Futbol Beşiktaş maçına saatler kala kadroda sürpriz! (UEFA ligi maçı saat kaçta hangi kanalda?)

Beşiktaş maçına saatler kala kadroda sürpriz! (UEFA ligi maçı saat kaçta hangi kanalda?)

16.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde Hapoel Beer Sheva deplasmanında sahne alacak. Hapoel Beer Sheva'nın yıldızı Maor Buzaglo, sakatlığı nedeniyle Beşiktaş maçı kadrosundan çıkarıldı. Hapoel Beer Sheva Beşiktaş Tivibu Spor 2'de saat 23:05'te canlı olarak ekrana gelecek.

Beşiktaş maçına saatler kala kadroda sürpriz (UEFA ligi maçı saat kaçta hangi kanalda)

UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Beşiktaş İsrail deplasmanında Hapoel Beer Sheva karşısında İstanbul'da oynanacak 2. maç öncesi avantajlı bir skor peşinde. Hapoel Beer Sheva Beşiktaş maçı saat 23:05'te Tivibu Spor 2 kanalından naklen yayınlanacak. Siyah beyazlı temsilcimizde eksik oyuncular can sıkıyor. Aboubakar, Beck ve Adriano'nun kart cezalısı olduklarından dolayı forma giyemeyecek.

Haberin Devamı

HAPOEL BEER SHEVA BEŞİKTAŞ MAÇI SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

Hapoel Beer-Sheva Beşiktaş maçı bu akşam saat 23:05'te başlayacak. Mücadele Tivibu Spor 2 kanalından canlı olarak yayınlanacak

Hapoel Beer-Sheva Beşiktaş maçı muhtemel 11'leri
Hapoel Beer-Sheva: Goresh, Vitor, Turgeman, Tzedek, William, Radi, Ohana, Hoban, Melikson, Barda, Nwakaeme
Beşiktaş: Fabri, Gökhan Gönül, Marcelo, Mitrovic, Tosic, Atiba, Oğuzhan, Quaresma, Talisca, Babel, Cenk

Hapoel Beer Sheva'nın yıldızı maça saatler kala kadrodan çıkarıldı

Hapoel Beer Sheva'nın yıldızı Maor Buzaglo, sakatlığı nedeniyle Beşiktaş maçı kadrosundan çıkarıldı.

Sakatlıklarla başı dertte olan Hapoel Beer Sheva, en büyük darbeyi maça saatler kala yedi. Portekizli stoper Vitor ve Macar sol bek Korhut'tan yoksun mücadele edeceği belli olan İsrail ekibinde bazı diğer isimlerin ise durumu belirsizliğini koruyordu.
Takımın en etkili ismi olan Buzaglo bunlardan bir tanesiydi. İleriye dönük orta saha oyuncusu olarak takımın on numaralı ismi olan Maor Buzaglo, sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarıldı. Yönetimle yeni sözleşme yapmak üzere görüşmelerde anlaşamaması üzerine bir haftalığına kadro dışı bırakılan oyuncu, sonrasında affedilmişti.
Inter'i yıkan isimdi
Bu sezon takımına 5 gol-3 asistle katkı yapan 29 yaşındaki futbolcu, geçtiğimiz sezon kazanılan şampiyonlukta da 4 gol-3 asistle önemli katkı vermişti. Buzaglo, Beer Sheva'nın bu sezon Inter'i deplasmanda yendiği maçta attığı nefis golle galibiyette başrol oynarken, Southampton karşısında fileleri havalandırmıştı.

Haberin Devamı

Takım kaptanı Elyaniv Barda gol yemeden iyi bir sonuç almaya çalışacaklarını ifade etti.
Beer Sheva takımı karşılaşmanın oynanacağı Toto Jacob Turner Stadyumu'nda son antrenmanını yaptı ve kampa girdi. İsrailli gazetecilere göre Beer Sheva karşılaşmaya Goresh, Bitton, Tzedek, William Soares, Turjman, Ogu, Radi, Hoban, Buzaglo, Nwakaeme ve Barda muhtemel 11'i ile çıkacak.

Teknik direktör Barak Bakhar:''Beşiktaş'ın gücünü biliyoruz''

Haberin Devamı

Karşılaşma öncesinde Hapoel Beer Shveva Teknik Direktörü Barak Bakhar ve kaptan Elyaniv Barda mücadelenin oynanacağı Toto Jacob Turner Stadyumu'nda basın toplantısı düzenledi.

Beer Sheva Teknik Direktörü Barak Bakhar, Beşiktaş'ın gücünü bildiklerini ve ilk amaçlarının gol yememek olduğu söyledi.

Barak Bakhar, "Beşiktaş'ın buraya gelmesi Beer-Sheva için tarihi bir olaydır. Beşiktaş Beşiktaş'tır. Son iki maçta yenilmesine rağmen Beşiktaş'ın gücü belli. İyi oyuncuları var. Kendi işimizi yapacağız. Süratli ve güçlü bir oyunumuz var. Her takımı yenebiliriz. Beşiktaş'ı çok iyi inceledik bütün maçlarını takip ettik. İlk olarak sahamızda gol yememeye çalışacağız ve İstanbul için avantajlı skor arayacağız" dedi.

"Avantajlı skorla ayrılmak istiyoruz"

Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş: "Hapoel Beer-Sheva küçük bir kentin büyük bir takımı durumunda. İyi oyuncuları var. Takımın yaşı yüksek olmasına rağmen dinamizmi yüksek bir takım" - "(UEFA Avrupa Ligi) Uzun vadeli hedefimiz yok. Şu anda sadece maçı oynayıp turu geçmek istiyoruz" - "müsabakanın sevgiye, saygıya, dostluğa katkı yapması isteğiyle güzel olmasını diliyorum" - Siyah-beyazlı futbolcu Cenk Tosun: "İkinci maça avantajlı dönmek için güzel sonuç almak istiyoruz. İyi takımları elediler. Bunun bilincindeyiz. Yüzde yüz hazırız"

Haberin Devamı

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda karşılaşacakları Hapoel Beer-Sheva'nın bu sezon önemli işler yaptığını ve kendilerini zorlu bir mücadelenin beklediğini söyledi.

Güneş, Cenk Tosun ile karşılaşmanın oynanacağı Turner Stadı'nda gerçekleştirilen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Hapoel Beer-Sheva'nın iyi takımların yer aldığı gruptan ikinci olarak çıktığını hatırlatarak, "Gruptan ikinci çıkmak büyük başarı. Kendi liginde oldukça başarılı. Lider olmak kolay iş değil. Hapoel Beer-Sheva küçük bir kentin büyük bir takımı durumunda. İyi oyuncuları var. Takımın yaşı yüksek olmasına rağmen dinamizmi yüksek bir takım." dedi.

Haberin Devamı

Rakiplerinin hem milli hem de tecrübeli oyunculara sahip olduğuna dikkati çeken Şenol Güneş, "Tempolu, hızlı oynayan teknik oyuncuları var. Avantajlı skorla ayrılmak istiyoruz. Hak ettiğimiz sonuçları bekliyoruz. 21 oyuncumuz burada. Onlardan ilk 11 ve 18 yapacağız. Takım olarak yine en güzel futbolu oynamaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Güneş, Hapoel Beer-Sheva Teknik Direktörü Barak Bakhar'ın gol yemeden sonuca gitmeyi istedikleri yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine, "0-0'a bağlayalım. Ama işin garantisi yok. Ne olacağını bilmiyoruz. Kaybetmekten her zaman daha iyi. Kazanmak için de 0-0 iyi sonuç değil. Gücümüzü kullanacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Şenol Güneş, eksik oyuncuların varlığıyla ilgili soruya, "Eksik olan diye bir şey yok. Sahaya çıkan her oyuncu takımı temsil ediyor." yanıtını verdi.

"Gündemimizde lig yok"

Beşiktaş'ın hedefinin Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk olduğunu kaydeden tecrübeli teknik adam, şunları söyledi: "İsmi, konumu, geçmişi, camianın varlığı bunu zaten gösteriyor. Türkiye'de iyi takımlar var. Şampiyonluk için çok aday var. Önemli olan oynadığınız futbolla bunu hak etmek. Şu anda gündemimizde lig yok. Daha çok UEFA maçı var."

Mağlup oldukları maçları unuttuklarını vurgulayan Güneş, "Gelecek maçlara bakıyoruz. Her şeye rağmen iki takım liginde lider. İki lider takımın maçı olacak. Futbolu seven bir ülkedeyiz. Güzel bir maç bekliyoruz. İyi taraftarı var. Sahaya katkı yaptıklarını biliyoruz." ifadelerini kullandı.

UEFA Avrupa Ligi'nde şu anda uzun vadeli planlar yapmadıklarına dikkati çeken Şenol Güneş, "Uzun vadeli hedefimiz yok. Şu anda sadece maçı oynayıp turu geçmek istiyoruz. Kulüpler için maddi ve manevi olarak Şampiyonlar Ligi her zaman ön plandadır. UEFA Avrupa Ligi'nde olmak da kötü durum değil." şeklinde konuştu.

Güneş, maçın ilk 11'ini söyleyip söylemeyeceği sorusuna, "Sayarım da bugün değil, yarın sayarım" şeklinde esprili bir yanıt verdi.

"Şampiyonlar Ligi maçları sırasında geride kalmamıza rağmen hiç kopmadan oynadık. sonra ligde öne geçtik. Hafta arası maç ve seyahat. Ne olacağını bilemeyiz. Hiç beklenmedik sakatlıklar olabilir. Kupadan elendik. UEFA ligi ve kendi ligimiz olduğu için kaldırabileceğimizi düşünüyorum."

Şenol Güneş konuşmasının sonunda, "müsabakanın sevgiye, saygıya, dostluğa katkı yapması isteğiyle güzel olmasını diliyorum." ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Cenk Tosun: "Yüzde yüz hazırız"

Siyah-beyazlı takımın golcü oyuncusu Cenk Tosun ise kendilerini önemli ve zor bir maçın beklediğini söyledi. Hapoel Beer-Sheva'yı iyi analiz ettiklerini kaydeden Cenk, "Güçlü takımla oynayacağız. Zayıf ve iyi taraflarını biliyoruz. İkinci maça avantajlı dönmek için güzel sonuç almak istiyoruz. İyi takımları elediler. Bunun bilincindeyiz. Yüzde yüz hazırız." şeklinde konuştu.

Son iki karşılaşmadan mağlup ayrılmalarının kendilerini üzdüğünü vurgulayan siyah-beyazlı futbolcu, "Takılmamaya çalışıyoruz. Maçlardan sonra takım olarak oturup hataları konuşuyoruz. Takımdaki hava güzel." değerlendirmesinde bulundu.

İsrail temsilcisinin savunmada iyi olduğu yönündeki soru üzerine Cenk Tosun, "için kendime göre bir strateji kurdum. İkinci maçı da düşünmemiz lazım. Golsüz ayrılmak bizim için daha avantajlı skor olacak." ifadelerini kullandı.

Bu arada Beşiktaş, Hapoel Beer-Sheva maçının hazırlıklarını, mücadelenin oynanacağı Turner Stadı'nda gerçekleştirdiği antrenmanla tamamladı.

Beşiktaş kafilesi İsrail'de

Siyah-beyazlılar, UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Hapoel Beer-Sheva ile yapacağı karşılaşma için Beer-Sheva'ya geldi

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Hapoel Beer-Sheva ile yapacağı ilk karşılaşma için İsrail'e geldi. Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkan özel uçakla Tel Aviv'e gelen siyah-beyazlı kafile, bir saatlik otobüs yolculuğunun ardından kalacağı otele ulaştı. Beşiktaşlı 5 taraftar, "Şampiyon Beşiktaş" pankartıyla futbolcuları beklerken, kafile başka bir bölümden otobüse geçerek Beer-Sheva'ya hareket etti. Vincent Aboubakar, Andreas Beck ve Adriano Correia'nın kart cezaları nedeniyle oynamayacağı Beşiktaş'ın kafilesinde 21 futbolcu bulunuyor.

Quaresma'nın gözü unvanda

Beşiktaş'ın Avrupa kupalarındaki en golcü oyuncusu sıralamasında 3'üncü durumda bulunan Ricardo Quaresma (11 gol), zirve hedefi için Hapoel Beer-Sheva maçında gol arayacak - 14 gollü Oktay Derelioğlu'nun unvanı elinde bulundurduğu siyah-beyazlı takımda, 12 gollü Bobo 2'nci sırada yer alıyor.

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda İsrail'in Hapoel Beer-Sheva takımıyla yapacağı karşılaşmada Ricardo Quaresma, unvan için gol arayacak. Avrupa kupalarında siyah-beyazlı formayla en golcü oyuncu sıralamasında 11 golle 3'üncü durumda bulunan Quaresma, İsrail ekibine karşı atacağı gollerle sıralamada yükselmeye çalışacak. Beşiktaş'ın Avrupa'daki en golcü futbolcusu sıralamasında 14 golle zirvede bulunan Oktay Derelioğlu'nu, 12 golle Bobo takip ediyor.

Bu sezon 3 gol attı

Quaresma, bu sezon Avrupa kupalarında Beşiktaş'a 3 gol kazandırdı. Siyah-beyazlı takımın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Dinamo Kiev ile sahasında yaptığı karşılaşmada serbest vuruştan fileleri havalandıran Portekizli oyuncu, İstanbul'daki Napoli ve Benfica karşılaşmalarında da penaltılardan birer gol kaydetti.

İsrail takımlarına 2 golü var

Ricardo Quaresma, Beşiktaş'ın İsrail ekipleriyle daha önce yaptığı maçlarda gol sevinci yaşadı. Siyah-beyazlı takım, 2011-2012 sezonunda Avrupa Ligi'nde İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv ile aynı grupta yer alırken, deplasmandaki mücadelede Quaresma fileleri 2 kez havalandırmayı başardı. İbrahim Toraman'ın da bir gol bulduğu maçı Beşiktaş 3-2 kazandı.

Cenk Tosun ve Aboubakar da gol arayacak

Beşiktaş'ta bu sezon Spor Toto Süper Lig'de attığı gollerle dikkati çeken Cenk Tosun ile Kamerunlu futbolcu Vincent Aboubakar da Hapoel Beer-Sheva karşısında Avrupa kupalarındaki gol sayısını artırmaya çalışacak. Siyah-beyazlı formayla Avrupa'da 4 golü bulunan Cenk, bu sezon sadece Vodafone Arena'da oynanan ve 3-3 biten Benfica maçında gol attı.

Aboubakar ise bu sezon Napoli ile deplasmanda oynanan karşılaşmada fileleri iki kez havalandırdı. Kamerunlu oyuncu, İstanbul'daki Benfica mücadelesinde de bir kez gol sevinci yaşadı. Siyah-beyazlı takımda Anderson Talisca ve Adriano Correia da Avrupa kupalarında birer kez gol attı.

Beşiktaş, Avrupa kupalarında 191. maçına çıkıyor

UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda İsrail'in Hapoel Beer-Sheva takımına konuk olacak siyah-beyazlı ekip, Avrupa kupalarında yaptığı 190 maçta 69 galibiyet, 41 beraberlik ve 80 mağlubiyet alırken, attığı 240 gole karşılık kalesinde 274 gol gördü - Avrupa kupalarında bugüne dek deplasmanda 95 karşılaşma yapan Beşiktaş; 21 galibiyet, 18 beraberlik ve 56 yenilgi aldı. UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda İsrail'in Hapoel Beer-Sheva takımına konuk olacak Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 191. mücadelesine çıkacak.

Siyah-beyazlılar, bugüne dek Avrupa kupalarında 190 maç yaparken bunların 69'unda rakiplerine üstünlük sağladı. Bu karşılaşmalarda 41 kez berabere kalan Beşiktaş, 80 karşılaşmadan da mağlup ayrıldı. Avrupa arenasındaki 190 karşılaşmada rakip fileleri 240 kez havalandıran siyah-beyazlılar, kalesinde ise 274 gol gördü.

En heyecan verici gol Cenk Tosun'dan
Nissan ve Loughborough Üniversitesi, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin en heyecan verici anlarını seçti - Beşiktaş'ın forveti Cenk Tosun'un Benfica'ya attığı gol "Turnuvanın en heyecan verici golü" seçilirken, Arsenal'in Türk asıllı Alman futbolcusu Mesut Özil "En heyecan verici 11"e girdi
Nissan ve Loughborough Üniversitesi, 2016-2017 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasının en heyecan verici anlarını belirledi. Bilimsel verilere dayanarak yapılan araştırmaya göre, Beşiktaş'ın forveti Cenk Tosun'un Benfica'ya attığı gol "Turnuvanın en heyecan verici golü" seçilirken, İngiliz ekibi Arsenal'in Türk asıllı Alman futbolcusu Mesut Özil "En heyecan verici 11"e girdi.

Beşiktaş'ın Avrupa kupalarındaki performansı şöyle:

Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki en farklı skorlu galibiyetlerinden birine İsrail ekibi karşısında imza attı. Siyah-beyazlı takım, 2011-2012 sezonunda Maccabi Tel Aviv'i İstanbul'da 5-1 mağlup etti.

Beşiktaş, tarihindeki en farklı galibiyeti ise Bosna Hersek temsilcisi Saraybosna karşısında aldı. Siyah-beyazlılar, 2002-2003 sezonunda UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında rakibini deplasmanda 5-0 yendi.

Farklı yenilgiler

Siyah-beyazlı takım, tarihindeki en farklı yenilgilerden birini de bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Ukrayna'nın Dinamo Kiev ekibi karşısında aldı. Grubundaki son mücadelesinde üst tura çıkmak için rakibi karşısına çıkan Beşiktaş, deplasmandaki maçtan 6-0 mağlup ayrıldı.

Siyah-beyazlı takım, 2007-2008 sezonunda yine UEFA Şampiyonlar Ligi'nde İngiltere temsilcisi Liverpool'a 8-0 mağlup olarak tarihindeki en ağır yenilgiyi yaşadı. Beşiktaş, ayrıca 2000-2001 sezonunda Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda deplasmanda Leeds United'a 6-0 yenilmişti.

Hükmen galibiyetler

Beşiktaş Avrupa kupalarında, 1958-1959 sezonunda Yunanistan'ın Olympiakos 1986-1987'de de Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi Apoel'in sahada yer almaması sonrası hükmen galip ilan edilip turu geçen taraf oldu.

Dış sahada 96. maçına çıkacak

Siyah-beyazlı ekip, ayrıca Avrupa kupalarında 96. dış saha maçına çıkacak. Avrupa kupalarında, deplasmanda bugüne dek 95 maç yapan Beşiktaş, bu karşılaşmaların 21'inde galip gelirken, 18'inde berabere kaldı. Siyah-beyazlılar, rakiplerine konuk olduğu 56 maçta ise sahadan mağlup ayrıldı. Deplasman maçlarında 102 kez rakip fileleri havalandıran Beşiktaş, kalesinde 179 gol gördü.

İsrail takımlarına yenilmedi

Beşiktaş, Avrupa kupalarında şu ana dek İsrail takımlarıyla 4 kez karşılaştı. İsrail ekipleriyle ilk karşılaşmayı 1999-2000 sezonunda yapan siyah-beyazlı takım, 4 karşılaşmada rakiplerine yenilmedi. Bu ülke takımlarıyla yaptığı ilk iki maçtan beraberlikle ayrılan Beşiktaş, son 2 karşılaşmada ise galip geldi.

1999-2000 sezonunda Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Hapoel Haifa ekibiyle eşleşen siyah-beyazlılar, İstanbul'daki karşılaşmayı 1-1 beraberlikle tamamladı. Deplasmanda rakibiyle 0-0 berabere kalan Beşiktaş, elenmekten kurtulamadı.

Beşiktaş, 2011-2012 sezonunda bu kez UEFA Avrupa Ligi'nde grup mücadelesinde Maccabi Tel Aviv'in rakibi oldu. İstanbul'da rakibini 5-1 mağlup ederek tarihindeki en farklı galibiyetlerden birine imza atan siyah-beyazlı ekip, deplasmandaki karşılaşmayı ise 3-2 kazandı. İsrail ekiplerine 9 gol atan Beşiktaş, kalesinde ise 4 gol gördü.

Şenol Güneş ile daha çok beraberlik aldı

Siyah-beyazlı takım, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde ise 13. Avrupa kupası maçına çıkacak. Güneş döneminde geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde yer alan Beşiktaş, bu sezon ise Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etti.

Siyah-beyazlı takım, Güneş'in teknik direktörlüğündeki 12 Avrupa kupası maçında 7 beraberlik aldı. Bu dönemde rakiplerini 3 kez yenebilen Beşiktaş, 2 karşılaşmadan da mağlup ayrıldı. Beşiktaş, berabere kaldığı 7 maçın 6'sını 1-1'lik skorlarla tamamlarken, bir karşılaşmayı 3-3 bitirdi. Güneş yönetimindeki siyah-beyazlı ekip, 12 maçın 11'inde gol atarken, sadece 6-0 mağlup olduğu Dinamo Kiev mücadelesini boş geçti.

Beşiktaş'a İngiliz hakem

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde İsrail ekibi H. Beer-Sheva ile oynayacağı mücadeleyi yönetecek hakemler belli oldu. UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden Beşiktaş'ın İsrail'in H. Beer-Sheva takımıyla 16 Şubat Perşembe günü deplasmanda oynayacağı Son 32 Turu ilk maçını İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Martin Atkinson yönetecek. Beer Sheva şehrindeki Turner Stadyumu'nda TSİ 23.05'te başlayacak karşılaşmada Martin Atkinson'un yardımcılıklarını Stephen Child ve Stuart Burt yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Adam Nunn olacak.

Takım kaptanı Elyaniv Barda ise teknik direktör Barak Bakhar gibi gol yemeden iyi bir sonuç almaya çalışacaklarını ifade etti.

Beer Sheva takımı karşılaşmanın oynanacağı Toto Jacob Turner Stadyumu'nda son antrenmanını yaptı ve kampa girdi. İsrailli gazetecilere göre Beer Sheva karşılaşmaya Goresh, Bitton, Tzedek, William Soares, Turjman, Ogu, Radi, Hoban, Buzaglo, Nwakaeme ve Barda muhtemel 11'i ile çıkacak.

Yazarlar