Dünyadan Futbol Bir dönemin sonu

Bir dönemin sonu

10.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

UEFA Başkanı Michel Platini, cezasının 4 yıla düşürülmesiyle radikal bir karar aldı. Fransız futbol adamı görevinden istifa ederek bir dönemi kapattı, başkanlık seçiminin yolunu açtı.

Bir dönemin sonu

UEFA ve başkan Michel Platini açısından tarihi bir gün yaşandı. İlk olarak, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), futboldan 6 yıl men edilen ve görevi askıya alınan UEFA Başkanı Michel Platini’nin cezasını 4 yıla düşürdü.

Haberin Devamı

CAS’tan yapılan yazılı açıklamada, Platini’nin 6 yıllık cezasının 4 yıla çekildiği, 80 bin İsviçre frangı para cezasının ise 60 bin İsviçre frangına indirildiği bildirildi.

Açıklamada, Platini’nin eski FIFA Başkanı Sepp Blatter’den 2011 yılında aldığı 2 milyon İsviçre frangı nedeniyle FIFA etik kurallarını ihlal ettiğine ancak FIFA’nın verdiği cezanın yüksek olduğu gerekçesiyle, bu cezanın 4 yıla düşürülmesine karar verildiği ifade edildi. Daha sonra ise UEFA’da sıcak saatler yaşandı. Futboldan men cezası 4 yıla düşürülen UEFA Başkanı Michel Platini’nin istifa edeceğini, bu nedenle de başkanlık seçimi kongresinin tarihini belirlemek için 18 Mayıs’ta toplantı yapılacağını duyurdu.

UEFA’dan yapılan yazılı açıklamada, “Platini, istifa etme niyetinde olduğunu duyurdu” denildi. Açıklamada, “UEFA İcra Kurulu, 18 Mayıs’ta Basel’de başkanlık seçim kongresi tarihini belirlemek için toplanacak. O zamana kadar herhangi bir geçici başkan ataması yapılmayacak” ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

Mücadeleye devam

Futboldan men cezası 4 yıla düşürülen Michel Platini, hukuk mücadelesine devam edecek. CAS’ın kararına kadar UEFA başkanlığı askıya alınan Platini’nin cezanın tamamen kalkması için çaba harcayacağı aktarıldı. Avukatlar aracılığıyla yapılan açıklamada Platini’nin, hukuk mücadelesini İsviçre mahkemelerinde sürdüreceği de ifade edildi.

Yazarlar