Beşiktaş Beşiktaş'ta Şenol Güneş'ten Trabzonspor planı! Parola belli oldu

Beşiktaş'ta Şenol Güneş'ten Trabzonspor planı! Parola belli oldu

16.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Teknik Direktör Şenol Güneş, Trabzonspor deplasmanından mutlaka üç puanla ayrılmanın hesaplarını yapıyor. Deneyimli hoca, Cenk Tosun ve Amir Hadziahmetovic’in yokluğunda ofansif futboldan taviz vermeyecek. Kartal’ın hücum hattı Ghezzal, Redmond, Maxim ve Aboubakar’dan oluşacak.

Beşiktaşta Şenol Güneşten Trabzonspor planı Parola belli oldu

Süper Lig’de 5’te 5 yaparak zirve için umutlanan Beşiktaş bugün ezeli rakibi Trabzonspor’a konuk olacak. Galibiyet serisini 6 maça yükseltmeyi hedefleyen siyah-beyazlı takım sezonun en kritik sınavlarından birine çıkacak. Teknik Direktör Şenol Güneş zorlu maçtan üç puanla ayrılmanın hesaplarını yapıyor. Güneş kazanmaları halinde hem ikincilik hem de şampiyonluk şanslarının devam edeceğine inanıyor. Deneyimli çalıştırıcı önemli eksiklere rağmen Trabzon’da hücum futbolundan taviz vermeyecek. Sezonu kapatan Tayyip Talha, kasığında sakatlığı bulunan Cenk Tosun ve sarı kart cezalısı Amir Hadziahmetovic’ten Trabzon’da yararlanamayacak olan Şenol Güneş yine hücum ağırlıklı bir kadro sahaya sürecek.

Haberin Devamı

Siyah-beyazlı teknik adam hücum hattını Rachid Ghezzal, Nathan Redmond, Alexandru Maxim ve Vincent Aboubakar’dan oluşturacak. Redmond ve Aboubakar başta olmak üzere iyi bir form grafiği yakalayan bu isimler Trabzon’da takımın skor yükünü taşıyacak.

Şenol Güneş orta sahada Salih Uçan ve Gedson Fernandes’i görevlendirecek. Hadziahmetovic’in yokluğunda Salih ve Gedson hem defansif hem de ofansif görevler üstlenecek. Şenol Güneş hafta arası Atletico Madrid’le depremzedeler için oynanan özel maçta Salih’i kadroya almazken, Gedson’u devre arası oyundan çıkarmıştı. Portekizli yıldız attığı güzel gol ve performansıyla Trabzonspor maçına hazır olduğunun sinyallerini vermişti. Güneş’in Gedson gibi 45 dakika oyunda tuttuğu Maxim de olumlu bir futbol ortaya koymuştu.

Haberin Devamı

Beşiktaşta Şenol Güneşten Trabzonspor planı Parola belli oldu

"DİKKATLİ VE BECERİLİ OLMALIYIZ"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Trabzonspor karşılaşması öncesinde oyuncularıyla gerçekleştirdiği son toplantıda bir dizi uyarıda bulunurken, galibiyet istedi. Deneyimli hoca zor günlerden geçen Trabzonspor’un bu karşılaşmayı önemli bir fırsat olarak gördüğüne dikkat çekti.

Süper Lig’de çok güzel bir hava yakaladıklarının altını çizen Şenol Güneş’in, “Galibiyet serisini bozmayalım, kazanmaya devam edelim. Trabzonspor zor günlerden geçiyor ama ligin son şampiyonu ve büyük bir kulüp. Bu maç onlar için de çok önemli. Yeniden ayağa kalmak için karşılaşmayı büyük bir fırsat olarak görüyorlar. Kazanma arzumuzu ilk dakikadan itibaren sahaya yansıtmamız lazım. Daha önemlisi çok dikkatli ve becerili olmalıyız. Defansta basit hata yapmayın, rakibe umut vermeyin. Hücumda yakaladığımız fırsatları gole çevirmeliyiz. Böyle maçlarda öne geçmek çok önemlidir. Psikolojik üstünlüğü skor avantajıyla bir araya getirirsek kazanma yolunda büyük bir şans yakalamış oluruz” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

MASUAKU TAMAMLIYOR

Beşiktaş’ın deneyimli sol beki Arthur Masuaku kiralık sözleşmesindeki 25 maçlık satın alma koşulunu bugün tamamlayacak. Siyah-beyazlı yönetim bu sezon 25. maçta ilk 11’de sahaya çıkacak olan 29 yaşındaki Demokratik Kongolu futbolcunun bonservisini 2,2 milyon eurodan 2 milyon euroya inen West Ham’dan satın alacak. Masuaku ile ise 3 yıllık yeni sözleşme imzalanacak. Başarılı futbolcuya yıllık 1,3 milyon euro garanti ücret ödenecek.

Haberin Devamı

Beşiktaşta Şenol Güneşten Trabzonspor planı Parola belli oldu

N'KOUDOU 71 GÜN SONRA KADRODA

Georges Kevin N'Koudou kadroya geri döndü. Teknik Direktör Şenol Güneş, Atletico Madrid’le oynanan maçta son bölümlerde oyuna girip attığı şık golle skoru belirleyen Kamerunlu futbolcuyu, Trabzonspor karşılaşmasının 23 kişilik kadrosuna dahil etti.

Georges Kevin N'Koudou tam 71 gün sonra kadroya alındı. Deneyimli futbolcu son olarak 4 Şubat’ta Demir Grup Sivasspor’la deplasmanda oynanan maçta forma giyerken daha sonra teknik heyet tarafından gözden çıkarılmıştı.

Kartal’da Cenk ve Hadziahmetovic’in yokluğunda genç oyunculardan Semih Kılıçsoy ve Berkay Vardar da Trabzon’a götürüldü. Semih ve Berkay, Atletico Madrid maçında olumlu performans ortaya koymuştu.

EZELİ REKABETTE DALYA GÜNÜ

Trabzonspor ile Beşiktaş ligde 100. kez karşı karşıya gelecek. Ezeli rakipler arasında oynanan lig maçlarındaki galibiyet sayısında siyah-beyazlı takımın tek farklı üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 99 lig müsabakasında Beşiktaş 37, Trabzonspor 36 galibiyet aldı, 26 karşılaşma ise eşitlikle tamamlandı. Kartal’ın attığı 142 gole, Trabzonspor 115 golle karşılık verdi.

Haberin Devamı

Trabzonspor’un 2-0’lık galibiyetiyle 11 Ekim 1973’te başlayan 50 yıllık rekabette ise geride kalan 135 resmi karşılaşmanın 54’ünü Beşiktaş, 47’sini bordo-mavili ekip kazandı. 34 maçta taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı. Siyah-beyazlılar rakip ağları 187 kez havalandırırken, Karadeniz ekibi ise 153 gole imza attı.

Yazarlar