Beşiktaş Beşiktaşlı taraftarlar NYCFC maçına damga vurdu

Beşiktaşlı taraftarlar NYCFC maçına damga vurdu

26.10.2015 - 12:29 | Son Güncellenme:

Amerikan futbol liginde (MLS) NYCFC-New England Revolution maçına Beşiktaşlı taraftarlar damga vurdu.

Beşiktaşlı taraftarlar NYCFC maçına damga vurdu

MLS liginin yeni takımlarından NYCFC`nin sahası olan Yankee Stadyumunda oynanan sezonun son maçına Beşiktaş USA Derneği üyesi 150 taraftar da katılarak tribünlerde renkli görüntüler oluşturdular.

Haberin Devamı

Beşiktaş formaları, atkılar ve bayraklarla maç öncesi ve sırasında tribünde tezahurat yapan taraftarlar, maçı izlemeye gelen 35 bini aşkın Amerikalı`nın ilgisini çekti. Beşiktaş USA Derneği üyesi 50 taraftar New York City kulübüne kurucu üye olarak, sezonluk kombine bilet aldılar.

NYCFC yönetimi ile iyi ilişkiler içinde olan Beşiktaş USA Derneği, üyelerine bir sürpriz yaparak maçtan önce stadın içinde NYCFC yardımcı antrenoru CJ Brown`la tanıştırıp, ısınma hareketlerinden önce dernek üyelerine takımın durumu ile ilgili taktiksel bilgiler verdi. Maç sonrası da Beşiktaş USA üyeleri saha içine inerek futbolcularla tanışma ve resim çektirme şansını elde etti.

Kadrosunda Pirlo, Lampard ve Villa gibi dünya yıldızları var

Haberin Devamı

Kadrosunda Andre Pirlo, Frank Lampard ve David Villa gibi dünya yıldızlarını barındıran NYCFC, Beşiktaşlı eski futbolcu Jermaine Jones`un da forma giydiği New England takımına maçı 3-1 kaybederek, ilk yılında başarılı bir performans sergileyemedi.

Beşiktas USA Derneği Başkan yardımcısı Talat Ulutaş yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Ülkemizden uzakta sportif etkinliklerle dernek üyelerimizi bir araya getirmeye çalısıyoruz. 50 arkadaş şehrimizin takımı olan New York City FC nin maçlarına kombine bilet aldık. 2016 yılında tüm maçlara dernek üyelerimizle giderek hem birliktelik sağlamış olacağız hem de Beşiktaş ve Türk futbolunu Amerikalılara tanıtmayı hedefliyoruz"

Yazarlar