Futbol Beşiktaş Eskişehirspor maç sonucu: 3-1

Beşiktaş Eskişehirspor maç sonucu: 3-1

07.03.2016 - 18:44 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Eskişehirspor maçında heyecan doruktaydı. 4 gol kaydedilen maçta Beşiktaş Eskişehirspor'u 3-1 ile geçti. Beşiktaş Eskişehirspor maçının detayları haberimizde..

Beşiktaş Eskişehirspor maç sonucu: 3-1

Spor Toto Süper Lig'de 24. haftanın kapanış maçında Beşiktaş, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda Eskişehirspor'u konuk etti. Siyah-beyazlı ekip baştan sonra üstün oynadığı karşılaşmada rakibini 3-1 mağlup etmeyi başardı. Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 29. dakikada Atiba, 36 ve 70'de Mario Gomez kaydetti. Karşılaşmanın 52. dakikasında da Quaresma sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Eskişehirspor'un tek golünü ise 89. dakikada Hadzic kaydetti.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig'de bu sonuçla Beşiktaş puanını 54'e çıkarırken, Eskişehirspor 17 puanla son sırada kaldı.

ŞENOL GÜNEŞ DERBİ 11'İNİ BOZMADI

Spor Toto Süper Lig'de 24. haftanın son maçında Eskişehirspor'u konuk eden Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, Fenerbahçe derbisinin 11'inde değişikliğe gitmedi. Sağ ayak bileğindeki damarında ödem ve travma sonucu spazm oluşan Gökhan Töre ise Eskişehirspor'a karşı takımındaki yerini alamadı.

Karşılaşmaya daha istekli ve etkili başlayan taraf ev sahibi Beşiktaş oldu. İlk düdük ile birlikte Eskişehirspor oyunu daha çok kendi sahasında kabul etti. Siyah-beyazlı ekip ilk teklikeli pozisyonuna ise ilk 10 dakika içinde girdi. Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Olcay Şahan, topla ilerledikten sonra pasını ceza sahası içine koşu yapan Mario Gomez'e çıkardı. Gomez kaleci ile karşı karşıya kalmış olsa da, rakibinin müdahalesiyle rahat bir vuruş yapamadı. Gomez'in etkisiz şutunu kaleci Boffin kurtarmayı başardı.

Haberin Devamı

OLCAY ŞAHAN ÜST DİREĞİ GEÇEMEDİ

Baskısı devam eden Beşiktaş, 16. dakikada sol kanattan bir korner kazandı. Kullanılan kornerde savunmadan seken topu Olcay kazandı. Olcay ceza sahası içinde sırtı kaleye dönük pozisyondan kurtulmak için topu sağına çekti. Kaleyi gördüğü anca sert bir şut çıkaran Olcay'ın topu üst direkten geri döndü.

BEŞİKTAŞ'IN BASKISI GOLLERİ DE GETİRDİ

Siyah-beyazlı takım 20. dakiakdan sonra çok daha etkili oynarken, Eskişehirspor rakibine karşılık vermekte zorlandı. 29. dakikada Jose Sosa'nın sol kanattan kullandığı kornerde topa Atiba Hutchinson çok iyi yükseldi ve Atiba yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlara göndermeyi başardı. Beşiktaş 29. dakikada bu golle 1-0 öne geçti. Golden sonra da yüklenen Beşiktaş, Mario Gomez ile 31. dakikada çok önemli bir fırsattan yararlanamadı. Quaresma rakibinden kazandığı topla ceza sahasına girdi ve pasını müsait pozisyondaki Gomez'e çıkardı. Ancak Alman golcü ceza sahası içinde kaleci ile karşı karşıya yaptığı vuruşta topu üstten auta gönderdi.

Beşiktaş, yine Quaresma ve Sosa'nın önderliğinde hücuma çıktı. Jose Sosa rakip sahanın ortasında topla buluştuktan sonra oyunun yönünü sol kanada çevirdi. Quaresma sağ ayağının dışıyla ceza sahasına çok güzel bir orta açtı. Alman golcü Mario Gomez, Quaresma'nın açtığı ortada yaptığ kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve Beşiktaş 36. dakikada bu golle farkı 2'ye çıkardı.

Haberin Devamı

İlk yarının kalan süresinde de oyunun hakimiyeti Beşiktaş'taydı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve ilk yarıyı siyah-beyazlı takım 2-0 önde kapattı.

İKİNCİ YARI DEĞİŞİKLİKLERLE BAŞLADI

İlk yarıyı 2-0 geride kapatan Eskişehirspor'da teknik direktör Samet Aybaba, ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Konuk ekipte Okriashvili oyuna girerken Engin kenara geldi. Karşılaşmanın ikinci yarısına da Beşiktaş daha iyi başlayan taraf oldu. Daha fazla pas yapıp, rakip alanda pozisyon arayan siyah-beyazlı ekipte 50. dakikada Quaresma İshak Doğan ile girdiği mücadele yerde kaldı. İshak dengesini kaybeden Quaresma'nın sağ arka baldırına basarken, Portekizli oyuncu maça daha fazla devam edemedi. 52. dakikada Quaresma yerine oyuna Kerim Frei girdi.

Haberin Devamı

65. dakikada Olcay Şahan, sol kanattan ceza sahasına girdi. Olcay Şahan, topu düzeltikten sonra ilk rakibinden kurtulup kaleye şutunu çekti ancak kaleci Boffin topu kontrol etmeyi başardı.

SAVUNMADAKİ BÜYÜK HATAYI GOMEZ AFFETMEDİ

Gelişen Beşiktaş atağında Olcay Şahan pasını Mario Gomez'e gönderdi ancak Alman oyuncu topu istediği gibi kontrol edemedi. Topu kazanan Figueras, kaleciye pas atmak istedi ancak o da istediği gibi topa dokunamayınca araya Mario Gomez girdi. Kaleci Boffin ile karşı karşıya kalan Mario Gomez, yaptığı düzgün vuruşla topu ağlara gönderdi ve 70. dakikada Beşiktaş farkı 3'e çıkardı.

Siyah-beyazlı ekip kalan dakikalarda skorun da verdiği avantajla, çok daha rahat oynadı. Ancak Beşiktaş, 3-0'dan sonra girdiği gol pozisyonlarını değerlendiremedi. 89. dakikada gelişen Eskişehirspor atağında Meye topu ceza sahasına gönderdi. Topla buluşan Bokila, ceza sahası yayındaki Hadzic'e topu yuvarladı. Hadzic bekletmeden şutunu çıkardı ve topu köşeden ağlara gönderdi. Eskişehirspor 89. dakikada bu golle farkı 2'ye indirdi.

Haberin Devamı

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve 90 dakika sonunda siyah-beyazlı ekip Eskişehirspor'u Atiba ve Gomez'in iki golüyle 3-1 mağlup etmeyi başardı.

Yazarlar