Beşiktaş Beşiktaş'ta fatura Valerien Ismael'e çıktı

Beşiktaş'ta fatura Valerien Ismael'e çıktı

16.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Beşiktaş’ın Alanya’da 3-0’ı koruyamayarak sahadan 3-3’lük beraberlikle ayrılması, Valerien Ismael’i hedef tahtasına oturttu. Skor 3-1 olunca beşli savunmaya dönen Fransız hocanın devre arası yaptığı üç değişiklik bütün düzeni bozdu.

Beşiktaşta fatura Valerien Ismaele çıktı

Beşiktaş 3-0 öne geçtiği Corendon Alanyaspor deplasmanında sahadan 3-3’lük beraberlikle ayrılırken, Teknik Direktör Valerien Ismael adeta topa tutuldu. Fransız hoca 3-1 önde girdikleri devre arasında yaptığı sürpriz değişikliklerle büyük tepki ve eleştiri topladı.

Haberin Devamı

Emrecan Uzunhan’ın 37. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakması ve Efkan Bekiroğlu’nun 45+4’te frikikten attığı golle farkı 2’ye indirmesi Ismael’in bir anda paniğe kapılmasına neden oldu. Skoru korumaya odaklanan siyah-beyazlı hoca devre arasında hiç beklenmedik bir şekilde Rachid Ghezzal, Salih Uçan ve Kevin Nkoudou’yu oyundan alarak Tyler Boyd, Necip Uysal ve Francisco Montero’yu sahaya sürdü.

Valerien Ismael’in ilk yarıda gol atan üç oyuncuyu kenara çekip, bir anda beşli savunmaya dönmesi bir kişi fazla oynayan Alanyaspor’un maçı adeta tek kaleye çevirmesine yol açtı. Akdeniz ekibi ileride sadece Weghorst’u bırakan Beşiktaş’ı ikinci yarıda kendi yarı sahasına hapsetti ve skoru 3-1’den 3-3’e getirmeyi başardı.

Haberin Devamı

Valerien Ismael maçtaki tercihleri ve ikinci yarıdaki tamamen defansif futbol anlayışı nedeniyle eleştiri oklarının hedefi oldu. Maçtan sonra kendi aralarında görüş alışverişinde bulunan siyah-beyazlı bazı yöneticilerin de beraberliğin faturasını hakem Yasin Kol’un yanı sıra Ismael’e çıkardıkları savunuldu.

Haberin Devamı

Yüzde 17 topla oynama, 39 pas

Kartal, Alanyaspor maçının ikinci yarısında son derece olumsuz istatistiklere imza attı. Siyah-beyazlı takım sadece yüzde 17 topa sahip olurken, Akdeniz ekibi yüzde 83’le oyunu tek kaleye çevirdi. Beşiktaş ikinci devre sadece 39 kez isabetli pas yapabildi. Bir isabetli şut atan siyah-beyazlı ekip isabetli orta yapamadı. Rakip ceza alanında 3 kez topla buluşabilen Kartal’ın gol beklentisi ise yalnızca 0.03 oldu.

‘Kol’un kasıtlı kollarını bir daha görmek istemiyoruz’

Beşiktaş, Merkez Hakem Kurulu’nu sert ifadelerle eleştirirken, hakem Yasin Kol’u ise “istenmeyen adam” ilan etti. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada özetle şu görüşlere yer verildi:

Haberin Devamı

“Kayserispor maçımıza, hakemlik dahi yapmaması gereken Ümit Öztürk’ü atayan Merkez Hakem Kurulu, niyetinden şüphe etmemize sebep olmuştu. Sezonun 2. haftasında oynadığımız Alanyaspor maçı da, hakem yönetimiyle Türk Futbol Tarihi’ne yeni bir kara leke olarak geçti. Maçın hakemi Yasin Kol’un kolları maç boyunca defalarca sonuca etki eden ve üç puanımızı gasbeden kararları işaret etti. Hiç kimsenin emeğimizi, alın terimizi gasbetmesine izin vermeyeceğiz. Her mecrada hakkımızı sonuna kadar savunacağız. Skandal kararlara imza atan Yasin Kol’un kasıtlı kollarını bu sezon hiçbir maçımızda görmek istemiyoruz. Türk futbolunda kaos yaratma maksadında olan kimseye izin vermedik, vermeyeceğiz. Tavrımız adaletsizliğedir. Sonuçlardan bağımsız olarak kaybetsek de kazansak da Beşiktaş adaletsizliğin karşısında durmaya devam edecektir.”