Fenerbahçe BİR DEVRİN SONU

BİR DEVRİN SONU

18.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aziz Yıldırım dönemi, Yargıtay kararıyla son bulacak. 16 yıldır koltuğunu kaptırmayan, 11 seçimli genel kuruldan galip ayrılan Yıldırım’dan boşalacak başkanlığa seçime kadar Abdullah Kiğılı vekalet edecek

BİR DEVRİN SONU

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, cezanın tebliğinin ardından koltuğunu kaybedecek. 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair yasanın “Şike ve teşvik primi” başlıklı 11. maddesinin, 11. bendine göre söz konusu suçtan cezaları onaylanan kişilerin, spor kulüplerinin, federasyonların, bünyesinde sportif faaliyetler icra edilen tüzel kişilerin yönetim ve denetim organlarında görev yapmaktan yasaklanmasına hükmolunur” ifadeleri yer alıyor. Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından dün karara bağlanan şike davasında 6 yıl 3 aylık cezası onaylanan Aziz Yıldırım, yasa hükmü gereği başkanlık unvanını kaybetmiş olacak.

Yıldırım, ilk kez 15 Şubat 1998’de 1 oyla başkan seçildiği kulüpte, yaklaşık 16 yıllık görevde kaldı, bu sürede 11 seçimli genel kurul geçirdi. Aziz Yıldırım döneminde ligde 5 şampiyonluk yaşayan, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek, UEFA Avrupa Ligi’nde yarı final oynayan, Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa’da ikişer kez zirveye çıkan Fenerbahçe, tesisleşme ve şirketleşmede de büyük bir atılım yaptı.

Rekor kıramadı

Aziz Yıldırım, 16 yıla yakın süren başkanlık göreviyle, sarı-lacivertli kulübün tarihinde en uzun süre görevde kalan ikinci başkan oldu. Eski başbakanlardan Şükrü Saracoğlu, 16,5 yıl ile Fenerbahçe Kulübü’nde en uzun süre görev yapan başkan durumunda bulunuyor. Saracoğlu, 16 Mart 1934 ile 15 Ekim 1950 yılları arasında aralıksız 16,5 yıl başkanlık yaptı. Bu arada yeni başkanlık seçimine kadar kulübü Abdullah Kiğılı temsil edecek.

Yazarlar