Beşiktaş Beşiktaş'ın yıldızını eleştirdi! 'Kalitesine gölge düşürdü'

Beşiktaş'ın yıldızını eleştirdi! 'Kalitesine gölge düşürdü'

04.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda Tirana engeline takılmadı. Siyah-beyazlıların galibiyetini spor yazarları değerlendirdi. Beşiktaş'ın yıldızı yaptığı hareket nedeniyle eleştiri topladı.

Beşiktaşın yıldızını eleştirdi Kalitesine gölge düşürdü

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda Beşiktaş, Tirana'yı deplasmanda 2-0'lık skorla geçti. Siyah-beyazlılar ilk maçta 3-1 mağlup ettiği rakibini bu sonuçla birlikte eledi ve Konferans Ligi'nde turladı. Spor yazarları Tirana ile Beşiktaş arasındaki müsabakayı kaleme aldı.

Haberin Devamı

Milliyet Gazetesi'nin usta kalemlerinden Bilal Meşe, siyah-beyazlıların tecrübeli futbolcusunu eleştirdi. Bilal Meşe, yıldız oyuncunun yaptığı hareket nedeniyle kalitesine gölge düşürdüğünü vurguladı.

İşte KF Tirana - Beşiktaş maçının ardından yapılan değerlendirmeler...

İKİNCİ YARIDA FİŞİ ÇEKTİ / BİLAL MEŞE

Olacak iş mi bu! Bu nasıl taraftarlıktır, bu nasıl bir kafadır arkadaş? Maçın başlamasına bir dakika kala, tribünlerden sahaya meşaleler yağdı! Türkiye’den gidenler var mı, bilemem. Kale arkasındaki Beşiktaş sevdalıları gurbetçiler olsa gerek. Farklı ülkelerden Kartal’ı desteklemeye gelmeniz çok güzel, peki meşaleleri sahaya atmak, 15 dakika rötarlı maçın başlamasına neden olmanız size yakıştı mı? Bu nasıl sorumsuzluk, ayıptır! 

Haberin Devamı

O meşaleler Beşiktaş’a para cezası olarak dönecek, bilmiyor musunuz? Oturun adam gibi, maçınızı izleyin, sevdalısı olduğunuz takıma pozitif enerji verin, taraftarlığın açılımı da budur! Peki, taraftarlar o meşaleleri maça nasıl soktular, Tiran güvenlik güçleri de en az taraftarlar kadar suçludur! 

Beşiktaşın yıldızını eleştirdi Kalitesine gölge düşürdü

Güneş, ilk maçı kazanan kadroyu rövanşta sahaya sürdü. Bu oyunda sakatlık olmadığı sürece, kazanan ekip pek bozulmaz. Demem o ki, Güneş’in bu tercihi bence doğruydu. Ne var ki, bu kadro ilk maçtaki görüntüsünden bir hayli uzaktaydı! Bunun da temelinde Kartal’ın pas yüzdesinin düşük olması vardı. Kartal ilk yarıda rakibinin direnişini yüksek toplarla kırmak istedi, ama etkili olduğunu söylemek çok zordu. Ofansa çıkarken pas trafiğini bir kenara bırakın, sık sık top kayıpları yaşadılar. Aboubakar bu faktör nedeniyle yalnız kaldı, Muleka’nın da etkili olduğunu söylemek çok zor, dağınık bir oyun ortaya koydu. Bu negatif tablo Kartal’ı pozisyon üretiminde sıkıntıya soktu. Koca ilk yarıda Onur ve Gedson’un kaleyi yokladığı şutlar kaldı hafızalarda, hepsi o kadar!

Beşiktaşın yıldızını eleştirdi Kalitesine gölge düşürdü

Güneş ilk yarıda sakatlık geçiren Necip’in yerine yeni transfer Amartey’i oyuna sürdü. Beşiktaş ikinci yarıda o dağınık oyunundan uzaklaştı, pas trafiğini öne çıkardı, rakip kaleye etkili bindirmeler yaptı, pozizyonlar üretti. Nitekim 56’da kazanılan korner atışında Salih topu arka direğe aşırdı, savunmadan ileri çıkan Amartey uçarak kafayı çaktı, Kartal’ı öne geçirdi. 
Masuaku gerçekten klas bir oyuncu, bölgesini müthiş koruyor, savunmadaki gedikleri kapatıyor, ileri çıkıyor, etkili ortalar yapıyor. Ne var ki 66’da rakibine sert girince kızardı, kalitesine gölge düşürdü! Orta sahada Amir kritik ataklara bu bölgede set çekti, ikili mücadelelerde hep ayakta kalırken, hücumda da etkili paslar attı.

Haberin Devamı

Kartal, 10 kişi kalmasına karşın, savunmasına kapanmadı, ofansı düşündü, baskıyı öne çıkardı. Rakibinin ters kafasında Aboubakar 75’te gelişine sert vurdu, farkı ikiye çıkardı. Kamerunlu bu ana kadar ortalarda gözükmese de, yanlız da kalsa, buldu mu affetmiyor, ne de olsa golcü. 
Kartal hedefine doğru kanat çırptı, ilk engeli aştı, yeni rakibini bekliyor. Kartal’ın önünde virajlar var, dileriz patinaj yapmaz, gruplardaki yerine alır.