Fenerbahçe Bir devin uyanışı!

Bir devin uyanışı!

30.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sarı-lacivertli ekip, UEFA Avrupa Ligi’ne Manchester United zaferi ile başlayan güçlü rakibine ilk yarı kalesini göstermezken, iyi ve etkili futbolunu Emenike’nin golüyle süsledi. Birçok net pozisyondan da yararlanamayan temsilcimiz oyunun sonlarına doğru biraz temposunu kaybetse de kazanmayı bildi, grubunda liderliğe yükseldi

Bir devin uyanışı

SENAD OK - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Kendi liginin en formda takımı olan ve dün sahaya çıkan kadro ile Manchester United’ı mağlup etmeyi başaran Feyenoord, Fenerbahçe önünde neye uğradığını şaşırdı. Emenike ile başlayıp orta saha ile devam eden ve beklerle sonlanan bir baskı söz konusuydu. Bu neredeyse maç boyu devam etti. Rakibini çıkarmayan Fenerbahçe, artan fiziksel kapasitesinin yanısıra oturan sistemi ve takıma yansıyan özgüven ile dün sahadaydı.

Fiziksel, taktiksel, mental açıdan her yönden güçlü olan Fenerbahçe, golü de tam zamanında, rakibin en çok bunalmaya başladığı bölümlerde buldu. Kendi yarı sahasından çıkmak isteyen Kuyt’ın topuna Lens müdahale etti. Ozan topu önünde buldu. Panik yapmadı. Bekledi ve iki seçeneği arasından doğru olanı tercih etti. Topu alan Emenike sağ çaprazdan direk dibine gönderdi: 1-0

Haberin Devamı

18’deki bu gol sonrası Fenerbahçe baskısını daha da arttırdı. Feyenoord yarı sahayı geçmekte bile zorlanıyordu. İkinci yarı da benzer şekilde başladı. Ozan’ın müthiş çalımı tribünleri ayağa kaldırdı. 51’de Mehmet Topal’ın geri pasında Kuyt araya girse de Volkan golü engelledi. 58’de Ozan ve Sow’un vuruşlarının ardından 61’de Lens’in getirdiği topta Souza müsait fırsatı değerlendiremedi.

66’da Wiel’in kademesi önemliydi. 71’de Kuyt’ın pasında Kjaer topu uzaklaştıramadı. Jorgensen’in vuruşunu Skrtel çizgiden çıkardı.

Son 15 dakikaya girilirken yorgunluk belirtileri ortaya çıkınca Advocaat oyuna müdahale edip iki değişiklik birden yaptı. Maçı bitirecek fırsat 78’de geldi. Kendi yarı sahasından topu alıp alıp rakiplerini tek tek geçen Lens son vuruşu yapamadı. Kalan bölümlerde hata yapmayan sarı-lacivertliler kazanmayı bildi.

Bir devin uyanışı

Kuyt'a özel sevgi
Sarı-lacivertlilerin tarihine geçmiş yıldızlarından Kuyt, ilk kez rakip oldu. Hollandalı futbolcuya maç öncesi özel bir plaket sunulurken, taraftarlar tarafından uzun süre ayakta alkışlandı
Fenerbahçe'nin unutulmaz futbolcularından Dirk Kuyt, Kadıköy'e ilk kez rakip olarak geldi. Maç öncesinde ısınmak için sahaya çıkan Hollandalı futbolcu, özel olarak karşılandı.
İlk olarak tribünlerden sevgi gösterileri gören Kuyt, daha sonra da kendisine sunulan plaketi aldı. Fenerbahçe yönetimi tarafından kulübün armasını taşıyan bir plaket alan tecrübeli yıldız, tek tek fotoğraf çektirdi.
Ardından tribünlere çağrılan 36 yaşındaki oyuncu, taraftarları selamladı. Bu esnada stat ekranlarından da özel olarak Dirk Kuyt yayını yapıldı.
Kuyt'ın 2012'de transfer olduğu ilk gün, attığı goller, kazandığı kupalar ve Başkan Aziz Yıldırım ile vedası ekranlara yansıtıldı. Bu esnada yıldız oyuncunun eski takım arkadaşlarıyla hasret gidermesi de dikkat çekti. Kaleci Volkan Demirel, Emenike, Sow ve Mehmet Topal ile sarılıp sohbet eden Kuyt, eski evinde çok iyi misafir edildi.
'F.Bahçe ailesi çok büyük'
Dirk Kuyt'ın Fenerbahçe'ye ilk kez rakip olduğu maçta çok özel bir tablo daha ortaya çıktı. Kuyt'ın bütün ailesi karşılaşma için İstanbul'a gelip, karşılaşmayı statta takip etti.
Sarı-lacivertli kulüp tarafından ağırlanan ve çok özel bir gün yaşayan Hollandalı yıldızın eşi ve çocukları, büyük bir heyecan yaşadı.Karşılaşma öncesi de bir açıklama yapan Kuyt'ın ei Gertrude Kuyt, İstanbul'u ve Fenerbahçe'yi çok sevdiklerini belirtip, "Yeniden İstanbul'da olmak heyecan verici. Çok iyi karşılandık ve ağırlandık. Fenerbahçe ailesi çok büyük" dedi. Ailece geldiklerini aktaran Gertrude Kuyt, "Sadece kızımız sınavı olduğu için, okulu nedeniyle gelemedi. Diğer bütün aile fertleriyle İstanbul'a geldik" diye konuştu.
Gol hediyesi
Karşılaşma boyunca Dirk Kuyt açısından farklı bir maç geçti. Karşılaşmanın 18. dakikasında Fenerbahçe'nin bulduğu gol öncesi Feyenoord'da top kaptıran isim Kuyt oldu.
Topla yarı sahasından çıkan Hollandalı futbolcu, vatandaşı Lens'in müdahalesiyle topu kaptırdı, devam eden pozisyonda da Emenike'nin skoru geldi. Böylece Kuyt'ın bu hatası adeta golü hediye etti.
Emenike durmuyor
Fenerbahçe'de Emmanuel Emenike'nin başarılı serisi devam ediyor. Nijeryalı futbolcu, 2 sezon önce resmi maçlarda sadece 5 gol atmış ve geçen sezonu kirada geçirmişti.
Ancak Feyenoord'a da golünü atan Emenike, üst üste 3. maçında ağları havalandırdı. Kasımpaşa ve Gaziantepspor mücadelelerinden sonra bir kez daha sevinen Nijeryalı yıldız, 2014-15 sezonunun gol sayısını geçmeyi başardı.

Yazarlar