Beşiktaş Beşiktaş'ta sıcak gelişmeler! Transfer...

Beşiktaş'ta sıcak gelişmeler! Transfer...

03.01.2018 - 14:05 | Son Güncellenme:

Gazetemizin Beşiktaş muhabiri Serdar Sarıdağ, Skorer TV'de Ezgi Toper'le siyah-beyazlı takımla ilgili sıcak gelişmeleri aktardı. Sarıdağ, Cenk Tosun'un son durumu ve Beşiktaş'ın transfer çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.

Beşiktaşta sıcak gelişmeler Transfer...

Gazetemizin Beşiktaş muhabiri Serdar Sarıdağ, Skorer TV'de Ezgi Toper'in sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

İşte Sarıdağ'ın açıklamaları: "Cenk Tosun'un transfer sürecinin bu kadar uzamasının sebebi yılbaşı tatiline denk gelmesidir. Bugün Fikret Orman İngiltere'ye gidiyor. Hem Cenk'in görüşmeleri hem de Cenk'in yerine gelecek isim için görüşmeler yapmaya gidiyor. Başkan bugün zaten açıkladı Cenk'e Çin'den gelen teklifi. Cenk yurt dışında çok popüler. Bu saatten sonra Cenk'in Beşiktaş'ta yoluna devam edeceğini zannetmiyorum. Cenk ne kadar iyi Beşiktaşlı olsa da kafasında artık Beşiktaş'ta oynamayı bitirdi. Sonuçta transfer olacağı takım Premier Lig'den bir takım.

Şu an Cenk'e biçilen fiyat 25 milyon euro+Cenk'in bir dahaki satışından %15'lik bir pay. Beşiktaş bu payı alacağını düşünmüyorum ama Cenk bir sakatlık yaşamazsa daha büyük kulüplere transfer olacaktır. Cenk Tosun, Gaziantepspor'dan gelmeden önce Trabzonspor'dan teklif geldi ama iyi bir Beşiktaşlı olduğu için Beşiktaş'ı tercih etti, bence bunu yapan bir oyuncu için artık yolunu açmak gerekir.

Haberin Devamı

'Demba Ba geri dönmek istiyor'

Demba Ba her giden futbolcu gibi o da geri dönmek istiyor. Çünkü Beşiktaş'taki ortam çok güzel. Oyuncu Çin'de istediğini bulamadı, her şeyin para olmadığını anladı. Ama şuan sakatlık durumu nedir, Beşiktaş buna bakıyor. Zaten oyuncu ile prensipte anlaşma sağlandı. Şenol Güneş Cenk giderse, Demba Ba, Negredo, Babel ve Mustafa Pektemek'in ona yeteceğini düşünüyor. Balotelli, Gignac ve Slimani isimleri hepsi doğru. Ama hepsi yazıldı diye Beşiktaş'a gelmeyecek. Cenk gittiği zaman oraya takviye yapmak lazım. 10 numara takviyesi de gerekli. Vagner Love ve Eto'o iddialarını da ekleyelim. Eto'o'nun menajeri Kamerunlu golcüyü Beşiktaş'a vermek istiyor. Antalyaspor Başkanı geçen yıl gaf yaptı. Başkanlığı yapamadı gitti. Eto'o üst düzey golcü ama Şenol hoca pivot forvet istiyor. Benim bu sistemimde sıkıntı yaratır diyor. Vagner Love da Şenol hocanın istemediği isimlerden biri. Onun sistemine uymaz. Merkez santrfor istiyor. Sözleşmesi devam eden oyuncuyu alamazsın.

'Sezon sonunda yer yerinden oynar'

Sevilla'dan Ganso daha önce de gündeme geldi. O da listede var. Ancak her şeyin başlangıç noktası Cenk Tosun. Domino etkisi yaratacak gibi. Hepsi Cenk'e bağlı. Kulüpte para sayma makinesi hazır. İyi bir bonservis bedeli koparırlarsa belki 10 numara olur. Ama takımın dinamikleri ile oynamak istemiyorlar. Sezon sonunda yer yerinden oynar. Tolgay, Bayer Leverkusen iddiaları var. Tosic, Oğuzhan, Babel, Tolga'ya teklif var. Fellaini'yi de Mata'yı da ilk yazanlardan biriyiz. Atiba "Benimle sözleşme uzatın. Bana Montreal'den bir teklif var" diyor. Beşiktaş, Fellaini'yi devre arası getirirse, Atiba'ya yol verir. Gençleştirme operasyonuna giden Beşiktaş, Atiba ile 2 yıllık sözleşme uzatmak istemiyor. Beşiktaş'ın kadrosunda orjinal bir sağ bek olmalı. Hocanın vereceği rapor çok önemli. Hocanın genel fikri şu: Takımı bozmayın.

Haberin Devamı

Boyko kampa götürülmedi

Beşiktaş, Boyko ve Aras'a kulüp bakacak. Boyko'nun Yunan ve Ukrayna kulüpleriyle bağlantısı var. Trabzonspor, Lens'i kiralamak istiyor. Trabzonspor yönetimi, Yusuf Yazıcı gibi bir oyuncuyu bırakmak istemiyor. Lens de Trabzonspor'da iş yapabilir. Quaresma ve Babel'i kesmesi zor. Babel'e çok yüksek bir teklif gelirse, Beşiktaş Hollandalı oyuncuyu satabilir. Babel takımın taşlarından biri. Babel'i çok iyi teklif olsa da sezon sonuna kadar bırakmam.

Haberin Devamı

"Cenk giderse Orman, Beşiktaş'a 80 milyon euro kazandırmış olacak"

Cenk de giderse Başkan Fikret Orman kulübe 80 milyon euro kazandırmış olacak. Beşiktaş yavaş yavaş Porto ve Ajax olma yolunda ilerliyor. Bana inanmıyorlar ama Tosic'i Manchester City ve Tottenham'ın istediği iddia ediliyor. Yöneticiden böyle bir duyum aldım.

'Terim'in G.Saray'a gelmesi, Beşiktaş için iyi oldu'

Fatih Terim'in Galatasaray'a gelmesi, Beşiktaş için iyi oldu. Fatih Terim, Tudor'dan daha iyi bir hoca. Kurt ve deneyimli teknik adam. Başında Fatih Terim olan bir takım varsa, seni daha motive yapar, diri tutar. Tudor G.Saray'ın başında olsaydı rehavete girebilirdi Beşiktaş. Nereden baktığına bağlı."

Yazarlar