Skorer Beşiktaş transfer haberleri

Beşiktaş transfer haberleri

20.06.2012 - 01:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş transfer haberleri, transferde son dakika gelişmeleri, bomba transferler.

Beşiktaş transfer haberleri

Beşiktaş transfer haberleri
HESAP ORTADA
Beşiktaş’ın teklif yaptığı teknik adamların yüksek ücretler istedikleri ortaya çıktı. Mircea Lucescu 6 milyon eurodan kapıyı açtı, Eric Gerets ve Louis Van Gaal 3 milyon, Ralf Rangnick ile Sven Goran Eriksson 2 milyon isterken, son anda anlaşma sağlanan Samet Aybaba, 1.4 milyon liraya imza attı

Haberin Devamı

SERDAR SARIDAĞ


Tayfur Havutçu ile 20 Mayıs’ta yollarını ayırdıktan sonra yerli-yabancı çok sayıda teknik adama teklif götüren ve neticede Samet Aybaba’ya 4 senelik sözleşme imzalatan Beşiktaş’ın, hoca arayışı sırasında para engeline takıldığı ortaya çıktı.
Aybaba’dan önce masaya oturulan tüm teknik direktörlerle parasal konularda sıkıntı yaşayan siyah-beyazlı yönetimi en çok Mircea Lucescu şaşırttı. Kartal’ın resmi teklif yaptığı Shakhtar Donetsk’i çalıştıran Rumen hoca, yıllık net 6 milyon euro isteyerek, siyah-beyazlı yönetimi şoke etti. Lucescu’nun bu isteği karşısında şaşkına dönen yöneticilerin hemen pazarlık masasından kalktıkları ifade edildi.
Alman teknik adam Ralf Rangnick ve İsveçli çalıştırıcı Sven Goran Eriksson, Beşiktaş’tan 2 milyon euro talep etti. Fas Milli Takımı’nın başında bulunan Galatasaray’ın eski hocası Eric Gerets ile Hollandalı ünlü teknik direktör Van Gaal’in 3 milyon euro istedikleri belirlendi.

Haberin Devamı

Primi belli değil
Yabancıların yüksek ücret istemesi nedeniyle Türk hocalara yönelen Beşiktaş, Rıza Çalımbay ve Mustafa Denizli’ye teklif götürdü.
Sivasspor’un hocası Çalımbay’da sözleşme engeline takılan Kartal, hedefleri büyük olan Denizli’nin taleplerini karşılamakta zorlandı. Siyah-beyazlılar yıllık 2.5 milyon euro isteyen Mustafa Denizli ile transfer bütçesi nedeniyle de uyuşamadı.
Teknik direktör konusunun kaosa dönüşmesi üzerine son olarak Samet Aybaba ile masaya oturan Beşiktaş, tecrübeli hocayla 1.4 milyon lira (yaklaşık 600 bin euro) karşılığında el sıkıştı.
Mircea Lucescu’nun istediği 6 milyon euronun 10’da 1’i rakama Aybaba ile anlaşan siyah-beyazlı yönetim, teknik adam krizini en hesaplı şekilde çözüme kavuşturdu. Bu arada Süper Lig’de elde edilecek muhtemel başarılar için Samet Aybaba’ya ne kadar prim ödeneceği konusunun henüz karara bağlanmadığı öğrenildi.

Yazarlar