Beşiktaş Beşiktaş'ın yeni başkanı belli oldu! Tüm sandıklar açıldı, işte sonuçlar

Beşiktaş'ın yeni başkanı belli oldu! Tüm sandıklar açıldı, işte sonuçlar

03.12.2023 - 22:25 | Son Güncellenme:

Siyah-beyazlı kulübün BJK Emlakjet Spor Salonu'nda yapılan olağanüstü seçimli genel kurulunda Hasan Arat başkan seçildi. Arat 7271, rakibi Serdal Adalı ise 4557 oy aldı.

Beşiktaşın yeni başkanı belli oldu Tüm sandıklar açıldı, işte sonuçlar

Beşiktaş Kulübü'nün olağanüstü seçimli genel kurulu yapılırken, 35. başkan Hasan Arat oldu. BJK Emlakjet Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede Arat 7271 oy, rakibi Serdal Adalı ise 4557 oy aldı. Kongreye 11 bin 785 kişi katılım gösterdi.

Haberin Devamı

Hasan Arat, Olağanüstü Seçimli Genel Kurulun ardından, siyah-beyazlı camiaya seslendi.

Ailesine teşekkür ederek sözlerine başlayan Başkan Hasan Arat, “Öncelikle yanımda olan desteğini bir gün esirgemeyen beni derleyip toparlayan kıymetli eşime, canım kızıma, canım oğluma, teşekkür ederim. Bu yolda beni yalnız bırakmayan değerli kongre üyelerimiz, gençlerimizi kadınlarımız çocuklarımız iş insanlarımız taraftarlarımız yönetim kurulu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu yol Beşiktaşlıların yolu diyerek gerek yurt içi gerek yurt dışından kongreye gelemeyen desteklerini hissettiğim değerli Beşiktaşlılara buraya gelip sabrederek gitmeyen insanüstü gayret gösteren delegelerimize canı gönülden teşekkür ederim. Adanalı canım kardeşime gösterdiği centilmence mücadeleden dolayı teşekkür ederim. Serdal Adalı’ya ‘kardeşim’ dedim. Evet kardeşimdir ve ebediyete kadar kardeşim kalacaktır. Serdal Adalı büyük Beşiktaşlıdır. Bunu herkes böyle bilmeli” diye konuştu.

Haberin Devamı

Hasan Arat, kürsüdeki konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Taraftarımıza sesleniyorum, herkese kollarımızı açıyoruz. Hep birlikte büyük Beşiktaş’ın hedeflerine ulaşacağız. Gençlerimize sesleniyorum; Beşiktaş size daha yakın olacak. Çocuklarımıza sesleniyorum; Beşiktaşlı olmaktan gurur ve heyecan duyacaksınız. Kadınlarımıza sesleniyorum; Beşiktaş’ta öncelik sizin olacak. Daha fazla kadın kongre üyesi ile kadın taraftarımız olacak. Derneklerimize sesleniyorum; artık sizlerle bir bütünüz. Burada görev alan herkes çok yoruldu. Herkesin emeklerine teşekkür ediyorum. Bu yola yalnız çıkmadım. Çalışma arkadaşlarım ilk günden itibaren inanan camia üyelerine bana ve yönetim kurulu üyelerine inanan zor şartlarda çalışan arkadaşlarıma kulüp çalışanlarımıza basınımızın değerli temsilcilerine teşekkür ediyorum. Bugün benim hayatımda çok önemli tesadüflerin olduğu bir gün. Genç insan 1977’de 46 yıl önce girdiği muhteşem camianın ferdi olarak hayaller kuruyor. Formanız buradaki müzede duruyor. Süleyman Seba’nın ikinci başkanı oluyorsunuz. Allah size bugün şanlı Beşiktaş’a başkan olmayı nasip ediyor. Hayallerinizi ertelemeyin, hedefleriniz olsun. Bu hedefler için dürüst çalışın. Çok çalıştık, devam edeceğiz. Son olarak en kısa zamanda büyük Beşiktaş tüm bireylerini Anıtkabir’e Atamızın huzuruna gideceğiz. Bana bu onuru yaşatan canım Türkiyem ve canım Beşiktaşıma teşekkür ediyorum. Yolumuz açık şansımız bol olsun."

Haberin Devamı

ADALI: İYİ Kİ BEŞİKTAŞLIYIZ

Serdal Adalı kongrenin ardından yaptığı açıklamada Hasan Arat’ı tebrik etti. Adalı, “Kongre üyelerimizin takdirleriyle seçilen Sn. Hasan Arat’ı canıgönülden tebrik ediyorum. Ülkemizin en büyük kulübü ve benim tek sevdam Beşiktaş’ımıza çok yakışan, çok kaliteli bir seçim süreci yaşadık. Hepimiz, her şeyi Beşiktaş’ımız için yaptık. 2010 senesinde asbaşkan olarak Beşiktaş’a hizmet etmeye başladım. İlk günden itibaren Beşiktaşlılık duruşunu bir gün dahi bozmadan, bugün olduğu gibi her zaman hizmet etmeye çalıştım. Bugünden itibaren de elimden geleni yapmaya devam edeceğim. İyi ki Beşiktaş var ve iyi ki hepimiz Beşiktaşlıyız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İŞTE SANDIK SONUÇLARI:

Genel Oy Toplamı:

Hasan Arat: 7271
Serdal Adalı: 4557

1 NUMARALI SANDIK

Hasan Arat: 201
Serdal Adalı: 195

2 NUMARALI SANDIK
Hasan Arat: 227
Serdal Adalı: 201

3 NUMARALI SANDIK
Hasan Arat: 226
Serdal Adalı: 173

4 NUMARALI SANDIK
Hasan Arat: 243
Serdal Adalı: 205

5 NUMARALI SANDIK
Hasan Arat: 368
Serdal Adalı: 254

6 NUMARALI SANDIK
Hasan Arat: 358
Serdal Adalı: 225

7 NUMARALI SANDIK
Hasan Arat: 315
Serdal Adalı: 241

8 NUMARALI SANDIK
Hasan Arat: 361
Serdal Adalı: 225

9 NUMARALI SANDIK
Hasan Arat: 471
Serdal Adalı: 218

10 NUMARALI SANDIK
Hasan Arat: 483
Serdal Adalı: 172

11 NUMARALI SANDIK
Hasan Arat: 460
Serdal Adalı: 185

12 NUMARALI SANDIK
Hasan Arat: 334
Serdal Adalı: 260

13 NUMARALI SANDIK
Hasan Arat: 369
Serdal Adalı: 232

14 NUMARALI SANDIK
Hasan Arat: 359
Serdal Adalı: 207

15 NUMARALI SANDIK
Hasan Arat: 386
Serdal Adalı: 259

16 NUMARALI SANDIK
Hasan Arat: 442
Serdal Adalı: 234

17 NUMARALI SANDIK
Hasan Arat: 370
Serdal Adalı: 293

18 NUMARALI SANDIK
Hasan Arat: 332
Serdal Adalı: 193

Haberin Devamı

19 NUMARALI SANDIK
Hasan Arat: 324
Serdal Adalı: 192

20 NUMARALI SANDIK
Hasan Arat: 348
Serdal Adalı: 182

21 NUMARALI SANDIK
Hasan Arat: 294
Serdal Adalı: 211

Beşiktaşın yeni başkanı belli oldu Tüm sandıklar açıldı, işte sonuçlar

İŞTE ARAT'IN YÖNETİM KURULU LİSTESİ: 

Hüseyin Yücel, Feyyaz Uçar, Dr. M. Cüneyt Sezgin, Yalçın Ayaydın, M. Kaan Şakul, Onur Göçmez, Mete Vardar, Ekrem Keçoğlu, Altın Mimir, Prof. Dr. Işıl Zeybek, Kadir Kılıç, Çağlayan Tuğal, Burak Aslan.

BAKAN DR. OSMAN AŞKIN BAK'TAN TEBRİK

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Beşiktaş’ın yapılan Olağanüstü Genel Kurulu’nda başkanlığa seçilen Hasan Arat’ı yayımladığı mesajla tebrik etti.

Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, tebrik mesajında şu ifadeleri kullandı: “Trendyol Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş Kulübü’nün yapılan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı sonucunda başkanlığa seçilen Hasan Arat ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyorum. Siyah-beyazlı ekibin yeni başkanı Hasan Arat’a ve yönetim kuruluna görevlerinde başarılar diliyorum.”

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU
Beşiktaş seçimine yoğun ilgi gösterildi. Salon içinde sandıklara gitmek için kalabalık göze çarparken, salon çevresinde ise metrelerce kuyruk oluştu. Kulüp üyeleri salonun dışarısında uzun kuyruklar oluşturdu. İnsan kalabalığı yollara taşarken araba trafiğinde aksaklıklar meydana geldi. 

ADALI, ARAT VE ÇEBİ OYUNU KULLANDI

Başkan adayları Serdal Adalı 8 numaralı; Hasan Arat ise 4 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Öte yandan başkan Ahmet Nur Çebi ise 3 numaralı sandıkta oy kullanma işlemini yaptı.

SERDAL ADALI: HER ŞEY BEŞİKTAŞ İÇİN
Oy kullanma işlemini 8’inci sandıkta gerçekleştiren Serdal Adalı, “Beşiktaş için hayırlı uğurlu olsun. Hakkımızda hayırlısı. Her şey Beşiktaş için” dedi.

HASAN ARAT: BEŞİKTAŞ BUNDAN SONRA BURADA KONGRE YAPMAYI HAK ETMİYOR
Oyunu 4’üncü sandıkta kullanan Hasan Arat, şu açıklamaları yaptı: “Camiamıza hayırlı olsun. Biraz önce Serdal Bey ve divan kurulu başkanımızla toplantı yaptık. Dışarıda kalan arkadaşlarımızın da oy kullanmalarını sağlayacaklar. 10 bin 800’ü geçtik. Biz 12 binleri geçeceğini düşünüyoruz. Bu Beşiktaş için önemli bir şeydir. Beşiktaş bundan sonra burada (BJK Emlakjet Spor Kompleksi) kongre yapmayı hak etmiyor. Beşiktaş çok büyük bir camia. Çok büyük bir yerde yapacak ve bu düzensizlikler bitecek. Bu yüzden bir değişim diyoruz. Beşiktaşımıza hayırlı olsun.”

Beşiktaşın yeni başkanı belli oldu Tüm sandıklar açıldı, işte sonuçlar

ADALI: PEKİ SİZ 20 SENEDİR NEREDEYDİNİZ?

Başkan adaylarından Serdal Adalı, oy verme işleminin öncesinde açıklamalarda bulunarak; "Ben bu kürsüye ilk defa gelmiyorum. 2013'te 'İhtiyaç var, gel' dediler geldim. Beşiktaş için aday oldum. 2019'da 'Yüreği olan varsa çıksın' dediler, gözümü kırpmadım. Bugün yine 'Beşiktaş'ın ayağa kalkması lazım' dediler, gerisi teferruattır dedim ve işte karşınızdayım" dedi.

BJK Emlakjet Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen kongrede Adalı, adaylığını açıkladıktan sonra birçok algı oyunuyla karşı karşıya kaldığını belirterek, şöyle devam etti:

"Bu saldırılara ortalığı germemek için cevap vermedim. Bu tür cevapların yerinin genel kurul olduğunun bilincindeyim. Az konuşmak, öz konuşmak ve doğruyu söylemek benim prensibimdir. Benim için '23 gün kala aday oldu' dediler. Ama unuttukları şey şuydu, benim son 13 senedir hep burada olduğumdur. Buna karşın ben seviyeyi düşürmemek adına bir günden bir güne dönüp 'Peki siz 20 senedir neredeydiniz' diye sormadım bile. Ayrıca benim karakterim, bir şeyler kötü gitsin de camia ve takım zora düşsün diye pusuda beklemek değildir. Şahit olduğunuz gibi bana önce şunun, sonra da bunun devamı dediler. O da tutmayınca bu camiaya asla yakışmayacak söylemlerle hakaretlerine devam ettiler. Bunları yaparken koca Beşiktaş camiasına zarar verdiklerinin farkında dahi olmadılar. Zaman ilerledikçe de kimin, neyin devamı olduğunu hepiniz gördünüz, anladınız. Katıldığı yayınlarda hakkımda çok güzel şeyler söyleyen sevgili Hasan abim ise maalesef, çevresinde bu işleri yapan kişileri durdurma ihtiyacı dahi duymadı. Bu çirkinlikleri engellemedi. Yine de canı sağolsun. Allah sizlerden de razı olsun ki, bu algı çalışmaları sayenizde hiç bir karşılık bulmadı."

Beşiktaşın yeni başkanı belli oldu Tüm sandıklar açıldı, işte sonuçlar

"BİR YERE GİDİYORSAM FUTBOLCUYU ALIR GELİRİM, TRANSFER SELFİELERLE YAPILMAZ”
Adalı, en büyük planının futbol takımı üzerinde olduğunu anlatarak, "Öncelikli işimiz futbol takımımızı ayağa kaldırmak. İçinde bulunduğumuz bu durumu hiçbir Beşiktaşlı kabul edemez. Taraftarlarımız bu üzüntüyü yaşayamaz. Çocuklarımız Beşiktaş'tan uzaklaşamaz. Artık kaybedecek tek bir dakikamız bile kalmamıştır. Gereken çalışmalar hızlıca yapılacak, yapılmaya da başlandı. Sezonun kalanı olabilecek en iyi şekilde tamamlanacak. Önümüzdeki sezona da şampiyonluğun en büyük favorisi olarak başlayacağız. Transfer öyle kurgu resimlerle, selfielerle yapılmaz. Koskoca Beşiktaş, böyle şeylere ihtiyaç duymaz. Seçim çalışmalarımız sırasında hep söyledim, ben böyle bir şeye asla tenezzül etmem. Bir Beşiktaşlı olarak kimsenin de ayağına gitmem. Bir yere gidiyorsam da o futbolcuyu alır gelirim" şeklinde konuştu.

“HİÇ BİR YERE BORCUMUZ KALMAYACAK. BEN BUGÜNE KADAR YAPAMAYACAĞIM HİÇ BİR ŞEYİN SÖZÜNÜ VERMEDİM”
Gayrimenkul projesinin rakibi Arat tarafından değersizleştirilmeye çalışıldığını söyleyen Serdal Adalı, "Üzülerek görüyorum ki, yine 'bu onun projesi, şunun projesi' demeye başladılar. Beşiktaş’ın kurtuluşu dediğimiz projeyi değersizleştirmek için ellerinden gelen ne varsa yaptılar. Sırf bu projeyi engellemek adına, Emlak Konut yetkililerini arayıp, bu izinleri nasıl verdiklerini sordular. Vakit kaybetmeden protokole imza atan mal sahiplerini aradılar. İmzaların kendilerine ait olup olmadığını sordular. Kafalarını karıştırmaya hatta vazgeçirmeye bile çalıştılar. 'Tapuda şerh var' dediler, 'Ortaklar arasında problem var' dediler. Bu proje Beşiktaş'ın projesi dememe rağmen projeyi değersizleştirmek için ellerinden ne geliyorsa yaptılar. Ben bugüne kadar sizlere yapamayacağım hiçbir şeyin sözünü vermedim. Ayakları yere basmayan hiçbir projeyi sizlerle paylaşmadım. Tüm bunlara rağmen inşallah biz bu projeyle Beşiktaşımıza tarihi bir tapu daha kazandıracağız. Allah izin verirse, bu proje bittiğinde ne bankalara bir kuruş borcumuz kalacak, ne de devletimize borcumuz olacak. Bu projenin hayata geçmesini, borçlarımızın kapanmasını istemiyor musunuz?" diyerek iddialı konuştu.

ARAT: BEŞİKTAŞLI ASLA PUSUDA DURMAZ

Kongrede adaylardan Hasan Arat, oy verme işleminin öncesinde açıklamalarda bulundu.

Kimseden icazet almadıklarını aktaran Arat, “Serdal kardeşim 23 gün kala çıktı. Evet olabilir. Biraz geç çıktı ama Beşiktaşlı asla pusuda durmaz. Bana '20 senedir neredeydin?' dedi, yazıyı yazanlar iyi hazırlanmamış sanırım. Müzede ay-yıldızlı formam duruyor. Hiç kimseden icazet almadık. Ben buradayım. 'Beşiktaş'ı sahipsiz bırakmayız' dediler. Burada Samet Aybaba, Feyyaz Uçar, iş insanları ve sizler varken Beşiktaş sahipsiz kalır mı?” ifadelerini kullandı.

“SİZ KİMİ İBRADA ALKIŞLADIYSANIZ ONA SAHİP ÇIKTINIZ”
Olağanüstü seçimli genel kurulda üyelere seslenen Arat, şunları kaydetti:
“Siz kimi ibrada alkışladıysanız ona sahip çıktınız. Kendi iradenizle Beşiktaş zihniyetini değiştirebilirsiniz. Bir devri tamamen sonlandırabilirsiniz. Yeni bir dönem başlatabilirsiniz. Beşiktaş'ın kimseye borcu yok, herkesin Beşiktaş'a borcu vardır. Beşiktaş sıkıntılı dönemler geçirdi. Arkasından onursal başkanımız Süleyman Seba geldi. Tesisleşen, futbolda öz kaynak sistemiyle rakiplerinin önüne geçen Beşiktaş'ı tabii ki Beşiktaşlılar yönetecek.”

Beşiktaşın yeni başkanı belli oldu Tüm sandıklar açıldı, işte sonuçlar

“FUTBOLU ARTIK BEŞİKTAŞLILAR YÖNETECEK”
Beşiktaş Kulübü’nün eski başkanlarından merhum Süleyman Seba’nın evini müze yapacaklarını belirten Arat, “Süleyman abi rahat uyu, bıraktığın emaneti almaya geliyoruz' dedik. Süleyman Seba'nın evini Süleyman Seba müzesi yapacağız. Süleyman abi, evlatların emaneti almaya geliyor. Futbolu artık Beşiktaşlılar yönetecek. Feyyaz Uçar ve Samet Aybaba yönetecek. Altyapıya başkan yardımcımız Hüseyin Yücel 10 milyon avro tahsis etti” şeklinde konuştu.

“BASKETBOLDA BAHÇEŞEHİR KOLEJİ İLE BİRLEŞİYORUZ”
“Biz gönülleri kazanarak buraya geldik” diyen Arat sözlerini şöyle sürdürdü:
“Fulya Şan Ökten tesisleri yıkılırken siz buradaydınız. Beşiktaş'ın spor okulları her yere yayılacak. Derneklerle yeni bir Beşiktaş sistemi kurulacak. Finansman sistemimiz hazır. Basketbolda Bahçeşehir Koleji ile birleşiyoruz. THY Avrupa Ligi'ne katılacağız. Bugün dik duranların günü. Biz gönülleri kazanarak buraya geldik. Sizler büyük ve itibarlı Beşiktaş istiyorsunuz. Onur duyacağınız Beşiktaş'ı size hissettirmeye başlayacağız. Davamız Beşiktaş diyorsanız bu devir kapanacak. Beyaz sayfa açılacak. Yolumuz açık şansımız bol olsun. Allah Beşiktaş'ı ve güzel vatanımızı korusun.”