Beşiktaş Beşiktaş taraftarının Anderlecht pankartı Club Brugge'ü kızdırdı!

Beşiktaş taraftarının Anderlecht pankartı Club Brugge'ü kızdırdı!

22.09.2023 - 18:03 | Son Güncellenme:

Beşiktaş taraftarı, Jan Breydel Stadı'nda Brugge takımının ezeli rakibi Anderlecht'in pankartını açtı. Belçikalı taraftarları kızdıran hareket ülke basınında 'çarpıcı bir eylem' şeklinde nitelendirildi.

Beşiktaş taraftarının Anderlecht pankartı Club Bruggeü kızdırdı

UEFA Konferans Ligi'nde Beşiktaş'ın son dakikalarda bulduğu golle Brugge deplasmanından bir puanla dönmesi ev sahibi ekipte şok etkisi yarattı. Mavi-siyahlıların bir çok gol pozisyonundan yararlanamadığı maçın sonucunda sahadan galibiyetle ayrılamaması Belçika ekibinde üzüntü yaratırken, siyah-beyazlı taraftarların tribündeki hareketleri de Belçika'da haber konusu oldu.

Haberin Devamı

Nieuwsblad'daki haberde Beşiktaş taraftarının Jan Breydel Stadı'nda kendilerine ayrılan bölümde açtığı pankartın fotoğrafına yer verildi. Brugge takımının ezeli rakibi Anderlecht'in isminin yazdığı pankart için 'Beşiktaş taraftarı dikkat çekici pankartla Club Brugge taraftarlarını kızdırdı' ifadeleri kullanıldı.

Beşiktaş taraftarının Anderlecht pankartı Club Bruggeü kızdırdı

Haberde ayrıca şu satırlara yer verildi: "Pankartı nasıl temin ettikleri tam olarak bilinmiyor. Ancak Beşiktaş taraftarının Jan Breydel Stadı'na Anderlecht pankartı asması çarpıcı bir eylem". Yaşananlar pazar günü oynanacak Anderlecht-Brugge maçı öncesinde gerçekleşti. Siyah-beyazlıların tribündeki bir başka hareketi de sosyal medyada yer buldu.

X sosyal medya hesabındaki @rscafrns kullanıcı hesabı maç bitiminde deplasman tribününde yapılan tezahüratın videosunu yayınladı. Paylaşılan görüntülerde ev sahibi ekibin taraftarlarının stadı boşalttığı, rakip tribünlerde kalan çok az sayıdaki seyirciye karşı Beşiktaşlı taraftarların 'Anderlecht' şeklinde tezahürat yaptıkları görüldü.

Haberin Devamı

Öte yandan yüksek riskli maç ilan edilen Brugge-Beşiktaş maçı öncesinde, 27 Türk taraftar gözaltına alındı, karşılaşmanın ardından serbest bırakıldıkları belirtildi. Güvenlik güçleri bu kişilerin yanıcı maddeler, sis bombaları taşıyan ve giriş biletleri olmayan kişiler olduğunu öne sürdü. İki takım arasında 8 yıl önce oynanan karşılaşma sonrası, Brugge şehir merkezinde olaylar çıkmış ve polisler de bu olaylarda yaralanmıştı.