Basketbol Bilbao Basket, grevi sonlandırıp maça çıktı

Bilbao Basket, grevi sonlandırıp maça çıktı

30.03.2014 - 16:50 | Son Güncellenme:

İspanya 1. Basketbol Ligi (ACB) takımlarından Bilbao Basket'te basketbolcuların grevi sona erdi. Bir haftadır antrenman yapmadan maça çıkan İspanyol ekibi, deplasmanda Barcelona'dan 29 sayı fark yedi.

Bilbao Basket, grevi sonlandırıp maça çıktı

İspanyol basketbolunda ekonomik krizin mağduru olan ve uzun süredir maaşlarını alamadıkları için hafta başında greve giden Bilbao Basket takımının oyuncuları ve teknik kadro, yönetim ile "temelde anlaşma sağlayıp" grevi sonlandırdı.

Haberin Devamı

Grevde olmasından dolayı antrenman yapmayan İspanya 1. Basketbol Ligi (ACB) ekiplerinden Bilbao Basket oyuncuları, son anda kulübün en büyük hissedarı ile yapılan anlaşma sonrasında Barcelona maçına çıktı. Ancak Bilbao Basket, güçlü rakibi Barcelona'ya deplasmanda 29 sayı farkla 104-75 yenildi.

Barcelona maçından sadece 24 saat önce grevi sonlandırıp Barcelona'ya giden Bilbao Basket takımının oyuncuları, yönetimle yapılan anlaşmanın bazı temel sorunları gidermeye yönelik olduğunu belirtip, detay vermekten kaçındı.

İspanyol ekibinin kaptanı Alex Mumbru, "Bazı garantiler verildi ama bunun arkasına düşmeliyiz. Her şeyin düzeleceğini umarak, güvene dayalı bir anlaşma sağlandı" dedi.