Şampiyonlar Ligi Bileğinin hakkıyla kazandı

Bileğinin hakkıyla kazandı

05.11.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi'nde Başakşehir konuk ettiği dünya devi Manchester United'ı yenerek adını tarihe altın harflerle yazdırdı.

Bileğinin hakkıyla kazandı

Şampiyonlar Ligi’nde H Grubu’nda 3. hafta maçında Başakşehir evinde Manchester United’ı 2-1 yendi, tarihi bir sonuç elde etti.
Leipzig ve PSG’ye karşı oynanan güzel futbolun karşılığında şanssız biçimde ne puan ne gol vardı. Ancak umutları artıran temsilcimiz kadrosunda rotasyon da uygulayan Manchester United karşısındaydı. İrfan-Aleksic-Berkay üçlüsüyle sertlikten çok teknik bir orta saha vardı. Ancak rakibin Martial-Rashford’dan oluşan hücum hattı ve arkadan destekleyen B.Fernandes-Mata ikilisi tehlikeliydi.
İki takım da topa sahip olmak isteyerek başladı. 9’da aut atışından başlayan paslaşmayla gelen konuk ekipte Shaw sol çaprazdan vurdu.
11’de Visca’nın uzaktan şutu, PSG maçlarındaki gibi heyecan vericiydi. 13’te ManU’nun kornerinde topu kaparak hızlı ve akıllıca çıkan Başakşehir’de Demba Ba karşı karşıya pozisyonda tarihi golü attı: 1-0
Defansı adeta tel tel dökülen Manchester United karşısında Demba Ba’nın tecrübesi ve zekası parlıyordu. 39’da ManU savunmasını tek başına yoran Demba Ba’nın katkısıyla sağ kanattan boşa çıkan Visca skoru 2-0’a getiren müthiş golü attı.
42’de Martial’in golü bir anda rahatlayan havayı yeniden bozdu.
Tuanzebe’yi defanstaki sonrası çıkaran Solskjaer’in hamlesiyle Manchester United topa daha fazla hakim olup, yarı sahada baskı yaptı. 55’te B.Fernandes’in frikiğinde Mert Günok’un kurtarışı herkesi rahatlattı.
61’den sonra Cavani ve Pogba hamleleri yapan rakibine karşı sağlam bir takım savunması kuran Başakşehir’de özellikle Rafael’in mücadelesi harikaydı. 90+1’de Epureanu’nun çizgiden çıkardığı topta tüm Türkiye rahat bir nefes aldı. Leipzig ve PSG karşısındaki güzel futbolunu sonuçlandıramayan temsilcimiz Başakşehir, Manchester United maçını bileğinin hakkıyla kazandı.

Yazarlar