Beşiktaş Bilal Meşe'den Beşiktaş-Galatasaray derbisi öncesi dev iddia!

Bilal Meşe'den Beşiktaş-Galatasaray derbisi öncesi dev iddia!

29.02.2024 - 08:19 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Ziraat Türkiye Kupası'nda Konyaspor'u 2-0 yenerek yarı finale adını yazdırdı. Galibiyeti değerlendiren Milliyet Gazetesi yazarı Bilal Meşe, pazar günü oynanacak dev derbiyi de masaya yatırdı.

Bilal Meşeden Beşiktaş-Galatasaray derbisi öncesi dev iddia

Süper Lig'de şampiyonluk yarışına erken havlu atan Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası'nda yoluna devam etti. Siyah-beyazlılar konuk ettiği Tümosan Konyaspor'u Salih Uçan ve Cenk Tosun'un golleriyle 2-0 mağlup ederek yarı finalde Ankaragücü ile eşleşti. Spor yazarları zorlu müsabakayı yorumladı.

Haberin Devamı

Beşiktaş derbiyi de kazanabilir / Bilal Meşe (Milliyet)

"Hep Santos’u eleştirecek halimiz yok, elbette ortada iyi dokunuşlar varsa, ki var bunu da ortaya Hep Santos’u eleştirecek halimiz yok, elbette ortada iyi dokunuşlar varsa, ki var bunu da ortaya koyacağız. Örneğin dünkü maçın 11’inde Santos ‘mini’ rotasyona gitmiş, yani Cenk ve Onur’u yedeğe çekmiş, doğru da yapmış. Nitekim ilk yarıda topa sahip olan, önde baskı yapan, kapalı savunmayı zorlayan, rakibini kendi sahasına sokmayan (uzatmalar hariç) özlenen Kartal’ı gözlemledik. Bu pozitif görüntülere karşın pozisyon üretiminde Salih’in golü dışında sıkıntı çekti Kartal, bir de Semih’in çaprazdan attığı ve kaleciden dönen şut var.

Bilal Meşeden Beşiktaş-Galatasaray derbisi öncesi dev iddia

Yenilerden Al Musrati ve Muçi’nin nokta atışı olduğunu dün bir kez daha gördük. Al Musrati dikine ve de isabetli paslar atıyor, bu anlamda Kartal’ın eksiğini kapatmaya devam ediyor. Muçi mi, hep kaleyi hedefliyor, uzak yakın fark etmiyor, boşluğu bulduğu anda şutunu atıyor. Nitekim Salih’in golünde onun katkısı yadsınamaz, adam eksiltmesi de artısıdır. Sakın ola kaptan Necip’e kimse laf etmesin, eden çarpılır! Stoperde kritik dokunuşlar yapıyor, savaşıyor, ikinci yarıda çizgi üzerinden çıkardığı topu gördünüz mü?
Konyaspor’a gelince... Ligdeki konumu malum, kırmızı hattan çıkmanın hesapları peşinde. İlk yarıda takım savunmasını öne çıkardı, başarılı da oldu, taa ki Salih’in golüne kadar. Ne zaman golü yediler, ofansa dönüş yaptılar, Oğulcan’la bir gol attılar, ofsaytta takıldılar!

Haberin Devamı

Konya’nın maçın son bölümlerinde ofansif oyunu tercih etmesi Beşiktaş kalesinde sıkıntı yarattı ancak kalede Mert var, ona gol atmak pek de kolay değil. Artı kaptan Necip var, daha ne olsun?
Elbette bu oyunda tecrübe çok önemlidir, ağır kaldığı yönünde eleştirilen Cenk Tosun’dan söz ediyoruz... Salih’in yerine oyuna dahil olan Cenk’in, kornerden gelen topu kafayla köşeye göndermesi tecrübeyle doğru orantılıdır.
Cenk’in kritik golü olası bir iş kazasına set çekerken Kartal, kupada yarı finale kanat çırptı. Bu kulvarda Ankaragücü ile zorlu iki mücadele verecek final için. Beşiktaş hem kupada yarı finale çıktı, hem de bir anlamda Galatasaray derbisinin provasını gerçekleştirdi. Kartal iyi konsantre olursa, bireysel hatalar yapmaz ve bu oyun anlayışını sürdürürse derbide kantarda ağır basan taraf olur bence."

Haberin Devamı

Bilal Meşeden Beşiktaş-Galatasaray derbisi öncesi dev iddia

Muçi'den devam - Ali Ece (Fanatik)

"Beşiktaş’ın bu sezon en büyük hedefi Türkiye Kupası şampiyonluğu. Santos da malum teknik direktör olarak lig formatından çok kupa formatında daha başarılı olmuş bir isim. Süper Lig’de şampiyonluk formülü başka, Türkiye Kupası’nda başka. Beşiktaş’ın şu andaki kadrosu ve ligdeki puan durumu objektif olarak değerlendirilince Türkiye Kupası her turda daha gerçekçi, somut bir hedefe dönüşüyor. Sezon sonunda çoğunluk “Bravo Santos’a gelir gelmez Beşiktaş’ı ligde üçüncü yaptı” diye övmez ama kupa şampiyonluğu bir dahaki sezon lig şampiyonluğu iddiasında daha güçlü olabilecek bir Beşiktaş için ekstra moral ve motivasyon kaynağı olur.

Dripling yeteneği

Beşiktaş ilk 20 dakikada yine daha çok dengeli ve rakibi tartan bir oyun oynadı. Bu bilinçli bir tercihten çok El Musrati oyun kurma aşamasında ilk topları çok iyi dağıtırken önündeki Gedson ve Salih yeteri kadar etkili olamadığı için olabilir. Lakin Salih gol perdesini açarken Muçi’nin şutunda doğru zamanda doğru koşuyu yaparak en azından skor tabelasına katkı sağladı. Konyaspor kalecisinin hatasından istifade etmeyi bildi. İkinci golde de kornerde Gedson, Cenk’e iyi ortalarken Beşiktaş Ghezzal’ın bitmeyen sakatlık kabusundan beri ilk kez bir köşe vuruşunu çok etkili kullandı. Tabii ikinci golün yarısı Muçi’ye yazar. Beşiktaş’a golü getiren korner Muçi’nin geçiş oyunundaki doğru pozisyon alma ve boşluğu bulur bulmaz değerlendirmesini sağlayan dripling yeteneği sayesinde geldi."