Beşiktaş Beşiktaş'ta kazanma alışkanlığı yüzleri güldürdü!

Beşiktaş'ta kazanma alışkanlığı yüzleri güldürdü!

12.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Bu sezon Konferans Ligi’nde oynadığı üç karşılaşmayı da kazanan, öncesinde de üç hazırlık maçından 2 galibiyet, 1 beraberlik çıkaran Beşiktaş’ta yakalanan seri büyük moral oldu. Hem yönetimin hem teknik heyetin bu gidişattan memnuniyet duyduğu öğrenildi.

Beşiktaşta kazanma alışkanlığı yüzleri güldürdü

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. tur ilk maçında Nefçi Bakü’yü 3-1 yenerek rövanş için avantaj elde eden Beşiktaş’ta kazanma alışkanlığının devam etmesi hem yönetimi, hem de teknik heyeti sevindirdi.

Haberin Devamı

Geçen sezon yakalanan 14 maçlık seriyle üst sıralara tırmanmayı başaran siyah-beyazlılar bu sezon da başarılı sonuçlarına devam etti. Sezon öncesi oynadığı hazırlık maçlarında Mezokovesd’u 4-0, Strasbourg’u da 2-1 yenen Beşiktaş Augsburg ile de 1-1 berabere kalmıştı. Ardından UEFA Konferans Ligi ikinci turunda KF Tirana ile eşleşen Kartal bu müsabakaları 3-1 ve 2-0’lık skorlarla galip tamamlamıştı.

Avrupa’da ilk hedefi gruplara kalmak olan Beşiktaş, önceki gece ise Neftçi Bakü’yü 3-1 ile geçti. Şanssız sakatlıklarla ilk 11’in iki önemli ismi Cenk Tosun ve Rachid Ghezzal’ı kullanamayan siyah-beyazlılar buna rağmen 6 maçlık yenilmezlik serisi yakalayarak daha ilk haftalardan kazanma alışkanlığı edindi.

Haberin Devamı

Teknik Direktör Şenol Güneş’in de yakalanan bu seriyle kazanılan olumlu havadan çok memnun olduğu ve oyuncularına aynı şekilde devam etmeleri gerektiği uyarısında bulunduğu öğrenildi.

KEREM ÜLKÜ'NÜN ONAYI BEKLENİYOR

İngiltere Premier Lig ekibi Liverpool ile sözleşmesi sona eren ve şu anda kulüpsüz olan Alex Oxlade-Chamberlain transferinde Beşiktaş ince eleyip sık dokuyor. Oyuncunun geçmişte yaşadığı sakatlıkları gözönünde bulunduran yönetim, tecrübeli futbolcuyu hemen renklerine bağlamak yerine Sağlık Kurulu Başkanı Kerem Ülkü’nün onayını bekliyor. Kafile Bakü deplasmanından dönerken Çetinkaya’nın olumlu rapor vermesi halinde Chamberlain transferine nokta konulacak.

BAKHTIYAR KARTAL OLUYOR

Beşiktaş ile CSKA Moskova, Bakhtiyar Zaynutdinov’ın transferi için prensip anlaşmasına vardı.

CSKA Moskova, Zalnutdinov’u 5 milyon euro+bir sonraki satıştan yüzde 15 pay karşılığında Beşiktaş’a satmayı kabul etti. 

25 yaşındaki Kazak futbolcunun, sağlık kontrolünden geçmek ve kulüple sözleşme imzalamak üzere hafta başında uçakla İstanbul’a geleceği bildirildi.

BERKAY VARDAR, SHERIFF'E GİTTİ

Beşiktaş, 20 yaşındaki orta saha oyuncusu Berkay Vardar’ı 1 yıllığına Moldova ekiplerinden FC Sheriff’e kiraladı. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada “Sözleşmesi 2025-2026 sezonu sonuna kadar uzatılan profesyonel futbolcularımızdan Berkay Vardar, 2023-2024 sezonu sonuna kadar FC Sheriff Kulübüne geçici transfer olmuştur. Berkay Vardar’a yeni kulübünde başarılar diler, kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız” ifadeleri kullanıldı. Genç oyuncu, geçen sezon siyah-beyazlı formayla 5 maçta görev almıştı.

Haberin Devamı

Yazarlar