Beşiktaş Beşiktaş'ın resmen açıkladığı Demba Ba, İstanbul'da

Beşiktaş'ın resmen açıkladığı Demba Ba, İstanbul'da

16.07.2014 - 12:17 | Son Güncellenme:

Siyah-Beyazlı kulübün anlaşmaya vardığı Demba Ba İstanbul'a geldi. Demba Ba'yı İstanbul'da Siyah Beyazlı taraftarlar karşıladı. Yapılan yıldız transferlerinde havalimanında izdiham görüntülerine alışığız. Ancak Müslüman futbolcunun karşılanmasında yaşanan ilk, taraftarın tekbir sesleri oldu.

Beşiktaşın resmen açıkladığı Demba Ba, İstanbulda

Chelsea’nin golcüsü Demba Ba, haftalar süren görüşmelerin ardından artık Beşiktaşlı oluyor.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın anlaşmaya vardığı ve bugün KAP'a bildirdiği Demba Ba İstanbul'a geldi. Sağlık kontrolünden geçen Demba Ba, yarın Beşiktaş'ın İngiltere'deki hazırlık kampına katılacak.

Havaalanında Demba Ba izdihamı, tekbir sesleri

Dem Ba'nın İstanbul'a gelişini duyan Siyah Beyazlı taraftarlar havalimanında yıldız oyuncuya adeta nefes aldırmadı.

Demba Ba, İstanbul'da taraftarların büyük ilgisi ile karşılaştı. Havaalanı Demba Ba'nın ismiyle inlerken kimi futbolcuyla selfie çektirdi, kimi Siyah Beyazlı atkıyı boynuna doladı. Chelsea'den transfer edilen oyuncu için taraftarlar havaalanında "Allahu Ekber" diyerek tekbir getirdiler.

İngiliz Havayolları'na ait bir uçakla saat 12.45'te Londra'da İstanbul'a gelen ünlü futbolcu bir süre bagajını bekledi ve bu arada kendisine bir taraftar tarafından verilen çiçeği de elinden bırakmadı.

Haberin Devamı

Demba Ba Vodafone Arena'da!

Senegalli futbolcu Demba Ba, yapımı süren Vodafone Arena'da Kulüp Başkanı Fikret Orman ile bir araya geldi.

Vodafone Arena'ya üstünde "Gururlan" yazılı tişörtle gelen Senegalli futbolcuyu Fikret Orman karşıladı. Orman, bir süre sohbet ettiği Demba Ba'ya ismi yazılı 9 numaralı Beşiktaş formasını verdi. Formayı giyen Senegalli futbolcu, daha sonra Orman ile birlikte poz verdi.

İngiltere Premier Lig takımlarından Chelsea'de forma giyen Demba Ba, BJK TV'ye yaptığı açıklamada, taraftarının ilgisinin kendisini mutlu ettiğini, stat inşaatından da etkilendiğini söyledi.

Prosedürler gereği sağlık kontrolünden geçeceğini ifade eden Demba Ba, "Beşiktaş'ta oynayacağım için heyecanlı ve istekliyim. Herkese en çabuk şekilde kendimi göstermek istiyorum. Burası çok büyük bir kulüp ve bu kulübün parçası olmak istiyorum" diye konuştu.

Taraftarların kendisini çok sıcak karşıladığını kaydeden Senegalli futbolcu, "Bundan sonra da ilişkilerimiz iyi olacağını göstermiş oldular" dedi.

Fikret Orman ise Demba Ba'nın transferiyle ilgili olarak, şunları söyledi: "Beşiktaş'a faydalı olacağına inandığımız bir santrafor aldık. Uzun zamandır yapılan bir çalışma. Merhaleler katederek geldik. Bütçemize uyması gerekirdi. Beşiktaş Kulübü'ne faydalı olacak transferler yapmak istiyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. 1-2 tane daha transfer yapma düşüncemiz var."

Haberin Devamı

Bu arada Demba Ba'ya Vodafone Arena'yı gezdiren İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kulüp Basın Sözcüsü Metin Albayrak, stadyumun özellikleri hakkında bilgiler verdi.

İŞTE BA'NIN İLK AÇIKLAMALARI

KAP'a bildirildi

Beşiktaş Kulübü Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) transferle ilgili şu açıklamayı yaptı: "Demba Ba'nın transferine ilişkin olarak Chelsea kulübü ile görüşmelere başlanmıştır."

TRANSFERİN DETAYLARI

Beşiktaş, sonunda Chelsea’yi de 6 milyon euroya ikna etti. Demba Ba'nın yıllık 2.5 milyon euro garanti para, maç başına 10 bin euro ve 700 bin euro bonus alacağı öğrenildi.

Senegalli oyuncuyla dört senelik anlaşmaya varmasına rağmen, kulübü Chelsea ile bonservis konusunda uzlaşamayan Beşiktaş Yönetimi, bu sorunu da tamamen çözdü. İngiliz kulübünün 7 milyon euroluk bonservis bedelini önce 6 milyona euroya düşüren, daha sonra bunu dört takside böldüren siyah-beyazlılar, resmi prosedürün tamamlanmasının ardından resmi açıklamayı yapacak. Beşiktaş’a gelmeyi çok isteyen aynı zamanda Fenerbahçe’de oynayan vatandaşı Musa Sow ile çok yakın arkadaş olan Demba Ba birkaç gün içerisinde Beşiktaş’ın İngiltere kampına katılacak.

Haberin Devamı

DEMBA BA'NIN CHELSEA PERFORMANSI

Yazarlar