Beşiktaş Beşiktaş Başkanı Arat, Aboubakar kararını duyurdu! Transfer planını AFP'ye açıkladı

Beşiktaş Başkanı Arat, Aboubakar kararını duyurdu! Transfer planını AFP'ye açıkladı

11.12.2023 - 18:28 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ta Vincent Aboubakar, Eric Bailly, Rachid Ghezzal, Valentin Rosier ve Jean Onana'nın kadro dışı bırakılmasının yankıları sürüyor. Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, AFP'ye açıklamalarda bulunurken Aboubakar ve diğer isimlerle ilgili aldıkları kararı açıkladı. Başkan Arat ayrıca transfer planını da anlattı.

Beşiktaş Başkanı Arat, Aboubakar kararını duyurdu Transfer planını AFPye açıkladı

Beşiktaş'ta Vincent Aboubakar, Rachid Ghezzal, Eric Bailly, Valentin Rosier ve Jean Onana kadro dışı bırakıldı. Siyah-beyazlılarda gelen kadro dışı haberleri büyük yankı uyandırırken siyah-beyazlı kulübün başkanı Hasan Arat, AFP'ye açıklamalarda bulundu. Hasan Arat, Aboubakar ve diğer isimlerle ilgili aldıkları kararı açıklarken transfer planını da anlattı.

Haberin Devamı

5 KADRO DIŞI BİRDEN

Beşiktaş'tan yapılan açıklamaya göre Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba; Vincent Aboubakar, Valentine Rosier, Eric Bailly, Rachid Ghezzal ile Jean Onana'nın performans düşüklüğü ve takım içindeki uyumsuzlukları nedeniyle kadro dışı bırakıldığını duyurdu.

Beşiktaş'tan yapılan açıklama şu şekilde:

Futbol A Takımımızdan 5 oyuncumuz kadro dışı bırakılmıştır. Futbol Takımları Genel Koordinatörümüz Samet Aybaba; Vincent Aboubakar, Valentine Rosier, Eric Bailly, Rachid Ghezzal ile Jean Onana'nın performans düşüklüğü ve takım içindeki uyumsuzlukları nedeniyle kadro dışı bırakıldığını açıklamıştır. Yeni kadro yapılanmasıyla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir.

Beşiktaş Başkanı Arat, Aboubakar kararını duyurdu Transfer planını AFPye açıkladı

ABOUBAKAR HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

Haberin Devamı

Teknik Direktör Rıza Çalımbay’ın derbide sürpriz biçimde yedeğe çektiği Vincent Aboubakar son yarım saatte görev yaparken hiçbir varlık gösterememişti. Kamerunlu santrfor karşılaşmayı isabetli şut atamadan ve gol pozisyonuna giremeden bitirdi.

Süper Lig’deki son 7 maçın üçünde sakatlığı yüzünden oynamayan Aboubakar forma giydiği 4 karşılaşmada golle buluşamadı. Deneyimli futbolcu ligdeki son golünü 8 Ekim’de İstanbulspor’a atmıştı. Kafası haftalardır Afrika Uluslar Kupası’nda olan ve bu nedenle performansı adeta dibe vuran Aboubakar kadro dışı bırakıldı.

Beşiktaş Başkanı Arat, Aboubakar kararını duyurdu Transfer planını AFPye açıkladı

HASAN ARAT, ABOUBAKAR KARARINI AÇIKLADI!

Beşiktaş'ta 5 futbolcunun kadro dışı bırakılmasının ardından başkan Hasan Arat sessizliğini bozdu. Arat, Aboubakar, Eric Bailly, Valentin Rosier, Rachid Ghezzal ve Jean Onana için gelecek teklifleri değerlendirmeye alacaklarını açıkladı.

Hasan Arat, "İyi fırsatlar çıkarsa bu oyunculardan Ocak ayında çıkmak istiyoruz." ifadelerini kullandı. Başkan Arat ayrıca transfer planlamasına dair açıklamalarda bulunarak "Önceliğimiz daha iyi bir takım kurmak. Kış transfer pazarında takımımızdaki boşlukları dolduracağız." sözlerini kullandı.

Beşiktaş Başkanı Arat, Aboubakar kararını duyurdu Transfer planını AFPye açıkladı

KADRO DIŞI KARARLARI BÜYÜK YANKI BULDU!

 Beşiktaş'ta 5 futbolcunun kadro dışı bırakılması Fransa, Arabistan ve Afrika basınında geniş yankı buldu. Aboubakar, Onana ve Eric Bailly gibi Afrika Kupası'nda forma giyme ihtimali bulunan oyuncuların büyük hayal kırıklığı yaşadıkları okuyuculara aktarıldı.

Haberin Devamı

Suudi Arabistan'da yayın yapan Aawsat, "Aboubakar ve beraberindeki 4 futbolcu hayal kırıklığı yaratan performansların ardından kadro dışı bırakıldı." başlığını kullandı.

Beşiktaş Başkanı Arat, Aboubakar kararını duyurdu Transfer planını AFPye açıkladı

Alarabiya ise "Beşiktaş, Kamerunlu Aboubakar ve Cezayirli Ghezal'in de aralarında bulunduğu 5 oyuncuyu kadro dışı bıraktı." ifadelerini kullandı.

GOAL'ün Arabistan'da yayın yapan sitesi "Al-Nasr'ın eski golcüsü Türkiye'de utandı. Aboubakar, Türkiye'de hayatının şokunu yaşadı." başlığını okuyucularına aktardı.

Afrika basını da yaklaşan Afrika Kupası öncesi Beşiktaş'ın 5 futbolcuyu kadro dışı bıraktığını manşetlerine taşıdı.

Afrik Foot'ta yer alan haberde "Pazartesi sabahı Beşiktaş'ta gök gürültüsü vardı. İstanbul merkezli kulüp yaptığı resmi açıklamada 4'ü Afrikalı olmak üzere 5 oyuncuyu kadrosundan çıkardığını duyurdu!" ifadelerine yer verdi.

Kamerun merkezli Actu Cameroun adlı haber sitesi ise "Vincent Aboubakar ve Jean Onana, düşük performanslarının yanı sıra takımla uyumsuzlukları nedeniyle Beşiktaş'ın kadrosundan çıkarılan 5 oyuncu arasında yer alıyor." ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

Beşiktaş Başkanı Arat, Aboubakar kararını duyurdu Transfer planını AFPye açıkladı

Fransız basını da Beşiktaş'taki kadro dışı kararlarını gündemine aldı. Sport France "Daha önce Ligue 1'de mücadele eden 5 oyuncu Beşiktaş tarafından kadro dışı bırakıldı." başlığını kullandı.

Foot Mercato ise "Beşiktaş beş yıldızını men etme kararı aldı. Bu oyuncuların hepsi Ligue 1'de oynadıkları için Fransa'da iyi tanınan oyuncular." ifadelerini kullandı.

Yazarlar