Beşiktaş Beşiktaş'ta Şenol Güneş pişman oldu! N'Koudou son maçına çıktı

Beşiktaş'ta Şenol Güneş pişman oldu! N'Koudou son maçına çıktı

18.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş’ın hocası, Trabzon’da 68’de sahaya sürdüğü N'Koudou ve Muleka’dan hiç katkı alamadı. Maçı 7 top kaybıyla tamamlayan N'Koudou yine sınıfta kalırken, siyah-beyazlı takımdaki kariyerini noktaladı. Muleka da bulduğu bir şansı daha adeta çöpe attı.

Beşiktaşta Şenol Güneş pişman oldu NKoudou son maçına çıktı

Beşiktaş zirve yolundaki kritik randevuda Trabzonspor deplasmanında altın değerinde 2 puan bırakırken Kevin N'Koudou ve Jackson Muleka bir kez daha sınıfta kaldı.

Haberin Devamı

Teknik Direktör Şenol Güneş müsabakanın 68. dakikasında Rachid Ghezzal ve Alexandru Maxim’i oyundan alıp yeni gol umudu olarak Nkoudou ve Muleka’yı sahaya sürmüştü. Ancak bu ikili ortaya koydukları olumsuz performansla Güneş’i pişman etti.

Sol kanatta görevlendirilen N'Koudou tam 7 top kaybı yaptı. Kamerunlu futbolcunun kaybettiği toplar yüzünden birçok atak olgunlaşmadan sona ererken, Trabzonspor geçiş hücumu fırsatları yakaladı. Bordo-mavili takım bu şansların bazılarında gole çok yaklaştı.

Beşiktaşta Şenol Güneş pişman oldu NKoudou son maçına çıktı

N'Koudou gibi Muleka da hiçbir varlık gösteremedi. Ghezzal’ın yerine oyuna dahil olan Demokratik Kongolu hücum oyuncusu karşılaşmayı gol pozisyonuna giremeden bitirdi.

Trabzon’da tam 71 gün sonra kadroya alınan Nkoudou yakaladığı son şansını da değerlendiremedi. Teknik patron Şenol Güneş kalan haftalarda N'Koudou’ya görev vermeyecek. Sözleşmesi biten Kamerunlu oyuncu sezon sonu kesin olarak takımdan ayrılacak.

Haberin Devamı

Şenol Güneş sürekli hayal kırıklığı yaratan Muleka’ya da kalan dönemde şans tanımayı düşünmüyor. Talibi çıkarsa 23 yaşındaki oyuncu satılacak. Genç futbolcunun düzenli oynayabileceği bir takıma kiralık gönderilmesine de sıcak bakılıyor.

Beşiktaşta Şenol Güneş pişman oldu NKoudou son maçına çıktı

HÜCUM HATTI ÇALIŞMADI

Trabzonspor deplasmanında Kartal’ın hücum hattı varlık gösteremedi. N'Koudou ve Muleka’nın yanı sıra Vincent Aboubakar, Alexandru Maxim ve Rachid Ghezzal da beklentilerin çok gerisinde kaldı.

Son dönemin en formda ismi olan ve 5 maçta 6 gole imza atan Aboubakar bulduğu iki fırsatı da kötü vuruşlarla harcadı. Maxim, Redmond’un hazırladığı pozisyonda çok önemli bir gol şansını değerlendiremedi. Rumen yıldız orta sahada istekliydi ancak oyunu yönetme konusunda yetersiz kaldı.

Cenk Tosun’un yokluğunda kaptanlık bandını takan Ghezzal da çok tutuk bir görüntü verdi. İlk yarıda rakip kaleye iki zayıf şut gönderen Cezayirli futbolcu gollük bir pozisyonda ise ceza alanında Hüseyin Türkmen tarafından bloklandı.

Beşiktaşta Şenol Güneş pişman oldu NKoudou son maçına çıktı

CENK TOSUN VE AMIR ARANDI

Kartal’da Cenk Tosun kasığındaki sakatlık, Amir Hadziahmetovic ise sarı kart cezası yüzünden Trabzonspor’a karşı forma giyemedi. Siyah-beyazlılar, Cenk ve Amir’in yokluğunu bir hayli hissetti.

Haberin Devamı

Son haftaların en formda isimlerinden olan Cenk’in maçta görev yapamaması takımın hücum gücünü ciddi biçimde düşürdü. Şenol Güneş’in sol kanatta görevlendirdiği Nathan Redmond bu bölgede etkili olamadı. Aynı bölgede şans bulan Kevin N'Koudou da hayal kırıklığı yarattı.

Hadziahmetovic’in maçta forma giyememesi ise orta sahadaki düzeni bozdu. Bosna Hersekli oyuncunun eksikliği özellikle defansif açıdan hissedildi. Bu arada sakatlığı büyük ölçüde düzelen Cenk Tosun’un HangiKredi Ümraniyespor’la cumartesi günü oynanacak karşılaşmada takımdaki yerini alabileceği ifade edildi.

MÜCEVHER MERT

Beşiktaş’ı Trabzonspor karşısında kaleci Mert Günok ve savunma hattı ayakta tuttu. Şenol Güneş’in göreve gelmesiyle birlikte kaleyi Ersin’den teslim alan 34 yaşındaki Mert yine çok özel bir performans ortaya koydu.

Milli kaleci ikinci yarıda Markovic, Abdülkadir Ömür ve Trezeguet’nin gollük vuruşlarında kalesinde adeta devleşti. Trabzonspor karşısında Mert’in yanı sıra Masuaku, Colley, Saiss ve Onur da çok başarılıydı. Savunma hattı hayati müdahalelerle rakiplere geçit vermedi.

Haberin Devamı

Beşiktaşta Şenol Güneş pişman oldu NKoudou son maçına çıktı

MASUAKU'DAN 2+1 YILLIK İMZA

Kartal’da Arthur Masuaku’nun transfer süreci tamamladı. Siyah-beyazlı kulüp, 29 yaşındaki Demokratik Kongolu sol bekin bonservisini 2 milyon euroya West Ham’dan aldı. Yapılan açıklamada, Masuaku ile 2+1 yıllık sözleşme imzalandığı duyuruldu. Beşiktaş, Masuaku’ya yıllık 1,3 milyon euro ücret ödeyecek.

Yazarlar