Beşiktaş Beşiktaş'ta Rıza Çalımbay'ın yerine iki aday! Temaslar başladı

Beşiktaş'ta Rıza Çalımbay'ın yerine iki aday! Temaslar başladı

20.12.2023 - 09:26 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ın sözleşmesini Aralık ayının sonuna kadar uzattığı Rıza Çalımbay'ın yerine yabancı teknik direktör düşünülüyor. Siyah-beyazlı yönetim Çalımbay'ın yerine iki aday belirledi ve temaslar başladı.

Beşiktaşta Rıza Çalımbayın yerine iki aday Temaslar başladı

Beşiktaş'ta teknik direktör Rıza Çalımbay'ın sözleşmesi Aralık ayının sonuna kadar uzatılmıştı. Siyah-beyazlı yönetim Çalımbay'ın yerine yabancı teknik direktöre takımı emanet etmey düşünüyor. Bu doğrultuda çalışmalarını söyleyen Beşiktaş yönetimi Çalımbay'ın yerine iki aday belirledi ve temaslar başladı.

Haberin Devamı

KRİTİK MAÇLAR

Siyah-beyazlılar bu müsabakaların kayıpsız geçilmesi durumunda sezon sonuna kadar Çalımbay’la devam edecek. Aksi halde deneyimli teknik adamla büyük olasılıkla yollar ayrılacak.

Siyah-beyazlı yönetimin 27 Aralık Çarşamba günü sözleşmesiyle ilgili yeniden görüşme talebini kabul eden Rıza Çalımbay’ın bu noktada hem kendisine hem de takımına çok güvendiği ifade edildi. Lugano’yu İsviçre’de 2-0 yendikleri Avrupa Konferans Ligi maçında ortaya koydukları futboldan çok memnun kalan tecrübeli hoca, Alanyaspor ve Hatayspor (D) karşılaşmalarını da kayıpsız geçeceklerine inanıyor.

Beşiktaşta Rıza Çalımbayın yerine iki aday Temaslar başladı

RIZA ÇALIMBAY'IN PLANI

Sezon sonuna kadar Beşiktaş’ın başında yer almak isteyen Rıza Çalımbay’ı Alanyaspor ve Hatayspor maçları öncesinde umutlandıran faktörlerin başında dört as futbolcunun sakatlıktan dönecek olması bulunuyor.

Haberin Devamı

Masuaku, Colley, Rashica ve Rebic’in bu karşılaşmalarda forma giyebilecek duruma gelmeleri siyah-beyazlı hocanın inancını daha da artırdı. Deneyimli teknik adamın, Alanyaspor’la yarın oynanacak kritik maçta bu oyuncuların tamamına ilk 11’de görev vermeyi planladığı aktarıldı.

SÖZLEŞME UZATILMIŞTI

Beşiktaş Kulübü, önceki gün teknik direktör Rıza Çalımbay’ın görev süresinin 27 Aralık Çarşamba gününe kadar uzatıldığını açıklamıştı. Siyah-Beyazlı kulüpten yapılan açıklamalarda, “Teknik direktörümüz Rıza Çalımbay ile önceki yönetim kurulunun yapmış olduğu sözleşme uyarınca 18 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan görüşmeler, 27 Aralık Çarşamba günü yapılacak olup kamuoyuna bilgi verilecektir” ifadelerine yer verilmişti.

Beşiktaşta Rıza Çalımbayın yerine iki aday Temaslar başladı

2024'E YENİ HOCAYLA GİRİŞ

Rıza Çalımbay konusunda yaşanan gelişme sonrası Kara Kartal’ın 2024’e yeni teknik direktörüyle başlaması bekleniyor. Teknik direktör Rıza Çalımbay, bu karar sonrasında yöneticiler Feyyaz Uçar ve Samet Aybaba’yla görüşüp, “Kulübün tasarrufuna saygım sonsuz. Ama hiçbir kadro planları olmayan bir ekip elime verildi. Takviye yapıp yeni sezonda takımı direkt şampiyonluğa oynatırdım. Ama karar bu yönde yapacak bir şey yok. Bu seneyi böyle tamamlayıp vedalaşırız” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

İLK HEDEF FLICK OLDU

Kara Kartal’da son 2 günde yaşanan gelişmelerin ardından gözler, yeni hoca konusuna çevrildi. Seçim sürecinde Alman teknik adam Hansi Flick’le görüştüğünü söyleyen başkan Hasan Arat’ın, 58 yaşındaki teknik adamdan olumsuz yanıt aldığı ortaya çıktı.

Beşiktaşta Rıza Çalımbayın yerine iki aday Temaslar başladı

GÖZLER LUCESCU'DA

Flick’in yeni sezonda Borussia Dortmund’un başında olması bekleniyor. Fanatik'te yer alan habere göre bu durumun ardından Siyah-Beyazlı yönetimin, rotayı Mircea Lucescu’ya çevirdiği bildirildi.

Beşiktaşta Rıza Çalımbayın yerine iki aday Temaslar başladı

YARDIMCISI MIROSLAV KLOSE

Son olarak Ukrayna kulübü Dinamo Kiev’i çalıştıran 78 yaşındaki teknik adamın, 1.5 yıl Luce’yle sözleşme yapıp Miroslav Klose’yi de yardımcısı yapmayı planladığı bildirildi. Projeye göre süre bitiminde Klose’nin Kartal’ın başına geçmesi düşünülüyor.

Yazarlar