Futbol Beşiktaş Kasımpaşa maç sonucu ve özeti

Beşiktaş Kasımpaşa maç sonucu ve özeti

17.04.2015 - 13:29 | Son Güncellenme:

Süper Toto Süper Lig 27. hafta karşılaşmasında bu akşam Beşiktaş Kasımpaşa maçı oynandı. Beşiktaş Kasımpaşa deplasmanında rahat bir oyun sergiledi ve Kasımpaşa ağlarına 5 gol gönderdi. Beşiktaş Kasımpaşa maçının tüm detayları haberimizde...

Beşiktaş Kasımpaşa maç sonucu ve özeti

Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 27. hafta maçında Beşiktaş deplasmanda Kasımpaşa'yı 5-1 yendi.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 27. hafta maçında Kasımpaşa ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan mücadele Beşiktaş, Kasımpaşa'yı 5-1 mağlup etti.
Goller: Dk. 41 Tunay Torun (Kasımpaşa); Dk. 3 Mustafa Pektemek, Dk. 38 Demba Ba, Dk. 50 Ramon Motta, Dk. 76 Olcay Şahan, Dk. 86 Jose Sosa (Beşiktaş)
Kırmızı Kartlar: Dk. 54 Barış Başdaş, Dk. 78 Adem Büyük (Kasımpaşa)
İLK YARI
3. dakikada Beşiktaş, Mustafa Pektemek'in golüyle öne geçti. Siyah-beyazlıların sağ kanattan kazandığı serbest vuruşta topun başına geçen Sosa, ceza alanına ortaladı. Arka direkte Sivok'un kafayla altıpasa doğru gönderdiği topa, Mustafa Pektemek kafayı vurdu. Meşin yuvarlak, kaleci Isaksson'un müdahalesine rağmen filelerle buluştu: 0-1
35. dakikada Kasımpaşa, Babel ile beraberlik golüne yaklaştı. Sol kanattan Sancak'ın ceza alanına ortasında ön direğe doğru hareketlenen Babel, altıpas önünde gelişine topa vurdu. Kaleci Günay'ın uzanarak çeldiği topu, Ersan Adem Gülüm uzaklaştırdı.
38. dakikada Beşiktaş, Demba Ba'nın golüyle farkı 2'ye çıkardı. Sosa'nın yerden ara pasında Olcay'ın üzerinden atladığı topu ceza alanında kontrol eden Demba Ba, kaleci Isaksson'u geçtikten sonra sağ çaprazdan yerden bir vuruşla meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 0-2
41. dakikada Kasımpaşa, Tunay Torun'un golüyle farkı 1'e indirdi. Kaleye yaklaşık 30 metre mesafeden, sol çaprazdan serbest vuruş kazanan Kasımpaşa'da topun başına geçen Tunay Torun, ceza alanına ortasını yaptı. Bu bölgede kimsenin dokunamadığı ve yerden seken meşin yuvarlak, sağ köşeden filelerle buluştu: 1-2
Karşılaşmanın ilk yarısı Beşiktaş'ın 2-1'lik üstünlüğüyle tamamlandı.
İKİNCİ YARI
Birazdan...
KASIMPAŞA: 1 - BEŞİKTAŞ: 5
Stat: Recep Tayyip Erdoğan
Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Adil Sinem, Asım Yusuf Öz
Kasımpaşa: Isaksson, Veysel Sarı, Donk, Barış Başdaş, Sancak Kaplan, Tunay Torun, Castro, İlhan Eker, Adem Büyük, Scarione, Babel
Teknik Direktör: Önder Özen
Beşiktaş: Günay Güvenç, Serdar Kurtuluş, Sivok, Ersan Adem Gülüm, Motta, Sosa, Hutchinson, Tolgay Arslan, Olcay Şahan, Mustafa Pektemek, Demba Ba
Teknik Direktör: Slaven Bilic
Goller: Dk. 41 Tunay Torun (Kasımpaşa); Dk. 3 Mustafa Pektemek, Dk. 38 Demba Ba, Dk. 50 Ramon Motta, Dk. 76 Olcay Şahan, Dk. 86 Jose Sosa (Beşiktaş)
Kırmızı Kartlar: Dk. 54 Barış Başdaş, Dk. 78 Adem Büyük (Kasımpaşa)
Sarı Kart: Dk. 38 İlhan Eker (Kasımpaşa)
MAÇTAN NOTLAR
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Kasımpaşa ile oynanan maçta İstanbul Başakşehir karşısındaki kadroda zorunlu olarak tek değişiklik yaptı. Hırvat çalıştırıcı, sarı kart cezalısı Gökhan Töre'nin yerine Mustafa Pektemek'i ilk 11'de sahaya sürdü. Sosa, Gökhan'ın yokluğunda orta sahanın sağında forma giyerken, Olcay Şahan diğer maçlarda olduğu gibi sol kanatta görev yaptı. Savunmanın göbeği yine Sivok ve Ersan Gülüm'den oluşurken, kanatlarda Serdar Kurtuluş ile Motta oynadı. Hutchinson, ön liberoda rakip atakları kesmeye çalışırken, Tolgay Arslan bu oyuncunun önünde savunma ile hücum arasındaki bağlantıyı kurma görevi yaptı. Slaven Bilic, Mustafa ile Demba Ba'yı ise hücum hattında görevlendirdi.
Beşiktaş'ın eksikleri
Beşiktaş'ta cezalı Gökhan Töre'nin yanı sıra sakatlıkları süren Veli Kavlak, kaleciler Tolga Zengin ve Cenk Gönen, kadroda yer almadı. Henüz hazır olmayan Alexander Milosevic ve İsmail Köybaşı ile Uğur Boral, teknik direktör Bilic tarafından kadroya dahil edilmedi.
Kale yine Günay Güvenç'in
Tolga Zengin ve Cenk Gönen'in sakatlıkları sonrası İstanbul Başakşehir maçında olduğu gibi kalede Günay Güvenç görev aldı. Fenerbahçe maçında Tolga'nın sakatlığının ardından sonradan oyuna dahil olan siyah-beyazlı oyuncunun yedeği ise 19 yaşındaki Veysel Sapan oldu. Sakatlığı sebebiyle Fenerbahçe ve İstanbul Başakşehir maçlarında kadroda yer almayan Daniel Opare'nin yanı sıra Oğuzhan Özyakup, Pedro Franco, Necip Uysal, Kerim Frei ve Cenk Tosun yedek soyundu.
Önder Özen, ilk heyecanını eski takımına karşı yaşadı
Hafta içinde Kasımpaşa teknik direktörlüğüne getirilen Önder Özen, ilk maçında eski ekibine karşı sahaya çıktı. Beşiktaş'ta futbol genel direktörlüğü yapan ve sezon başında bu görevinden ayrılan Özen, Kasımpaşa teknik direktörü olarak ilk kez yedek kulübesinde yer aldı. Önder Özen, maç öncesinde siyah-beyazlıların yedek kulübesindeki oyuncu ve teknik heyetle tek tek tokalaştı. Özen, Slaven Bilic'e sarılarak başarılar diledi. Bir dönem siyah-beyazlı takımda forma giyen Mehmet Aurelio da Özen'in yardımcısı olarak ilk heyecanını Beşiktaş'a karşı yaşadı.
Beşiktaş taraftar desteğinden yoksun kaldı
Beşiktaş, Kasımpaşa karşısında taraftar desteğinden yoksun kaldı. Siyah-beyazlı taraftarlar, Beşiktaş'ın misafir takım tribün kapatma cezası sebebiyle statta yer alamadı.
Isaksson, 7 hafta sonra kalede
Kasımpaşa'da İsveçli kaleci Jan Andreas Isaksson, 7 hafta sonra ilk 11'de şans buldu. Son olarak takımının 19. haftada Mersin İdmanyurdu ile deplasmanda yaptığı ve 6-2 mağlup olduğu karşılaşmada kalede yer alan tecrübeli kaleci, sonraki 7 maçta ilk 11'de forma giyemedi. Kardemir Karabükspor, Trabzonspor ve Gençlerbirliği maçlarında kadroda yer almayan Isaksson; Gaziantepspor, Akhisar Belediyespor, Torku Konyaspor ve Galatasaray maçlarında ise yedek soyunmuştu. Lacivert-beyazlı takımda sakatlıkları süren Orhan Şam ile Eren Derdiyok da kadroda yer almadı.
Fikret Orman yer almadı
Beşiktaş'ta kadroda yer almayan İsmail Köybaşı ve Atınç Nukan, 21 Yaş Altı Ligi'nde Kasımpaşa ile oynanan karşılaşmada forma giydi. Kasımpaşa Kemerburgaz Tesisleri'nde oynanan ve 2-2 berabere biten maçta Beşiktaş'ın golleri bu iki oyuncudan geldi. Bu arada Kasımpaşalı oyuncular, sahaya "Daha iyi bir dünya için sevgi, saygı, merhamet kutlu doğum haftanızı tebrik ederiz" yazılı pankartla çıktı. Hafta içinde gergin günler yaşayan ve İngiltere'de olduğu öğrenilen Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, tribünde yer almadı.