Skorer Beşiktaş yöneticisi Murat Çelik: Hakemler helal para kazansın

Beşiktaş yöneticisi Murat Çelik: Hakemler helal para kazansın

22.12.2008 - 14:04 | Son Güncellenme:

Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal

Beşiktaş yöneticisi Murat Çelik: Hakemler helal para kazansın

Galatasaray derbisini 4-2 kaybeden Beşiktaş'ta, karşılaşmanın Hakemi Cüneyt Çakır'a tepkiler devam ediyor.

Haberin Devamı

Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Murat Çelik,

Murat Çelik DHA'ya yaptığı açıklamada yıllardır hakemlere saygı gösterelim, hakemlerde insan hata yapar dendiğini belirterek" Ama insanın da bir sabrı var. Cüneyt Çakır şimdi o hataları yaptı ve döndü gitti. Hayatına devam ediyor. Yaptığı hatalar ise bir takımın tüm iç dengelerini değiştirdi. İşin kötüsü şahsi olarak çok iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. Özellikle Delgado'nun ihracında... Çok üzgünüm bunu söylerken ama ben orada kompleksli bir insanın egosunu tatmin etmeye çalıştığını gördüm. Dolayısıyla ben bir yönetici olarak merak ediyorum. Herkese soruyorum. Ne yapabilirim diye düşünüyorum. Medeni bir insan olarak tutup kavga edecek bir halim yoksa ne yapabilirim? Tekrar soruyorum Merkez Hakem Komitesi'ne. Levent'teki federasyon binasına yürüyenler, bağıranlar kazanacaksa; sonuç almak için ben de bir bidon benzin alıp federasyon binasının önünde kendimimi yakayım ? Çünkü çaresizlik yaşıyorsunuz ve medeni olmaya çalıştıkça mağdur oluyorsunuz. Sonra sahaya 4-5 tane yönetici arkadaşımız girince bu da eleştiriliyor. Peki biz hangi platformda hakkımızı arayacağız" dedi.

Haberin Devamı

Sezon öncesi hakemlerden çok umutlu olduğunu ifade eden Çelik, "Genç hakemlerimiz vardı. Bu hakemlerimize şans verilmesi taraftarıydım. Bu haftasonunun bir özelliği var aslında. Trabzonspor maçının hakemine bakıyorsunuz, Fenerbahçe maçının hakemine bakıyorsunuz üstüne bizim maçtaki hakem kararlarına bakınca ister istemez ne oluyor, yine birileri birşeyler mi planladı diye düşünüyorsunuz. Bu futbol oyunu sadece yeşil çimler üzerinde oynanmıyor mu ? Ne oluyor diye merak ediyorsunuz. Tek başına bir maçta hakem hata yapabilir. Futbolun tadı bu. Sistemli bir şey var görüntüsü çıkarsa ortaya, bizimde sesimizi çıkarmaya hakkımız olmalı. Bu sadece Beşiktaş ile alakalı değil. Aynı hafta sonunda rakiplerimizin maçlarındaki yönetimi ve bizim maçtaki yönetimi birisinin açıklaması lazım. Bu tesadüfse, inşallah tesadüftür" diye konuştu.

"Biz Delgado'ya ceza verirsek, Cüneyt Çakır'a kim ceza verecek" diyen Beşiktaş yöneticisi sözlerini şöyle tamamladı:

Haberin Devamı

"Artık hakemlerin kazanç düzeyine baktığımız zaman kendi mesleklerinden kazandıklarının daha fazlamısı hakemlikten kazandıklarını görüyoruz. Ama belli bir yaşa kadar yapabiliyorlar. Ben daha çok kazanmalarını isterim ama önce helal para kazansınlar."