Beşiktaş Beşiktaş'tan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde anlamlı proje!

Beşiktaş'tan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde anlamlı proje!

08.03.2024 - 18:02 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Kulübü; kadınların sporla ilgili düşüncelerini geleceğe taşımak amacıyla anlamlı bir projeye imza attı.

Beşiktaştan 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde anlamlı proje

Beşiktaş, kadınların sporla ilgili mesajlarını geleceğe taşımak ve bu sayede önemli bir arşiv oluşturmak adına, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde hergunumsun.org platformunu hayata geçirdi. Projenin lansmanı, başkan Hasan Arat, Beşiktaş 2'nci Başkanı Hüseyin Yücel, yönetim kurulu üyeleri, Beşiktaşlı kadın kongre üyeleri, kadın sporcular ve sanatçıların katılımıyla Tüpraş Stadyumu'ndaki Moda Evi'nde gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Projenin tanıtımında konuşan Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, "Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği bulunan; Altın Mimir'e, Prof. Dr. Işıl Zeybek'e ve Hüseyin Yücel'e teşekkür ediyorum. Uzun bir çalışmanın sonucunda bugün buradayız. Mart ayı Beşiktaş için yoğun geçiyor. Dünyanın en güzel stadında yeni yönetimimiz ve kadınların gücüyle bugünü yaşamak bizim için büyük bir onur. Kadınlar Günü kutlu olsun. Bugün burada geleceği emanet edeceğimiz pırıl pırıl genç kızlarımız burada. Kadın sporcularımız bizim için her zaman çok kıymetli olmuştur. Kadın basketbol branşını açan ilk kulüp Beşiktaş'tır. Dünya ve Olimpiyat şampiyonu Nur Tatar, Beşiktaş ailesine katıldı. Beşiktaş, Nur Tatar'la gurur duyuyor, ileride Nur Tatar'ın yetiştireceği sporcularla da gurur duyacak. Güreşçimiz Nesrin Baş Dünya şampiyonu oldu. Boksta kadın sporcular yetiştireceğiz. Kadın futbolunda yapılanmaya gittik, ciddi yatırımlar yapıyoruz. Kadın voleybolda güçlü olmak zorundayız. Tekerlekli sandalye basketbolda olimpiyatlarda yer alacak sporcularımız olsun istiyoruz.

Haberin Devamı

Kadın bulunmayan yönetim kurulu olmamalı. Bunu tüzüğümüze işlemeliyiz. Yönetim kurulumuzdaki iki kadının çalışkanlığı ve azmi inanılmaz. Avrupa'daki organizasyonlarda kadın üye kotası var. Aynı şekilde ülkemizde de bu uygulama olmalı. Sizler Atatürk'ün evlatlarısınız. Bu ülke size emanet. Kadınlar Günü kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

BEŞİKTAŞ YÖNETİM KURULU ÜYESİ ALTIN MİMİR: BUGÜNÜ BEŞİKTAŞLI KADINLARIN, TÜM KADINLARA ARMAĞANI OLARAK VERMEK İSTEDİK

Dünya Kadınlar Günü'nü tüm yıla yaymak için çaba gösterdiklerini ifade eden Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Altın Mimir, "Beşiktaş tarihinde ilk kez 2 kadın aynı yönetimde yer almakta. Biz bu çalışmamızla ayrımcılık karşısında durmak istedik. Biz camia olarak tüm kadınlarımızın en azından bu masada da söz söyleme hakkının olduğunu hatırlatarak, bir platform oluşturmak istedik. Biz; bugünü Beşiktaşlı kadınların, tüm kadınlara armağanı olarak vermek istedik. Bir defterimiz olacak ve bu defter 365 gün müzemizde olmaya devam edecek. Söyleyecekleriniz bizim için çok önemli. Biz sizin sesinizi tüm dünyaya duyuracağız. Biz sadece 8 Mart değil, her gün kadınlarımızın günü olsun diye projemizi, 'Her günümsün' diye adlandırdık. Biz her zaman özgür ve güçlü kalacağız. Herkesin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

GÜLŞEN: SANAT VE SPOR, SINIRLARI AŞAN DİLLERDİR

Etkinlikte yer alan sanatçı Gülşen ise "Ben, bir sanatçı olarak, müziğin insanları nasıl birleştirdiğine, onlara ilham verdiğine ve hayatlarını nasıl değiştirebildiğine şahit oldum. "hergunumsun.org" projesiyle, sporun da aynı güce sahip olduğunu ve kadınların bu alanda seslerini yükseltmeleri gerektiğini vurgulamak istiyoruz. Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün öncülük ettiği bu değerli projede, kadınların spor dünyasındaki hikayelerini, başarılarını ve karşılaştıkları zorlukları paylaşmalarını sağlamak amacıyla bir araya geliyoruz. Bu platform, sadece sporla sınırlı kalmayıp, toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesinde geniş bir perspektif sunuyor. 'Her şey değişir bir sözünle' sloganını benimsemişken, ben de şu sözü eklemek istiyorum: 'Sanat ve spor, sınırları aşan dillerdir.' Bu cümle, hem sanatın hem de sporun, bizi birbirimize bağlayan ve toplumsal cinsiyet, ırk veya sosyal statü gibi sınırları aşan evrensel diller olduğunu ifade ediyor. Hep birlikte hem sanatın hem de sporun gücünü kullanarak, toplumsal cinsiyet eşitliğine doğru büyük adımlar atabiliriz. Bu yolda, her birinizin desteğine ve katılımına ihtiyacımız var. 'hergunumsun.org' ailesine katılarak, bu değişim hareketinin bir parçası olun" diye konuştu.

Haberin Devamı

Siyah-beyazlı kulübün, Kadınlar Günü 11'inde şu isimler yer aldı:

"1. Prof. Dr. Işıl Zeybek (Beşiktaş JK Yönetim Kurulu Üyesi - Akademisyen), 2. Altın Mimir (Beşiktaş JK Yönetim Kurulu Üyesi - Avukat), 3. Prof. Dr. Ilmay Bilge (Çocuk Nefrolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı), 4. Gülşen (Sanatçı), 5. Özlem Posbaşoğlu (İş insanı), 6. Ömür Gedik (Gazeteci), 7. Ece Tekmen (Beşiktaş A Kadın Futbol Takımı Oyuncusu), 8. Zülal Gök (Beşiktaş'ın ilk kadın çalışanı), 9. Esra Aybüke Ak (Uçak mühendisi ve pilot), 10. Zeynep Keskin (Yaşam ve Spor Koçu), 11. Fatma Tellioğlu (Taraftar).