Futbol Beşiktaş transfer haberleri

Beşiktaş transfer haberleri

03.06.2016 - 11:47 | Son Güncellenme:

Sezonu şampiyon tamamlayan Beşiktaş gelecek sezon için kadrosunu güçlendirmek istiyor. Transfer sezonunda nokta atışı transferler yapmak isteyen Beşiktaş'ta çalışmalar sürüyor. Peki Beşiktaş hangi oyunculara kancayı taktı? İşte merak edilen soruların yanıtları ve Beşiktaş'ın transfer sezonunda izleyeceği rota haberimizde yer alıyor...

Beşiktaş transfer haberleri

Transfer sezonunda dengeli bir politika izlemeyi amaçlayan Beşiktaş'ta liste hazırlandı. Teknik direktör Şenol Güneş ve ekibinin raporu doğrultusunda transfer politikasını belirleyecek olan Beşiktaş daha alternatifli bir kadro kurmayı planlıyor. Peki Beşiktaş hangi oyuncular ile ilgileniyor? İşte tüm ayrıntılarıyla Beşiktaş'ın transfer dosyası...

Haberin Devamı

El ele Beşiktaş'a

Siyah-beyazlıların transfer listesindeki Kolombiyalı kaleci Ospina, Copa America öncesinde yapılan röportajda çarpıcı sözler sarfetti Tecrübeli kaleci, vatandaşı Zapata’ya dönerek, “Belki gelecek sezon aynı takımda oynarız. Aynı dili konuşuyoruz, zorlanmayız da” dedi

Beşiktaş'ın yeni sezon transfer listesinde yer alan isimlerden kaleci David Ospina ve stoper Cristian Zapata; önceki gün ilginç bir olaya imza attı. Copa America öncesinde ABD'de bulunan Kolombiya Milli Takımı'nın kampında röportajlar yapan Fox TV, kaleci David Ospina'ya geleceği hakkında düşüncelerini sordu.

Ospina'nın "Arsenal'den ayrılmayı düşünüyor musun?" sorusuna verdiği, "Artık oynamak istiyorum, her hafta sahada olmak istiyorum" yanıtı sırasında, vatandaşı Zapata'nın yanına gelmesi üzerine Kolombiyalı file bekçisi, "Belki gelecek sezon seninle aynı takımda oynarız. Hem de aynı dili konuşuyoruz, zorlanmayız da" demesi bir anda tüm dikkatleri bu iki oyuncunun üzerine çekti.

Haberin Devamı

Milan'da forma giyen ve sözleşmesi 30 Haziran'da sona erecek olan Zapata'nın ise Ospina'ya dönerek, "Bu konuşmayı sakın koç duymasın" yanıtını verdiği ve gülerek vatandaşının yanından uzaklaşması; iki oyuncunun da kendileri için teklif Beşiktaş'ın önerisini kabul etmeye sıcak baktıkları şeklinde yorumlandı.

Beşiktaş transfer haberleri

SÖZLEŞMESİNDE ÖZEL MADDE VAR

Beşiktaş yönetimi, bir süre önce görüşerek ön protokol yaptığı Cristian Zapata için gün saymaya başladı. Milan'da teknik direktör Brocchi'nin göreve devam edip etmeyeceği, yerine kimin geleceği tartışmaları; Kolombiyalı stoperin siyah- beyazlı takıma imza atmasını geciktiriyor. Şu anda Copa America için ABD'de de bulunan ve 30 Haziran'da serbest kalacak olan tecrübeli savunma oyuncusu Cristian Zapata'nın imzasının 1 Temmuz itibariyle geçerli olacağı bildirildi. Beşiktaş'la menajerliğini yapan babası arasında bulunan protokolün tek bir şartla o da, "Milan'la sözleşme yenilemesi durumunda geçersiz" olacağı da gelen bilgiler arasında bulunuyor.

Ne! 20 milyon euro mu?
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, stoper mevkii için düşünülen isimlerden biri olan Kamil Glik için ilginç bir benzetmede bulundu. Başkan Fikret Orman, Torino'nun istediği 20 milyon euro'luk bonservis bedeli için, "Bir stoper için bu rakamları verecek günlere daha gelmedik. Zaten olsa da vermem" ifadesini kullandı.
Volkan Babacan 8.5 milyon euro
Medipol Başakşehir, Volkan Babacan’a talip olan Beşiktaş’a 8.5 milyon eurodan kapıyı açtı. Siyah-beyazlıların 5 milyon euronun yanı sıra bir futbolcuyu bonservisiyle vererek transferi bitirmeye çalıştığı aktarıldı.
Denys Boyko’nun takımdan ayrılma ihtimali nedeniyle kaleci arayışına başlayan Beşiktaş’ın, Medipol Başakşehir’in milli kalecisi Volkan Babacan için yaptığı teklifin detayları ortaya çıktı.
Siyah-beyazlıların, Volkan için henüz resmi bir teklifte bulunmadığı aktarıldı. Ancak Kartal’ın başarılı file bekçisi için 5 milyon euro bonservis bedelini gözden çıkardığı belirlendi.
Beşiktaş transfer haberleri
Siyah-beyazlı kulüpten sızan bilgilere göre Medipol Başakşehir’in 8.5 milyon eurodan kapıyı açtığı ve bu rakamın Beşiktaş tarafından çok yüksek bulunduğu öğrenildi. Kartal’ın 5 milyon euronun yanı sıra bir futbolcuyu da bonservisiyle birlikte Başakşehir’e vermeyi önerdiği kaydedildi. Siyah-beyazlı yönetimin, Boyko’nun satılması halinde gelecek bonservisle Volkan Babacan’ı kadroya katmanın hesaplarını yaptığı ifade edildi.
Beşiktaş’ın, Volkan Babacan’ın yanı sıra Bursasporlu Mert Günok’la da ilgilendiği öğrenildi. Teknik Direktör Şenol Güneş’in, Boyko ve Günay’ın ayrılması halinde Volkan ve Mert’in transfer edilmesini istediği belirlendi. (Milliyet)
KOLAROV'A 'KARTAL' PENÇESİ
Beşiktaş gelecek sezon savunmayı garanti almak için transfer çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Stoper ve sağ bek arayışları dışında sol bek için de temaslarına aralıksız olarak devam eden Siyah-Beyazlı yönetim önceliği Manchester City’nin 30 yaşındaki Sırp yıldızı Kolarov’a verdi.
Siyah-Beyazlı yönetim Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edeceklerini hesaba katarak kadroya yıldız almanın planlarını yapıyor. Bu nedenle İngiliz kulübünde 6 yıldır başarılı performansıyla göz dolduran Kolarov sol bek transferinde listenin en başında yer alıyor. Manchester City ile 2 yıllık daha sözleşmesi olan Kolarov’un Beşiktaş’a sıcak baktığı ancak İngiliz kulübünün tecrübeli sol beki bırakmaya pek yanaşmadığı ortaya çıktı.
Buna rağmen yöneticilerden Erdal Torunoğulları’nın bu transferi sonuçlandırmak için Manchester City yönetimi ile görüşmeler yaptığı gelen bilgiler arasında.
Beşiktaş Yönetimi Kolarov’un transferinin gerçekleşmemesi durumunda bonservisleri elinde olan Emanuel Mas ve Henri Bedimo’dan birini bitirecek. Bu oyuncuların serbest olması nedeniyle kulüplerine her hangi bir para ödenmeyecek.
Bu arada Fransız basını Lyon’la sözleşmesi sona eren ve bonservisi elinde olan Bedimo’ya Beşiktaş’ın 2+1 yıllık sözleşme imzalattığını öne sürdü. Bu sezon Fransız ekibinde 23 maça çıkan Bedimo toplamda 1588 dakika görev yaptı.
6 sezondur Manchester City forması gilen Kolarov savunmanın bel kemiği. İstikrarıyla göz dolduruyor. Sırp oyuncuyu özellikle Şenol Güneş’in çok istediği gelen bilgiler arasında. (Takvim)
BEŞİKTAŞ'TAN MARTİNEZ ATAĞI
Çin kulüpleri son yıllarda futbol piyasasını alt-üst edecek rakamlar ödeyerek önemli transferlere imza atarken, Beşiktaş ise Çin'den sürpriz bir transfer yapma hazırlığında. Şubat ayında 42 milyon euro karşılığında Çin'in Guangzhou Evergrande takımına giden Jackson Martinez, hocası Scolari ile tartışınca kadro dışı kaldı. En son 24 Nisan'da Guangzhou forması giyen ve o günden bu yana bir daha ortalarda görünmeyen Kolombiyalı futbolcu Milano'da ortaya çıktı. Eski takımı Atletico Madrid'in Real Madrid ile oynayacağı Şampiyonlar Ligi finalini izlemek için İtalya'ya gittiği burada menajeri Pompeo ile birlikte yönetici Erdal Torunoğulları ile görüşeceği bildirildi.
Beşiktaş transfer haberleri
Dün akşam oynanan Şampiyonlar Ligi finalini izlemek için Milano'ya giden Erdal Torunoğulları, daha önce anlaşmaya vardığı Milanlı Cristian Zapata ile bir araya geldi. Bu görüşmede Zapata'nın menajerinin Martinez'in durumundan bahsetmesi üzerine Torunoğulları'nın bu görüşmeyi ayarladığı da bildirildi. Bir aydır formasından uzak olan ve Avrupa'ya dönmek isteyen Martinez'in nabzını yoklayacak Torunoğulları'nın, Kolombiyalı oyuncudan olumlu bir izlenim alması durumunda Çin ekibine kiralama teklifi sunabileceği bildirildi...