdı

Beşiktaş Kulübü, futbol takımı teknik direktörü Samet Aybaba ile yollarını ayırma kararı aldı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, siyah beyazlı kulüpte yönetim kurulu, Spor Toto Süper Lig’de Kayserispor ile dün oynanan son hafta maçının ardından, Aybaba ile yollarını ayırmaya karar verdi.

Beşiktaşlı yöneticiler, tecrübeli teknik direktörün avukatıyla yarın bir araya gelip konuyla ilgili son kez görüşecek.

Kulüple 2 yılı opsiyonlu 4 yıllık sözleşme imzalayan Samet Aybaba, takımın başında sadece bir sezon görev yapabildi.

-Sezonu 3. bitirdi-

Haberin Devamı

Beşiktaş, teknik direktör Samet Aybaba yönetiminde 2012-2013 sezonunu 58 puanla 3. sırada bitirdi.

Sezona kötü başlayan ve ilk haftalarda istediği sonucu alamayan siyah beyazlı takım, daha sonra toparlandı ve ilk yarıyı 30 puanla lider Galatasaray’ın 3 puan gerisinde kapadı.

Beşiktaş, bu sezon 16 kez galibiyet sevinci yaşarken, 10 beraberlik ve 8 yenilgi elde etti. Rakip filelere 63 gol atan siyah beyazlı ekip, kalesinde ise 49 gol gördü.

-Sakatlıklar etkiledi-

Ligin ikinci yarısında zirve mücadelesini sürdüren Beşiktaş’ta sakatlıklar büyük sıkıntı yarattı.

Sezon başında İsmail Köybaşı ve Mustafa Pektemek’in sakatlıkları ile sarsılan "kara kartallar", ilk yarının son bölümünde de Manuel Fernandes’i kaybetti. Siyah beyazlılarda ilk yarının etkili isimlerinden Hugo Almeida da sakatlığı nedeniyle ikinci yarının büyük bölümünde takımını etkiledi.

Aybaba, yaşanan bu olumsuzluklara rağmen 32. haftaya kadar ikincilik şansını kovaladı.

-Gol yeme rekoru kırıldı-

Haberin Devamı

Aybaba döneminde Beşiktaş, lig tarihinin en çok gol yediği sezonu yaşadı. Sezon boyunca rakiplerinden 49 gol yiyen siyah beyazlı takım, 2000-2001 sezonunda kalesinde 48 gol görmüştü.

AYBABA NE DEDİ?

Aybaba; Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri çıkışında DHA'ya verdiği özel açıklamada; "Son dönemde bir çok teknik adam ismi benim yerime anılıyordu. Neredeyse yerime 100 yeni isim düşünüldü ama şu an için istifa etmem söz konusu değil: Eğer benimle ilgili yönetim kurulu üyelerinin bir tasarrufu olursa bana bildirirler" dedi.

SAMET AYBABA'NIN KAFALARI KARIŞTIRAN O AÇIKLAMASI

Yazarlar