Beşiktaş Beşiktaş - İstanbulspor maçı sonrası çarpıcı Burak Yılmaz vurgusu! 'Rahat bir nefes aldı'

Beşiktaş - İstanbulspor maçı sonrası çarpıcı Burak Yılmaz vurgusu! 'Rahat bir nefes aldı'

09.10.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig'in 8'inci haftasında Beşiktaş, İstanbulspor engelini 2-0'lık skorla geçti. Siyah-beyazlıların zaferini spor yazarları kaleme aldı. Beşiktaş'ın başında yer alan Burak Yılmaz'la ilgili dikkat çeken yorumlar yapıldı.

Beşiktaş - İstanbulspor maçı sonrası çarpıcı Burak Yılmaz vurgusu Rahat bir nefes aldı

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 8'inci haftasında İstanbulspor ile karşı karşıya geldi. Siyah-beyazlılar, kritik maçta rakibini 2-0'lık skorla mağlup etmeyi başardı. Beşiktaş'ın galibiyetini spor yazarları kaleme aldı.

Haberin Devamı

Duayen isim, siyah-beyazlılarda geçici olarak teknik direktörlük görevine getirilen Burak Yılmaz'la ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

HOŞ GELDİN BURAK YILMAZ / ATTİLA GÖKÇE

Kalpler kırık, sesler kısık, suratlar asık… Güz ortasında karakışı yaşıyor Beşiktaş… Yönetim, masayı ve kongreyi topluyor. Teknik direktör “özür dileyerek” gitmiş… Beşiktaş’ın huzuru bitmiş. Saha sonuçlarından umudu kırık… Konferans Ligi, ya da Süper Lig.. Fark etmiyor.
Neyse ki yarasını sarıyor, seyircisiyle barışıyor, Burak Yılmaz’ı bağrına basıyor… Beşiktaş bahar havasına kavuşuyor.

Zor bir süreç. Elbette “Büyük Camia” buhrandan çıkacak ve kendini toplayacak Beşiktaş. Herkese sabır ve akıl gerekli. Hayal kırıklığına karşı gerçeği yeniden analiz ederek, yeni çözüm yolları bularak ayağa kalkabilirler.
Maça dönersek… Böyle kırık - dökük zamanlarda İstanbulspor’la üstelik Tüpraş Stadı’nda karşılaşmak gerçekten şans.. Başka bir rakiple oynasalar, en azından olmayacak baskı altında ürkek ve titrek bir maç izleyebilirdik. Hayır, fazla uzatmadan ve sıkmadan erken golle olası baskıdan da sıyrıldı Beşiktaş. Gol mü? Elbette takımdan ayrı düz koşu (!) yapan Aboubakar. Onca soruna, tersliğe rağmen bozmadı kararını… Altıncı dakika dolarken Salih’ten aldığı topu ustaca şutlayarak açılışı yaptı.. Neyse… Hiç değilse Burak Yılmaz açısından iyi bir başlangıç.

Haberin Devamı

Beşiktaş - İstanbulspor maçı sonrası çarpıcı Burak Yılmaz vurgusu Rahat bir nefes aldı

Beşiktaş topla yüzde yetmiş oynayan taraf. Böyle bir maçta daha çok şut, daha çok duran top ve gol kazanmanız beklenebilir. Ancak üçüncü bölgede set oyunu oynarken kalabalık İstanbulspor savunmasını dağıtarak alan açamıyor Beşiktaş, çok adamla saldırıyor ama yeterince şut atamıyor. Salih, Chamberlain, Ghezzal, Aboubakar ve Muleka’dan fazlası gelmiyor. Oxlade’in daha çabuk, daha etkili bir oyun tutturması gerekiyor. Yine de iyi oyuncu. Milli maç arasından sonra daha yararlı olabilir.

Maç kazanamayan İstanbulspor, yeni bir teknik direktörle pazarlık aşamasında. 1-0’a bakarak son 20 dakikada hiç değilse beraberlik umuduyla hücum denediler, olmadı. Burak Yılmaz oyuncu değişiklikleriyle takımı biraz olsun tazeledi. Cenk’in kazandırdığı penaltıyı Ghezzal kullanıp üç puanı güvence altına aldı. Nöbetçi golcü Aboubakar, 14 ay sonra gol atan Ghezzal’la fazla yükten kurtuldu… Galiba!

Haberin Devamı

Beşiktaş - İstanbulspor maçı sonrası çarpıcı Burak Yılmaz vurgusu Rahat bir nefes aldı

OYUN DEĞİL SKOR ÖNEMLİ / BİLAL MEŞE

Şenol Güneş, ‘pes’ etti, ayrıldı, yönetim olağanüstü kongre kararı aldı! Şu an için tek görünen gerçek, Burak Yılmaz’ın aralık ayına kadar takımdan sorumlu olacağıdır.

Burak Yılmaz 11’de rotasyona gitmiş, olabilir. Bu oyun tempo oyunudur, öyle durarak, top çevirerek, ne rakip savunmanın kilidini açabilirsiniz, ne de doğru dürüst pozisyon üretebilirsiniz! Topla oynama yüzdesi Kartal’a ait, gelin görün ki, tempoyu yükselteceğine, sürekli el freni çektiler ilk yarıda! Kartal, bu anlamda Gedson’u mumla arıyor! Takımın en büyük gol silahı Aboubakar, rakip savunma arasında sürekli markajda kaldı, 6’da bir pozisyon buldu, onu da gole çevirdi, işini yaptı, oyundan çıktı.
Chamberlain, arkadaşlarına oranla arayış içindeydi, en azından deniyor, şut atıyor, sadece karşılığını alamadı.

Haberin Devamı

Beşiktaş - İstanbulspor maçı sonrası çarpıcı Burak Yılmaz vurgusu Rahat bir nefes aldı

Konuk takımın ikinci devre ofansa dönüş yapması, kuşkusuz temponun biraz yükselmesine neden oldu. Bu faktör mücadeleyi izlenir hale getirdi!
Burak Yılmaz, olası puan kaybını önleme adına bir dizi oyuncu hamleleri yaparken, İstanbulspor’un direnişi de beraberinde geldi. Konuk ekip belki beraberlik sayısını da bulabilirdi ama fırsatları değerlendiremedi.
Stadı dolduran taraftarlar, sıkıntılı ikinci yarı geçirdiler dersek abartmış olmayız. Ne var ki, 90’da Cenk Tosun’un ceza alanı içinde düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı Ghezzal klas bir vuruşla filelere gönderirken, taraftarlar rahat bir nefes aldı.

Evet, Burak Yılmaz iyi bir başlangıç yaptı, aman nazar değmesin! Kartal, belki yine iyi futbol oynamadı ancak şunu da unutmayalım ki takım müthiş bir baskı altında ve Galatasaray derbisi öncesinde biraz olsun moral depoladı.

Yazarlar