Beşiktaş Bilal Meşe, Beşiktaş'ın yeni liderini açıkladı! 'İki ayağını eli gibi kullanıyor'

Bilal Meşe, Beşiktaş'ın yeni liderini açıkladı! 'İki ayağını eli gibi kullanıyor'

15.02.2024 - 08:14 | Son Güncellenme:

Beşiktaş ara transfer döneminin son gününde Ernest Muçi ve Al-Musrati gibi potansiyeli yüksek oyuncuları kadrosuna kattı. Milliyet Gazetesi yazarı Bilal Meşe, siyah-beyazlı takımın yeni transferlerini mercek altına aldı.

Bilal Meşe, Beşiktaşın yeni liderini açıkladı İki ayağını eli gibi kullanıyor

"Ara transferlere hiç sıcak bakmam, bakmadım... Ya elde kalmışlardır, ya defoları, ya da kronik sakatlıkları vardır! Ne var ki Beşiktaş son dakikada da olsa iki nokta atışı transfer yaptı. Öyle sanıldığı gibi boş değiller, değerliler.
Kasadan ne çıkmış, çıkmamış, beni fazla ilgilendirmiyor. Gelenlerin kalitesine, kalibresine bakarım. Örneğin Ernest Muçi, eğer takıma uyum sağlarsa ki, sağlar, sezonun en iyi transferlerindendir bence. İki ayağını da eli gibi kullanıyor, uzaktan şutları var.

Haberin Devamı

Avrupa'yı peşinden koşturur

Teknik kapasitesi çok yüksek, çalım atıyor. Beşiktaş’ta vitrine çıkar, Avrupa’yı peşinden koşturur. 22 yaşında olması da büyük avantaj. Transferde Kartal’a büyük rakamlar kazandırabilir. Diyeceksiniz ki, her güzelin bir kusuru vardır, eyvallah! Muçi’nin savunma yönü bir zayıf olsa da, hücumda çok aktif, bu anlamda fark yaratan bir krampondur.

Bilal Meşe, Beşiktaşın yeni liderini açıkladı İki ayağını eli gibi kullanıyor

Bir milyon euroya kiralanan Al Musrati’nin 11 milyon euroluk satın alma bedeli sizleri ürkütmesin, bu da onun ne denli kaliteli olduğunun en büyük göstergesidir. Al Musrati çok iyi bir orta saha, defansif anlamda eline kimse su dökemez. Beşiktaş’ın orta sahadaki defansif eksikliğini kapatır, yetmez mi? Fernando Santos’un sahadaki lideri olmaya en büyük adaydır. Bir maça bakarak, ikisini de kantara çıkarmak pek doğru bir yöntem değil, bekleyip, görmek lazım, yani uyum süreci tamamlanmalı.

Haberin Devamı

Rüzgarı bile yetiyor!

Futbol temaslı oyundur, eyvallah... Elbette sporcu sağlığı her şeyin önünde gelir. Ancak bazen öyle kareler görüyoruz ki, ağzımız bir karış açık kalıyor! Hani şu yüze gelen eller var, hakemler haklı olarak faul çalıyorlar. Ancak rakibin eli bazen değmiyor, rüzgarı geliyor, pat kendisini yer atıyor bazı oyuncular, işte bu olmaz, centilmenliğe aykırı! Oyuncu değişimlerinde “en yakın mesafeden sahayı terk eder” kuralı da lafta kaldı, uygulayan hakem yok maalesef!

Bilal Meşe, Beşiktaşın yeni liderini açıkladı İki ayağını eli gibi kullanıyor

Bravo Barış Alper’e

Galatasaraylı Barış Alper Yılmaz’ı Başakşehir maçındaki centilmenliği için kutluyorum. Neticede korner atışı kazanacak Galatasaray, Barış orta hakeme dönerek, ‘Benden çıktı’ dedi, helal olsun. İşte sportmenlik budur, örneksin kardeş. Böylesi fotoğraflara adeta hasret kaldık. Sayıları çoğalır mı, pek de umutlu değilim, inşallah ben yanılırım!"