Beşiktaş Beşiktaşlı futbolcuya büyük tepki! 'Belli ki fişi çekmiş, zaman dolduruyor arkadaş!

Beşiktaşlı futbolcuya büyük tepki! 'Belli ki fişi çekmiş, zaman dolduruyor arkadaş!

02.05.2022 - 07:42 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de Beşiktaş, Kayserispor deplasmanında 1-0 geriye düştüğü maçta rakibini 3-2 mağlup etti. Kupada elendiği Kayserispor karşısında 3 puana uzanan siyah beyazlılar hem 2 maç sonra kazanırken hem de Fenerbahçe derbisi öncesi moral buldu. Siyah-beyazlı takımda yıldız isim maçın ardından performansıyla büyük eleştiri aldı.

Beşiktaşlı futbolcuya büyük tepki Belli ki fişi çekmiş, zaman dolduruyor arkadaş

Süper Lig’in 35. haftasında Beşiktaş deplasmanda karşı karşıya geldiği Kayserispor’u 3-2 mağlup etti. Kayserispor 23. dakikada Mame Thiam’ın penaltı golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarı içeriye yenik durumda giren Beşiktaş, ikinci yarı Atiba Hutchinson’ın 50. dakikadaki asistinde genç savunma oyuncusu Serdar Saatçı ile durumu 1-1’e getirdi. Dakika 71’de oyuna giren Kevin N’Koudou 4 dakika sonra takımını öne geçiren golü kaydetti, 78’de bir kez daha sahneye çıkan N’Koudou penaltı vuruşunda ağları bularak farkı 2’ye çıkardı ve durumu 3-1 yaptı. Kayseri’de Cardoso’nun 90+6’da gelen golü puan için yetmedi.

Haberin Devamı

Bu sonucun ardından puanını 54 yapan Beşiktaş 6. sırada kaldı. Kayserispor ise 43 puanla 15. sırada yer aldı.

Müsabakanın ardından spor yazarları mücadeleyi yorumlarken Valerien Ismael’in performansını değerlendirdi.

Haberin Devamı

BİLAL MEŞE: NKOUDOU SAĞLAMSA OYNAR / MİLLİYET

Valerien Ismael’in beş maçlık karnesine bakıyorum, iki galibiyet, iki beraberlik bir yenilgi, yani orta! Fransız çalıştırıcı için asıl zorluk yeni sezonda başlayacak, saha sonuçları iyi olursa ne ala, yoksa vayyy haline! Valla Beşiktaş taraftarı sabırlıdır, kredi verir, sen sen ol, derslerine iyi çalış, yeni sezonda final niteliğinde sınavların olacak, bilesin! Valerien Ismael’in beş maçlık karnesine bakıyorum, iki galibiyet, iki beraberlik bir yenilgi, yani orta!

Haberin Devamı

"ROSIER FENERBAHÇE ÖNCESİ KAYIP"
Fransız çalıştırıcı için asıl zorluk yeni sezonda başlayacak, saha sonuçları iyi olursa ne ala, yoksa vayyy haline! Valla Beşiktaş taraftarı sabırlıdır, kredi verir, sen sen ol, derslerine iyi çalış, yeni sezonda final niteliğinde sınavların olacak, bilesin! Kartal’ın Kayserispor karşısında elde ettiği galibiyet bence çok değerli... Bunun 2-3 nedeni var, biri arkadan geldi, maçı çevirdi. İkincisi ligde klasman yapma adına önemliydi. Üçüncü nedeni ise kupanın yarı finalisti Kayserispor’u sahasında yenmek şu aşamada büyük başarıdır. Kaldı ki Hikmet Karaman geldiği günden bu yana takımına iyi futbol oynatıyor, ister deplasman, ister iç saha fark etmiyor, ilk kez huzurlu bir sezon geçiriyor.Evet Kartal, öyle veya böyle maçı kazandı, gelin görün ki sezonun son derbisi öncesinde iki fire verdi. Biri Rosier, diğeri Montero... Bence Rosier, Fenerbahçe maçı öncesinde büyük kayıptır, boşluğu kolay dolmaz, Montero’nun yerine de Vida düzelir oynar!

Haberin Devamı

"LARİN BELLİ Kİ FİŞİ ÇEKMİŞ"
Larin belli ki fişi çekmiş, zaman dolduruyor arkadaş! Yahuu pazarlıklarda aslan kesilen taviz vermeyen Larin, gol atmaya gelince ortalarda yok! Kaleci ile karşı karşıya üstelik kritik bir dakika, arkadan gelen yok, aceleye ne gerek, üzerine nişanlayacağına çek sağa, vur boş kaleye, yooo bildiğini okuyor arkadaş! Welinton-Thiam mücadelesinde penaltı kararı tartışılır. Bence Welinton’a faul var, gelin görün ki sadece Erkan Özdamar değil, neredeyse tüm hakemler en rahat kararlarını Beşiktaş’a karşı veriyorlar nedense! Ne karışanları var, ne de itiraz edenleri! Thiam’ın golünden sonra Rıdvan’ın kaçırdığı net bir pozisyon var. Neyse ki 50’de Serdar Saatçı, Atiba’nın indirdiği topa uçarak kafaya vurdu, skoru eşitledi.

"DAHA NE YAPSIN?"
Kartal’ın forvet hattı pek çalışmadı, sürekli arızalar yaptı ! 71’de Nkoudou, Larin’in yerine oyuna girdi, tüm tahminleri alt-üst etti. Bakın bu oyunda adam eksiltemiyorsanız, tekniğiniz neye yarar ki? Nkoudou sakat değil ve sağlamsa onun yeri ilk 11’dir, onu- bunu bilmem arkadaş! Biri penaltıdan olmak üzere iki gol attı, hem Kartal’ı puan cetvelinde yukarı taşıdı hem de maçın adamı oldu. Çoğunluk Welinton’u beğenmez, ama bence çok önemli bir oyuncu. Tüm hava toplarında Kayseri’de onu gördük, daha ne yapsın?Derbi, şartlar ne olursa olsun derbidir, favorisi yoktur, üç ihtimallidir... Fenerbahçe İsmail Kartal’la müthiş bir çıkış yakaladı, Kartal ise inişli-çıkışlı grafik çiziliyor, derbi öncesinde eksiği-gediği çok, ama gençleri var, yetmez mi?

Haberin Devamı

Gedson Fernandes'in Tottenham'daki İlk Günü

SERDAR SARIDAĞ: BYARAM ŞEKERİ / MİLLİYET

Valerien Ismael ilk deplasman galibiyetini Kayseri’de kazanmak için oyuncularını bu maça çok iyi hazırlamaya çalışmıştı. Teknik ve taktikten öte mental anlamda çok uğraştı. Çünkü bu maç sonrası Beşiktaş evinde Fenerbahçe ile oynayacaktı.

Avrupa’ya gitme şansı olan Fransız teknik adam bunu sonuna kadar kovalamak istiyor. Beşiktaş maça istekli başlasa da Thiam’ın 23. dakikada attığı penaltı golü elbette moralleri bozdu. Basit savunma hatalarından kaynaklanan bir goldü. Larin’in 20. dakikada Lung ile karşı karşıya kaldığı pozisyon gol olsa daha farklı bir hikaye okuyabilirdik.

İkinci yarının başında Serdar Satçı’nın kafasıyla eşitliği sağlayan Beşiktaş’ta bu geriye dönüş umutları muhakkak arttırdı. Ismael’in aynı anda Nkoudou, Alex ve Kenan’ı oyuna alıp, Larin, Ghezzal ve Batshuayi’yi çıkarması sahada bir şok etkisi yarattı mı? Nkoudou’nun 75’te attığı gole bakarsak bu soruya evet diyebiliriz. Fransız oyuncu üstüne bir de takımına penaltı kazandırıp 78’de penaltıyı gole çevirince; evet bu maçı Ismael, yaptığı değişikliklerle kazandı diyebiliriz. Maçta skoru belirleyen golü 90+5’te Cardoso atsa da üç puan Beşiktaş’ın oldu: 2-3.

ALİ ECE: ÇELİŞKİLER, ÇELİŞKİLER, ÇELİŞKİLER / FANATİK

Valerien Ismael, Kayseri’de bu kez Batshuayi-Larin çift santrforunun arkasında Ghezzal’ın merkez ofansif orta saha olarak görevlendirildiği bir 3-4-1-2 dizilişini tercih etti. Ancak geçen hafta anlatmaya çalıştığım gibi Beşiktaş’ın sorunu 3’lü veya 4’lü savunma tercihinin çok ötesinde: Genç olduğu ve kendisini geliştirmesi için daha önce yeterince şans bulamadığı için Serdar’ı bir nebze hariç tutuyorum ama Beşiktaş’ın baş sorunu bu sezon kadroda yer alan stoperlerin hiçbirinin Beşiktaş ideal kalitesinde Ghezzal veya Rosier’nin stoper muadili olmaması. Kayserispor karşısında maçın ilk bölümünde Beşiktaş geriden hiç top çıkartamadı.

BATSHUAYİ-LARİN YETERSİZ
Aslında benzer performans kalitesi yetersizliği ileri uç için de geçerli: İyi bir kariyeri olmasına rağmen Batshuayi’nin de geçen sezon çok gol atmış olmasına rağmen Larin’in de bu sezonki Beşiktaş performansları yetersiz. 20’de Ghezzal’ın muhteşem pası sonrası Larin’in kaleci ile karşı karşıya kaçırırken yaptığı vuruş 0-0 devam eden bir deplasman maçında olacak şey değil. Bu sezon Larin buna benzer kaç tane karşı karşıya kaçırdı, bu asıl mesele.

N'KOUDOU ŞOV
Bir Ghezzal duran top ustalığına eklenen klasik Atiba aşırtma asisti ve son bölümdeki N'Koudou şovun getirdiği galibiyet bu. N'Koudou da hep böyle işte: Sezon başında çok iyi oynar, uzun süre sakatlanır, paslanmış dönüp “Bundan olmayacak herhalde” dedirtir hemen ardından şov yapıp iyice kafa karıştırır!

CEM DİZDAR: ENTERESAN FUTBOL İKLİMİ / FANATİK
Enteresan bir futbol ikliminde yaşadığımız aşikar! Artık kimse olan bitene de şaşmıyor, şaşamıyor. Öyle şeyler oluyor ki, çok para harcayıp takım kuranla düşük bütçeli takım benzer oyunları oynuyor. Kim, kimden, hangi özelliğiyle ayrılıyor belli değil. Epeydir maç kazanamayan Kayseri ile sürekli hoca değiştiren Beşiktaş oyun tartısına konulsalar üç aşağı beş yukarı yaklaşık sıklette çıkarlar. Öyleyse Önder Karaveli ile Valerien İsmael hangi gerekçelerle yer değiştiriyor, anlamak mümkün değil.

BİREYSEL HATALAR
Beşiktaş zaten bu kadar oynamıyor muydu? Ersin, Serdar, Rıdvan, Emirhan sahada ve hiç de yerlerine tercih edilenlerden aşağı kalır yanları olmadıklarını hatta zaman zaman fazlasına sahip olduklarını gösterdiler. Bu çocuklara hangi rasyonel gerekçelerle onca zaman kaybettirildi? 34 yaşına birkaç ay kalan Uğur Demirok bir girdi pir girdi! Gollere de neden oldu pozisyon üretmeye yardım da etti. Hikmet Karaman için ‘’bireysel hata’’lardan yenilen gol gerekçesi de vücut buldu!

KAYIP ZAMANA DİKKAT...
Dün de gördük ki, takım fark etmeksizin buraya gelen ya da buralı olan oyuncuların bir milim bile yükselemiyor oluşlarında hiçbir şey değişmiyor. Gelen geldiğiyle kalıyor giden zaten yok gibi... Bundan sonra sık sık Beşiktaş’ın hangi bölgeye ne tip oyuncu alması gerektiği üzerine yazılar okuyup, yorumlar dinleyeceksiniz. Ancak aynı münakaşalarda kaybolunacağı için ‘’kayıp zaman’’a dikkat çeken sayısı da bir elin parmaklarını geçmeyecek! Bu haliyle Beşiktaş’ta işler iyide gitmeyecek gibi göründüğünden, Valerien İsmael’in tazminatı da başta söylendiği gibi sorun niteliğinde olmayacağından ‘’Şenol Güneş’’ adı havada öylece asılı kalacaktır!.. Yine biz, zamanın öğretmenliğine olan güvenimizi kaybetmeyelim....

OKTAY DERELİOĞLU: NKOUDOU'NUN HEDİYESİ / TAKVİM

Beşiktaş, son iki maçta kaybettiği 5 puan sonrası Kayseri maçı ile Fenerbahçe derbisi öncesi kendisini ateşleyecek bir galibiyete ihtiyaç duyuyordu. Ancak Beşiktaş ilk yarı sahada yok gibiydi. Siyah- Beyazlılar ilk bölümde oyunda varlık gösteremedi. Valerien Isamel'in 3'lü savunma tercihi ne kadar doğru?
Bu tartışılır… Çünkü üçlü savunma hem oyuncu becerisi hem de uyum gerektiren bir diziliş. Ismael'in gelir gelmez bu sistemde diretmesi takımın organizasyonunu olumsuz etkileyebiliyor.

KAYSERİ TEKLEDİ...
İlk yarıda varlık göstüeremeyen Beşiktaş, Kayserispor'un bireysel hatalarını iyi değerlendirdi ve ikinci yarıda büyük takım refleksi göstererek maçı kazanmayı bildi. Kayserispor adına stoperler Mert ve Uğur kötü günündeydi diyebiliriz. Beşiktaş adına maçı koparan isim ise N'Koudou oldu. Fransız oyuncunun girişiyle Beşiktaş vites artırdı ve rakibi karşısında galibiyete uzandı. Alınan galibiyetle derbi öncesi moral de depoladı.
3'lü savunma tercihi tartışılır
N'Kouodu maçın kader adamı oldu