Beşiktaş Beşiktaş - Gaziantep FK maçı sonrası Gedson Fernandes vurgusu! 'Takımı ayağa kaldırmak istedi'

Beşiktaş - Gaziantep FK maçı sonrası Gedson Fernandes vurgusu! 'Takımı ayağa kaldırmak istedi'

31.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 10'uncu haftasında Beşiktaş'ın Gaziantep FK'yı 2-0 mağlup ettiği maçı İlker Yağcıoğlu değerlendirdi.

Beşiktaş - Gaziantep FK maçı sonrası Gedson Fernandes vurgusu Takımı ayağa kaldırmak istedi

Burak Yılmaz yönetimindeki Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 10'uncu haftasında Gaziantep FK engelini 2-0'lık skorla geçti. Siyah-beyazlıların zafer gecesini İlker Yağcıoğlu yorumladı. Beşiktaş taraftarının maçtan sonra oyuncuları tribüne çağırmasına değinen İlker Yağcıoğlu, "Seyirci çok değerli bir iş yaptı. Oyuncuları maç sonu çağırıp onları alkışlayarak bundan sonraki haftalarda işlerini biraz kolaylaştırdı" dedi.

Haberin Devamı

Onur Bulut'un gördüğü tepkiye değinen İlker Yağcıoğlu, "Onur Bulut biraz tepki aldı. Çok tepki almayı hak ediyor mu hak etmiyor mu tartışma konusu. Ben tepki almayı hak ettiğini düşünmüyorum. Çünkü sol da oynadı, orta sahada oynadı. Bir türlü kendi mevkisinde oynayamadı" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ın performansını yorumlayan İlker Yağcıoğlu, "Rakip ceza sahasında buluşma sayıları, girişimleri, gol beklentileri... Bunlara bakınca Beşiktaş'ın biraz sıkıntıda olduğu doğru. İlk devre çok az topla buluşturdu hücum hattını. İkinci devre biraz daha fazlalaştı. Beşiktaş adına psikolojik anlamda çok zor bir karşılaşmaydı. Çok iyi oynamasada en azından 3 puanı alıp nefes aldılar. Kendilerine bir suni teneffüs yaptırabilecek nefes aldılar" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Taraftarlara değinen İlker Yağcıoğlu, "Oyunda o kadar tempo yoktu ki taraftarda maçtan koptu. Çok heyecan verici bir oyun değildi. Dolayısıyla onlarda alıştığımız gürültüyü, o coşkuyu veremedi" dedi.

Gedson Fernandes'in performansına dikkat çeken İlker Yağcıoğlu, "Gedson, bugün biraz elini taşın altına koyup takımı ayağa kaldırmak isteyen oyuncuların başındaydı. 13 ikili mücadele kazanmış. Bu rakam bir oyuncu için çok ciddi rakam. Diğer arkadaşlarının birkaç tanesinin bile toplamı 13 etmiyor" diye konuştu.

Salih Uçan'ın daha fazla ceza sahasına girmesi gerektiğini vurgulayan İlker Yağcıoğlu, "Salih'in daha fazla ceza sahası içine girmesi gerekiyor. İlk defa ceza sahasında topla buluştuğu pozisyon attığı gol. Duran top haricinde gitmiyor zaten. En büyük sıkıntılardan biri bu. Orta sahada oyuncuları ileriye gitmiyor. Oyun kitleniyor" açıklamasını yaptı.

Beşiktaş'ın performansındaki düşüklüğü değerlendiren İlker Yağcıoğlu, "Beşiktaş'ta yeni transferlerin performansını geçtim. Eski oyuncularda da düşüş var. Bir tane Redmond gitti diye mi Beşiktaş takımı bu kadar geri gitti oyundan? Bence bütün oyuncular sezona iyi başlamadı. Rekabet performansı arttırır. Beşiktaş'ta bence rekabet yok. Devre arasında en öncelikli şey buna önlem almaktır. Beşiktaş'ın bu kadar geride kalmasının başlıca sebebi orta saha. Diğer takımlara bakın, Beşiktaş'a bakın. Her şey orta sahada belli oluyor zaten" dedi.

Haberin Devamı