Beşiktaş Beşiktaş'tan ayrılan Kerem Kalafat suskunluğunu bozdu! Caner Erkin ve Gökhan Gönül sözleri

Beşiktaş'tan ayrılan Kerem Kalafat suskunluğunu bozdu! Caner Erkin ve Gökhan Gönül sözleri

16.07.2022 - 18:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ın Spor Toto 1. Lig ekibi Rizespor'a 1 yıllığına kiralık olarak gönderdiği Kerem Kalafat açıklamalarda bulundu. Karadeniz ekibine katkı sağlamak istediğini belirten ve daha sonra Beşiktaş'a dönüp efsane olmayı hedeflediğini anlatan genç sağ bek çarpıcı ifadeler kullandı. Kerem Kalafat, Beşiktaş'ta birlikte oynadığı Gökhan Gönül ve Caner Erkin'i de unutmadı.

Beşiktaştan ayrılan Kerem Kalafat suskunluğunu bozdu Caner Erkin ve Gökhan Gönül sözleri

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un Beşiktaş'tan sezon sonuna kadar kiraladığı Kerem Kalafat, Karadeniz ekibinin kampında konuştu. Genç sağ bek, siyah-beyazlılarda forma giydiği dönemde Caner Erkin ve Gökhan Gönül'le yaşadıklarını anlattı ve bu sezon hedeflerinden bahsetti. Sporx'in sorularını yanıtlayan Kerem Kalafat çarpıcı ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

RİZESPOR'A TRANSFER SÜRECİ...

- Kerem, öncelikle Rizespor'a kiralık transferin hayırlı olsun. Süreç nasıl yaşandı, biraz anlatabilir misin?

Sezonumuz bitmişti. Tatile çıkacaktık. Rizespor'un hocası, şu aki hocam Bülent Korkmaz beni aradı. Beni takımda görmek istediğini söyledi. Kulübüm Beşiktaş, zaten hedeflerimi biliyor. Rizespor'a onay verildi, ben de transfer olmayı istedim. Takım arkadaşlarımın birçoğunu tanıyordum. Burada bana çok güzel bir karşılama oldu.

Beşiktaştan ayrılan Kerem Kalafat suskunluğunu bozdu Caner Erkin ve Gökhan Gönül sözleri

KORKMAZ İLE OLAN DİYALOĞU...

- Peki, Bülent Korkmaz sana neler söyledi? Aranızdaki diyaloğu biraz daha açabilir misin lütfen?

Bülent Korkmaz, 'Kerem seni oynatmak istiyorum. Hedeflerine burada daha çabuk kavuşacaksın' dedi. Hocamla güzel bir iletişim kurduk. Antrenmanlarda da çok yoğun çalışıyoruz. Bülent Hocam da eksiklerimi anlatıyor, sağ olsun beni destekliyor ve yol gösteriyor.

Haberin Devamı

"ŞAMPİYONLUK İSTİYORUZ"

- Rizespor köklü bir camia. Yeri de aslında Süper Lig. Neler söylersin yeni sezondaki hedefler hakkında?

Dediğiniz gibi Rizespor'un yeri Süper Lig'dir. Şampiyonluk hedefinin içinde olacağım Rizespor'da. Kamp döneminde bu hedef doğrultusunda çok çalışıyoruz. Takım olarak şampiyonluk istiyoruz. Bireysel olarak da daha çok gelişmek, artılarımı yukarıya çıkarmak ve eksiklerimi tamamlamak istiyorum.

Beşiktaştan ayrılan Kerem Kalafat suskunluğunu bozdu Caner Erkin ve Gökhan Gönül sözleri

- Anlattıklarından, şu anda önceliğinin imza attığın Rizespor olduğunu görüyoruz. Peki ya Beşiktaş? Geri dönme hedefin hakkında neler söylemek istersin?

Elbette öncelikle Rizespor'da başarılı olmak istiyoum. Rizespor, benim için çok özel olacak. Süre almak ve aldığım bu süreyi iyi şekilde değerlendirmek istiyorum. Beşiktaş benim yuvam. Orada kalıcı olmak önemli.

AVCI, YALÇIN, GÖNÜL, ERKİN...

- Beşiktaş demişken, siyah-beyazlılarda birlikte çalıştığın üst düzey teknik adamlar var. Ayrıca futbolcular da keza öyle. Neler öğrendin onlardan?

Abdullah Avcı, Sergen Yalçın gibi hocalarla çalıştım. Bana çok şey kattılar. Oyun bilgimi geliştirdim. Fiziksel açıdan da geliştim. Beşiktaş'ta Gökhan Gönül ile konuşmuştuk. Gökhan ağabey ile ikinci kez takım arkadaşı oluyoruz. Caner Erkin'den de orta açma ve oyun bilgisi açısından çok şey aldım. Sizin aracılığınızla teşekkür ediyorum.

Haberin Devamı

Beşiktaştan ayrılan Kerem Kalafat suskunluğunu bozdu Caner Erkin ve Gökhan Gönül sözleri

- Sağ açık mevkisinde de oynayabiliyorsun, sağ bekte de... Hangi pozisyonda kendini daha rahat hissediyorsun ve idol olarak gördüğün isimler kimler?

En çok sağ bekte kendimi rahat hissediyorum. Trent Alexander-Arnold'u çok beğeniyorum. İdol olarak söylemek gererkirse Dani Alves gerçekten bir efsanedir benim gözümde.

- Beşiktaş'ta unutamadığın maçlara gelelim. Hangi maçlar şu anki kariyerine kadar 'özel' maçlar listesine girdi?

Wolverhampton maçı ilk UEFA maçımdı. Benim için çok özeldi. Adana Demirspor maçında asist yaptım. O anı da yine unutamam. İnşallah daha çok iyi işler yapar ve unutamadığımız anların sayısını artırabilirim.

"ROSIER, BEN OYNADIĞIMDA SURAT ASMADI"

- Beşiktaş'ta oynayan başarılı bir bek olan Rosier için fikrini merak ediyorum. Aranızda nasıl diyaloglar oldu? Seni destekledi mi Rosier?

Evet Rosier, çok iyi bir sağ bek oyuncusu. Bence de kaliteli bir sağ bek. İnsanlığı çok iyiydi. Aramızda hiçbir sorun olmadı. Oynadığım maçlarda bana destek verirdi. Sakinlik vurgusu yapardı. Ben oynayınca yüzünü asmazdı. Beşiktaş'ın oyuncusuysanız zaten böyle olmalı.

Haberin Devamı

Beşiktaştan ayrılan Kerem Kalafat suskunluğunu bozdu Caner Erkin ve Gökhan Gönül sözleri

"BEŞİKTAŞ EFSANESİ OLMAK İSTİYORUM"

- Beşiktaş efsanesi olmak istiyor musun?

İstemez miyim! Beşiktaş'a uzun yıllar hizmet etmek istiyorum. Beşiktaş ile doğdum, Beşiktaş ile var oldum. Altyapıdan A Takıma yükseldim. Her gencin hayalidir Beşiktaş formasıyla futbolu bırakmak. Beşiktaş efsanelerinden biri olmak istiyorum. Bunun için de terimin son damlasına kadar çalışacağım.

- Altyapıdan Rıdvan Yılmaz, Ersin Destanoğlu, Emre Bilgin, Serdar Saatçı gibi oyuncular çıktı. A Takım ile altyapı arasındaki o 'köprü' nasıl? Yeni isimler gelecek mi sence altyapıdan?

Beşiktaş altyapısında birlikte çalıştığımız hocalarımız çok iyiydi. Altyapıdaki oyuncuların A Takıma çıkınca adaptasyon sürecini yaşayacağını düşünmüyorum. Neden? Altyapıda da çok iyi antrenmanlar yapıyoruz. 2-3 yılda çıkarılan oyunculara bakarsak zaten demek istediğim de net şekilde anlaşılır. Beşiktaş altyapısı değerlidir.

Haberin Devamı

- 'Beşiktaş efsanesi olmak istiyorum' dedin. Peki, ekstra çalışmalar yapıyor musun? Örnek olarak Emirhan İlkhan uyku hocası bile tutmuş. Sen de sanıyorum aynı bilinçtesin?

Ben Çaykur Rizespor ile anlaşmadan önce de bireysel çalışmalar yaptım. Zaten sadece takım antrenmanıyla olmaz. Üst düzey bir futbolcu olmak istiyorsanız mutlaka ekstra bir şeyler yapmanız gerek. Bireysel olarak da çalışmalar yapmaya gayret ediyorum. Ekstra çalışıyorum. Çünkü hedeflerim var.

Beşiktaştan ayrılan Kerem Kalafat suskunluğunu bozdu Caner Erkin ve Gökhan Gönül sözleri

"RİZESPOR TARAFTARLARI SABIRLI OLSUN"

- Rizespor taraftarları da eminim ki Beşiktaş taraftarları gibi seninle ilgili çok güzel duygular besliyordur. Var mı Rizespor taraftarlarına bir mesajın?

Taraftarların her zaman yeri ayrıdır futbolda. Rizespor taraftarları sabırlı olsun. Ben iyi performansı vermek için elimden gelenin fazlasını yapacağım. Sahada gereken mücadeleyi vereceğimden kimsenin şüphesi olmasın.

TEK KELİMELİK CEVAPLAR

Beşiktaş: Yuva
Rizespor: Fırsat
Beşiktaş taraftarı: Aşk
Sergen Yalçın: Efsane
Abdullah Avcı: Kalite
Rize şehri : Ateşli
En iyi takım arkadaşın: Rıdvan Yılmaz
Unutamadığın maç: Adana Demirspor
Sevdiğin müzik: Sagopa Kajmer/Uzun Yollara Devam
Şampiyonluk: Hedef
En sevdiğin yemek: Et, antrikot
Futbolcu olmasaydı ne olurdu: Baterist
En çok sevdiği film: Labirent
Aile: Her şeyim