Beşiktaş Beşiktaş transfer haberleri futbol

Beşiktaş transfer haberleri futbol

03.09.2013 - 09:53 | Son Güncellenme:

Beşiktaş transfer haberleri futbol Beşiktaş futbol transfer haberleri, transferde son dakika gelişmeleri, futbolda bomba transferler.

Beşiktaş transfer haberleri futbol

Beşiktaş transfer haberleri futbol

Büttner Kartal'da

F.Bahçe'den Fernandes'e: Beşiktaş'a imza atma

Haberin Devamı

Büttner Kartal'da

Manchester United ile anlaşıldı, Hollandalı sol bek kiralanıyor. 24 yaşındaki oyuncu bugün İstanbul'a gelip sağlık kontrolünden geçerek imza atacak

Beşiktaş sonunda sol bek transferinde de mutlu sona ulaştı. Sportif direktör Önder Özen uzun süredir takipte olduğu Alexander Büttner ve kulübü Manchester United ile her konuda anlaştı. Hollandalı sol bek, İngiliz ekibinden bir yıllığına kiralandı. Büttner, kendisini bonservisiyle isteyen Celtic'e ise, "Futbolcu bir kez Manchester United'a transfer olur. Bu şansı iyi değerlendireceğim, bir yıl kiralık gittikten sonra geri döneceğim" diye reddetti.

YILLIK 900 BİN EURO
24 yaşındaki Hollandalı sol bek Beşiktaş'tan yılda 900 bin euro garanti para alacak. Büttner'e maç başına da 10 bin euro ödenecek. Büttner'in Beşiktaş'ı tercihinde hayran olduğu siyah-beyazlı taraftarın da rolü büyük. Hollandalı oyuncunun menajeri Aleksander Bursac, "Büttner Türkiye'yi çok cazip buluyor, İstanbul'u seviyor. Beşiktaş taraftarını, olaylara bakışını da biliyor. Türkiye deneyiminin ona çok faydası olacağını düşündüğü için Beşiktaş'ı tercih etti" diye açıklama yaptı.

Haberin Devamı

BUGÜN İSTANBUL'DA
Beşiktaş yönetimi ise uzun süren pazarlıklar sonunda Manchester United ve Büttner ile anlaşıldığını, iki tarafın da anlaşmak için fedakarlıklar yaptığını açıkladı. Büttner bugün İstanbul'a gelip sağlık kontrolünden geçeçek, imzayı atacak. 24 yaşındaki Hollandalı futbolcu daha sonra ülkesine dönerek eşyalarını toplayacak. Alexander Büttner'in milli takım için lige verilen arada takıma kaynaşması sağlanacak. Teknik direktör Bilic'in Büttner'i Bursaspor maçında oynatmak istediği, Atiba'yı da kendi mevkisi orta sahaya çekeceği belirtildi.

BÜTTNER OLMAZSA KERİM
Beşiktaş, Büttner'de son dakika pürüzü çıkma ihtimaline karşılık Kerim Frei'yi yedekte bekletiyor. Önce 6 milyon isteyen Fulham, 3 milyon euro'ya indi. Gurbetçi futbolcu da Beşiktaş'ı istiyor. Transferini bizzat başkan Fikret Orman yürütüyor. Sezon başından beri listede olan ancak bonservisi yüksek olduğu için transferinden vazgeçilen Kerim Frei için kaynak oluşturulmaya çalışılıyor. Büttner olmazsa Kerim Frei alınacak.

Haberin Devamı

F.Bahçe'den Fernandes'e: Beşiktaş'a imza atma

Fernandes’in imza atmamasının altında F.Bahçe’den aldığı “Ocakta bizimle imzala. 3.5 milyon euro imza parası ile yıllık 3.5 milyon euro verelim” teklifinin olduğu iddia edildi.

Beşiktaş'ın “Sözleşme uzatalım” teklifine bir türlü yanaşmayan, ücret artışına rağmen “Ocakta tekrar masaya otururuz” diyen Manuel Fernandes’in F.Bahçe’den aldığı astronomik teklif nedeniyle Kartal’la kontrat yenilemediği ortaya çıktı. Sarı-lacivertlilerin idari menajer Hasan Çetinkaya aracılığıyla “Sözleşmeni uzatma. Sezon sonunda serbestsin ocakta bizimle imzala. Sana 3.5 milyon Euro imza parası, yıllık da 3.5 milyon Euro artı maç başı ücret verelim” teklifi Portekizli’nin kafasını karıştırdı.


Çetinkaya'nın Portekizli oyuncuyla F.Bahçe forması giyen vatandaşları Alves ve Meireles aracılığıyla temas kurduğu ifade edilirken, bu teklifi duyan siyah-beyazlı yönetim Manuel Fernandes’in bedavaya elden çıkmasından korkuyor. Geçen sezon ocak ayında Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Fernandes için kendilerine yapılan 18 milyon Euro’luk teklifi reddettiklerini bizzat açıklarken, yine aynı dönemde futbol şubesinden sorumlu yönetici Ahmet Kavalcı da 23 milyon Euro’luk teklif yapılması durumunda cevaplarının hayır olacağını ifade etmişti.

Haberin Devamı

Yıldız futbolcunun bedelsiz olarak takımdan ayrılma ihtimalinin ortaya çıkması üzerine Beşiktaş 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi karşı atağa kalkmaya hazırlanıyor. F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ı arayarak “Ne yapıyorsunuz siz başkan? Yapmayın oyuncumuzun aklını çelmeyin” demesi bekleniyor. Portekizli yıldıza sözleşme uzatması için baskı yapan Beşiktaş 2. Başkanı’nın bir diğer alternatif olarak da F.Bahçe’de mutsuz olan Moussa Sow’u Fernandes’le takas etme teklifini son olarak çare sarı-lacivertli yönetime götürmeyi planladığı öğrenildi.

KARTAL ŞİKÂYET EDEBİLİR
Beşiktaşlılar'ın bu konuda en büyük avantajı ise F.Bahçe’nin 2 Kasım’da kongreye gidecek olması. Yönetimin değişmesi transferin durumuyla ilgili olarak soru işareti yaratıyor. Kartal’ın Fernandes ile sözleşmesi 31 Mayıs 2014’te sona eriyor. Kurallar gereği sözleşmesi olan futbolcuya ocaktan önce teklif yapılamadığı için Beşiktaş ezeli rakibi F.Bahçe’yi TFF ve UEFA’ya şikayet edebilir.