Beşiktaş Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'den Galatasaraylı yöneticiye: İki yüzlülük! Sen kimsin?

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'den Galatasaraylı yöneticiye: İki yüzlülük! Sen kimsin?

05.05.2023 - 11:36 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi düzenlediği basın toplantısında TFF'ye tepki gösterirken Galatasaraylı yöneticiye; "Açıklamalarını gördüm, bu iki yüzlülüktür" dedi. Çebi, "Beşiktaş şampiyon olsa bile, bu ligin bu şekilde tescil edilmesini kabul etmeyeceğim" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi basın toplantısında derbi hakemi Ali Şansalan ve asbaşkan Serhan Çetinsaya ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkanın "Bizde teşviklerle ve primlerle maç alma kültürü yok" ifadelerini kullanması dikkat çekti. Öte yandan Çebi "Beşiktaş şampiyon olsa bile, bu ligin bu şekilde tescil edilmesini kabul etmeyeceğim" dedi.

Haberin Devamı

PRİM AÇIKLAMASI
"Galatasaray maçıyla ilgili mecburi açıklamalarımız olduğu için bu basın toplantısını düzenledik. Ali Şansalan ile ilgili Galatasaray medyasında duyduklarımız ve kamuoyuna verdikleri mesaj çok basitti ve doğru değildi. Biz bunun doğru olmadığını açıkladık.

"Bizim kültürümüzde hakemlerle, teşviklerle ve primlerle maç almak gibi bir kültür yok. Zaten bunu Hakkı Yeten ve Süleyman Seba'ya saygısını ifade eden tüm başkanlar iyi biliyor."

ALİ ŞANSALAN TAKDİR HAKLARINI GALATASARAY'DAN YANA KULLANDI
"Bizim bir şey yapmadığımızı karşı tarafın bilmesine rağmen, karşı taraf hakemi etki altına almak için bunu yaptığını söyledik. Ahmet Nur Çebi, TFF'den Ali Şansalan'ı istedi diye bir söylem vardı, bu yanlıştı. Ali Şansalan derbide takdir haklarını Galatasaray’ın lehine kullandı. 6 sarı kart bize gösterildi ve TFF'den ceza aldık.

Haberin Devamı

"Asbaşkanımız Serhan Çetinsaya bir paylaşım yaptı, keşke olmasaydı. Daha biz açıklama yapmadan, hemen düğmeye basıldı. Benim yöneticim tehdit edildi, hakaret edildi. Şantajlara maruz kaldı. Bunu başkalarına yaptırıp, 'Biz yapmadık' derseniz; biz kabul etmeyiz ve bizi kandıramazsınız."

"BANA LİNÇ OPERASYONUNU GALATASARAY YAPTIRDI'
"Deprem döneminde de bana linç operasyonu yapıldı, bunu da Galatasaray yaptırdı! Bu troll hesaplarla bize saldırdılar. Bu hesapları yarın başkası satın alır, size saldırırlar! Linç kültürü ile bir yere varamazsınız!"

"Galatasaray gibi büyük bir kulüp, yönetim kurulu toplantısında Serhan Çetinsaya'nın babasını aradı. 'Benim oğlum özür dilemeyi düşünmüyor, 1 yaşındaki çocuğuna kadar küfürler edildi!' dedi. Ayrıca 'Benim mi özür dilememi istiyorsunuz?' dedi. Galatasaray bu tehditlere 'Dur' demezken, babayı baskı altına alarak özür diletmeye çalışmak doğru değil. 30 yıllık dostunuzun oğlunu tanımadığınızı söylüyorsunuz. Bu arkadaşımızı çok iyi tanıyorsunuz. Dostum dediğiniz bir kişinin oğluna bu kadar hakarete izin vermemeliydiniz. Kimseyi taciz ederek doğru yola getirme çalışması içerisinde olamazsınız. Telefon konuşmalarını kamuoyuna paylaşmanız da hiç doğru değil."

Haberin Devamı

'METİN ÖZTÜRK'ÜN AÇIKLAMALARI İKİ YÜZLÜLÜK'
"Metin Öztürk'ün açıklamalarını gördüm, bu iki yüzlülüktür. 'Babası, Dursun Özbek'i aradı' diyor. Bu yalan. Dursun Özbek aradı! 'Başkan konuşur, konu kapanır' diyorsun, peki sen neden konuşuyorsun? Kimi densizlikle suçluyorsun? Kimsin sen?"

"Bizim Koç ailesiyle olan ilişkimiz 60-70 yıllık bir ilişkidir. Vehbi Bey, henüz Ali Koç doğmadan önce 1957 yılında kulübümüze üye olmuştur. Bizim Koç ile ilişkimiz babasından gelen bir durumdur. Ali Koç ile ilişkimiz Fenerbahçe-Beşiktaş Başkanı ilişkisidir."

'AKLIMIN UCUNDAN BİLE GEÇİRMİYORUM'
Skorer'den Nergis Aşkın'ın sorduğu TFF başkanı olmayı düşünüyor musunuz sorusuna Çebi şu yanıtı verdi: "Federasyon başkanı olmayı aklımın ucundan bile geçirmiyorum. Beşiktaş Başkanı olarak yapacak işlerim var. TFF Başkanı olmayı şu an düşünmüyorum! Beşiktaş Başkanı olarak devam etmek istiyorum. Beşiktaş'a başkan olmaktan keyif alıyorum."

"GALATASARAYLI SPONSORUMUZ OLMAYACAK"
"Karşı kıyı" diyorsunuz, bu ne demek oluyor? Bulgaristan mı, Ermenistan mı? Karşı kıyı dediğiniz Kadıköy, İstanbul'un en değerli yerlerinden biri. Sayın Dursun Özbek, ekibinize de söyleyin bu söylemlere gerek yok. 14 sene aynı sponsorlarla beraber yürüdünüz. Bizim çok şükür Galatasaraylı sponsorumuz da yok. Olmayacak!"

Haberin Devamı

"Dursun Özbek ağabeyimdir. Genelde böyle söylerim. Saygıda kusur etmem. 'Koalisyon' diyor. Ne koalisyonu? Asıl koalisyon sizin aranızda var. Gaziantep ve Hatay çekilince, maşallah koalisyon oldunuz. El ele tutuşup yürüdünüz! Bizi koalisyon olarak görüyorsunuz, bu saygı ve sevgidendir. Menfaat değildir! O zaman beraber yürüyordunuz, puanların silinmesi için neden konuşmadınız? Fenerbahçe ile Galatasaray koalisyonun en kralını uyguladı! Biz tek başımızaydık!"

"TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, bize el ve parmak kaldırdı! Bu tavır ve tutumu devam ediyor! Rica ediyorum bu algıyı değiştirin! Sabah, akşam Beşiktaş'a ceza kesiyor! Yetmedi, futbol takımının tamamına Fair-Play'den uzak diye ceza keseceksiniz! Kesmediğiniz bir yer kaldı mı? Bu camia bu kadar mı hatalı? TFF Başkanı ve yöneticileri, Beşiktaş'ın karşısında olmadığını hissettirmeli!"

Haberin Devamı

"Biz 5 puan istemiyoruz! UEFA diyor ki, 'Bir takım o sene oynanan oyundan çıkarsa, onun maçları oynanmamış kabul edilir.' Gaziantep ve Hatay dışarıda kaldı. Fenerbahçe ve Galatasaray, benden daha az deplasmana gitti. Teklif ediyorum, iki maçlarını eşitlik açısından deplasmanda oynamayı kabul etsinler! Haydi yapsınlar, hodri meydan! Haydi deplasmanları eşitleyelim! Deplasman yoksa o zaman gidelim her maçı Ankara'da oynayalım! Demek deplasman önemli! Sen benim hakkımı nasıl gasp ediyorsun?"

"BEŞİKTAŞ ŞAMPİYON OLSA BİLE..."
"Beşiktaş şampiyon bile olsa, ligin tescil edilmesini kabul etmeyeceğim! Ben bunları ikinci yarı başlamadan söyledim! Tescili bu şekilde kabul etmiyorum! Nokta!"

"Hep haklı çıkıyorum. Soyadımı değiştireceğim. Ahmet Nur Çebi Sonradan Haklı Çıkan diye değiştireceğim."

"Dursun Özbek'in 'Şampiyon belli' sözüne katılmıyorum. Sayın Galatasaray Başkanımız hiç tarzı olmayan bir durumda, nedenini anlamış değilim! İlk gördüğümde de kendisine soracağım. 'Sen çok mütevazi biriydin, sana ne oldu?' diyeceğim. Tribünlere oynamaktan vazgeçelim. Yöneticiler olarak çok yakın aile ve iş ilişkilerimiz var. Taraftara hoş olsun diye kavga mesajı vermem! Buna sona verelim."