Beşiktaş Beşiktaş - Sporting Lizbon: 1-4

Beşiktaş - Sporting Lizbon: 1-4

19.10.2021 - 19:30 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 3. maçında temsilcimiz Beşiktaş, Sporting Lizbon ile Vodafone Park'ta karşı karşıya geldi. Temsilcimiz Beşiktaş sahadan 4-1 mağlup ayrıldı.

Beşiktaş - Sporting Lizbon: 1-4

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde Sporting Lizbon ile karşı karşıya geldi. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 3. maçına çıkan temsilcisimiz sahadan 4-1 mağlubiyet ile ayrıldı. 

Haberin Devamı

İlk iki maçında Dortmund'a sahasında 2-1, 2. maçta Ajax'a 2-0 yenilen Beşiktaş 3. maçını da kaybetmiş oldu. Temsilcimiz Beşiktaş'ın 4-1 kaybettiği Sporting karşılaşmasının golleri 24'te Larin, 5', 27' Coates, 44' Sarabia (P) ve 90' dakikada Paulinho'dan geldi.

Ayrıca Beşiktaş'ın 45+'1'de Alex Teixeira ile bulduğu gol, VAR uyarısı sonucu ofsayt sebebiyle iptal edildi.

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk kez bir iç saha maçında dört gol yedi.

BEŞİKTAŞ - SPORTING LIZBON: 1-4

GOLLER: 24' Larin - 5',27' Coates, 44' Sarabia, 90' Paulinho

Beşiktaş - Sporting Lizbon: 1-4

 

MAÇTAN DAKİKALAR

4’üncü dakikada sol kanattan Pjanic’in kullandığı kornerde arka direkte Ghezzal gelişine vurdu. Top yandan auta çıktı.
5’inci dakikada önde yapılan baskı sonrasında Beşiktaş topu kaptı. Sağ kanattan topla ceza sahasına giren Ghezzal’ın plase vuruşunda top az farkla yandan auta gitti.
15’inci dakikada sağ kanattan gelişen Sporting atağında Pedro Porro ortasını yaptı. Ön direkte Sarabia’nın şutunu kaleci Ersin son anda kornere tokatladı. 
15’inci dakikada Sporting öne geçti. Sağ kanattan kazanılan kornerde Gonçalves ortasını yaptı. Inacio’nun kafayla arkaya aşırdığı topa ceza sahası içinde Coates kafayı vurdu, top ağlarla buluştu: 0-1.
25’inci dakikada Beşiktaş skora denge getirdi. Sol kanattan Pjanic’in kullandığı kornerde arka direkte kafayı vuran Larin, topu ağlarla buluşturdu: 1-1.
27’nci dakikada Sporting bir kez daha öne geçti. Sağ kanattan Gonçalves’in kullandığı kornerde ön direkte bu kez Paulinho arkaya aşırttı. Coates, ilk golü attığı noktadan bir kez daha Beşiktaş ağlarını sarstı: 1-2.
38’inci dakikada Pjanic’in pasıyla savunma arkasına sarkan Batshuayi, ceza sahasına girer girmez sol ayağıyla vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak yan direkten oyun alanına geri döndü.
43’üncü dakikada Sporting penaltı kazandı. Sol kanattan Sarabia’nın kullandığı kornerde Coates kafayı vurdu, top Vida’nın eline çarptı. Öncesinde oyunu devam ettiren hakem Slavko Vincic, VAR’dan gelen uyarı sonrasında pozisyonu tekrar izledi ve beyaz noktayı gösterdi.
44’üncü dakikada penaltı atışını kullanan Sarabia topu ağlara gönderdi: 1-3.
45+1’inci dakikada Welinton’un havadan pasıyla savunma arkasına sarkan Teixeira, bekletmeden gelişine vurdu ve topu ağlara gönderdi. Ancak ağlara giden top ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı.
Mücadelenin ilk yarısı Sporting’in 3-1’lik üstünlüğüyle sona erdi.
62’nci dakikada Batshuayi’nin aşırtma pasıyla ceza sahası çizgisinde topla buluşan Larin’in sol ayağıyla çektiği sert şutta kaleci Adan, gole izin vermedi.
67’nci dakikada sağ kanatta hareketlenen Porro ortasını yaptı. Arka direkte Paulinho’nun vuruşunda top yan direkten oyun alanına geri geldi.
69’uncu dakikada Ghezzal’ın pasıyla savunma arkasına sarkan Batshuayi, kaleci Adan’dan sıyrıldıktan sonra çaprazdan vuruşunu yaptı. Top farklı şekilde auta gitti.
72’nci dakikada Matheus Reis’in pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Paulinho, rakiplerinden sıyrıldıktan sonra şutunu çekti, top üst direkten döndü. Dönen topta Porro’nun sert şutunda bu kez kaleci Ersin gole izin vermedi.
89’uncu dakikada Sporting bir gol daha buldu. Beşiktaş savunmasını eksik yakalayan konuk ekipte, Gonçalves pasını ceza yayı üstündeki Paulinho’ya verdi. Bu oyuncunun gelişine yaptığı vuruşta top ağlara gitti: 1-4.
Karşılaşmada başka gol olmadı ve Sporting sahadan 4-1’lik skorla galip ayrıldı.

Haberin Devamı

STAT: Beşiktaş Park
HAKEMLER: Slavko Vincic, Tomaz Klancnik, Andraz Kovacic
BEŞİKTAŞ: Ersin Destanoğlu - Rosier, Welinton, Vida, N’Sakala, Josef, Ghezzal, Pjanic, Teixeira (Dk. 80 Kenan Karaman), Larin (Dk. 73 Gökhan Töre), Batshuayi
SPORTING: Adan - Inacio, Coates, Feddal (Dk. 90+1 Neto), Pedro Porro, Palhinha, Matheus Nunes (Dk. 90+1 Bragança), Matheus Reis (Dk. 74 Esgaio), Sarabia, Paulinho (Dk. 84 Tomas), Pedro Gonçalves (Dk. 90+1 Santos)
GOLLER: Dk. 25 Larin (Beşiktaş) - Dk. 15 - Dk. 27 Coates, Dk. 44 (P) Sarabia, Dk. 89 Paulinho (Sporting)
SARI KARTLAR: Vida, Teixeira, Ghezzal, Pjanic (Beşiktaş) - Porro, Feddal (Sporting)

Haberin Devamı

Beşiktaş - Sporting Lizbon: 1-4

Haberin Devamı

MAÇTAN NOTLAR

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu 3'üncü maçında Beşiktaş sahasında Portekiz ekibi Sporting'i konuk etti. Beşiktaş Park'ta saat 19.45'te başlayan karşılaşmada Slovenye Futbol Federasyonu'ndan Slavko Vincic düdük çaldı. Vincic'in yardımcılıklarını Tomaz Klancnik ve Andraz Kovacic üstlendi.
Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, ligde 3-2 kaybebilen Medipol Başakşehir maçının 11'inde 5 değişikliğe gitti. Tecrübeli teknik adam; Mert Günok'un yerine Ersin Destanoğlu, Rıdvan Yılmaz'ın yerine Fabrice N'Sakala, Atiba Hutchinson'un yerine Miralem Pjanic, Oğuzhan Özyakup'un yerine Alex Teixeira, Güven Yalçın'ın yerine ise Cyle Larin'i 11'de görevlendirdi.

Haberin Devamı

Kaleyi 1 maçlık aranın ardından Ersin Destanoğlu'na emanet eden Yalçın, savunma dörtlüsünü; Rosier, Welinton, Vida ve N'Sakala'dan oluşturdu. Savunmanın hemen önünde Josef'i sahaya süren Yalçın, hücum hattının sağında Ghezzal, ortasında Teixeira ve Pjanic, solunda ise Larin'i görevlendirdi. Yalçın'ın gol yollarındaki tercihi Batshuayi oldu.

TEIXEIRA’NIN BEŞİKTAŞ FORMASIYLA AVRUPA’DAKİ İLK MAÇI
Beşiktaş’ın sezon başında kadrosuna kattığı Alex Teixeira, siyah beyazlı formayla ilk kez Avrupa’da boy gösterdi. Siyah beyazlı ekipte sakatlığı nedeniyle bir süredir forma giyemedikten sonra Sivasspor ve Başakşehir maçlarında oyuna sonradan dahil olan Alex Teixeira, Sporting mücadelesinde 11’de görev yaptı. 7 maçlık aranın ardından 11’deki yerine dönen Brezilyalı yıldız, siyah beyazlı forma ile Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçına çıktı. Teixeira, grupta oynanan Borussia Dortmund ve Ajax maçlarında sakatlığı nedeniyle görev yapamamıştı.

PJANIC 3 MAÇ SONRA KADRODA
Beşiktaş’ta Sporting maçına 11’de başlayan diğer bir isim ise Miralem Pjanic oldu. Sakatlığı nedeniyle bir süredir takımdan ayrı kalan ve Başakşehir maçının kadrosuna da dahil edilmeyen Pjanic, Sporting maçıyla birlikte formasın kavuştu. Yıldız oyuncu, Sporting mücadelesinde ilk 11’de görev aldı.

ROSIER ESKİ TAKIMINA KARŞI
Beşiktaş’ın Fransız sağ beki Valentin Rosier, eski takımı Sporting’e karşı görev yaptı. Siyah beyazlı ekibin geçtiğimiz sezon kiralık olarak kadrosuna kattığı, bu sezon başında da 4,8 milyon Euro bonservis bedeliyle kadrosuna dahil ettiği Valentin Rosier, eski takımına ilk kez rakip oldu. Rosier, 2018-19 sezonunda Portekiz ekibinde forma giymiş ve 14 maçta görev yapmıştı.

İKİ TAKIM YÖNETİCİLERİ DOSTLUK YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ
Karşılaşma öncesinde iki takım yöneticileri karşılaşma öncesinde dostluk yemeğinde bir araya geldi. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, 2'nci başkan Adnan Dalgakıran, genel sekreter ve icra kurulu başkanı Mesut Urgancılar, TFF, UEFA ve Kamu Kurumları ile İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Erdoğan ile Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği ve Şirketler Grubu Genel Müdürü Seçil Aygül, Beşiktaş Park'ta bulunan restoranda; UEFA Delegesi Olzhas Abrayev, Sporting CP Başkanı Frederico Varandas ile başkan yardımcıları Francisco Salgado Zenha ve Alexandre Ferreira'yı ağırladı. Başkan Çebi, UEFA Delegesi Olzhas Abrayev ile Sporting CP Başkanı Frederico Varandas'a günün anısına plaket ve Beşiktaş forması takdim etti.

UEFA GENÇLİK LİGİ’NDE KAZANAN SPORTİNG
Öte yandan iki takımın U19 takımları, UEFA Gençlik Ligi C Grubu’nda karşı karşıya geldi. Ümraniye Şehir Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı Portekiz ekibi 3-1’lik skorla kazandı. Bu sonuçla Sporting gruptaki ilk galibiyetini alırken, Beşiktaş 3’üncü maçından da sahadan puansız ayrıldı.