Şampiyonlar Ligi Bir futbol mucizesi

Bir futbol mucizesi

10.05.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tottenham, sezon başında hiç transfer yapmadan yola çıktı, dev bütçeli takımların arasından sıyrılıp adını ilk kez finale yazdırdı.

Bir futbol mucizesi

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Premier Lig ekibi tarihe geçerken, ekonomik anlamda ders niteliğinde hamleler yaptı. Mauricio Pochettino, elindeki mevcut kadroyla adeta mucize yarattı. İngiliz ekibi; Inter, Barcelona, B.Dortmund, M.City ve Ajax gibi güçlü kulüpleri eleyerek Madrid’deki finalin biletini kaptı.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son finalist Tottenham tarihi bir başarı elde etti. Premier Lig ekibi, tarihinde ilk kez finale yükseldi. Londra temsilcisi, bu büyük başarının altında ilginç bir detayla dikkat çekiyor.Tottenham, sezona başlarken hiç yeni transfer yapmadı. Kiradan dönen oyuncular dışında yeni bir isimle imza atmayıp hiç para harcamadan yola koyulan İngiliz takımı, dev bütçeli takımları ve köklü kulüpleri eledi.

Haberin Devamı

Sıfırdan başladı

Menajer Mauricio Pochettino, elindeki mevcut kadroyla adeta sıfırdan başladı. Her ne kadar Premier Lig’de 4. sırada olup ilk 3 iddiasından bir alt basamakta kalsa da Pochettino’lu Tottenham farklı bir sistemle yola çıktı.

Arjantinli teknik adam, futboldaki babası olarak gördüğü ve idol diyerek anlattığı Marcelo Bielsa’dan esinlendi. Elindeki oyunculardan en iyi verimi alan Pochettino, özellikle hücum oyuncularından hep bir yıldız çıkardı.

Kane yoktu

3-4-3, 4-2-3-1 ve 4-4-3 arasında giden farklı sistemlerle hep arayış içinde oldu. Yarı final rövanş mücadelesinde sakatlığı nedeniyle dışarıda kalan Harry Kane’in yokluğunda bile sistem aksamadı. Pochettino’nun transfer yapmadan yola çıktığı kadrosunda Güney Koreli Heung Min Son, Dele Alli, Lucas Moura, Christian Eriksen, Harry Kane ve Fernando Llorente öne çıktı. Şampiyonlar Ligi’nde böylesi bir durumda Tottenham’ın saf dışı bıraktığı kulüpler ise oldukça dikkat çekici.

Grup aşamasında Inter ve Barcelona ile mücadele eden Tottenham, ikinci turda Borussia Dortmund’u 3-0 ve 1-0’la geçti. Çeyrek finalde de Premier Lig’de şampiyonluğa giden Guardiola’lı M.City’ye 1-0’lık galibiyetin rövanşında kök söktürüldü. City deplasmanında 4-2 geriye düşüp 4-3’ü bularak tur atlayan Tottenham, Ajax’ı daha özel bir seriyle geçti.

İlk maçı evinde 1-0 kaybeden Londra ekibi, rövanşı 90+5’teki golle 3-2 kazanıp finale yürüdü.

Haberin Devamı

3 gol sayesinde

Tottenham’ın tarihi Şampiyonlar Ligi başarısında ilginç bir detay daha öne çıkıyor. Devler Ligi’nde grup aşamasında Barcelona, Inter ve PSV ile mücadele eden Londra ekibi, sadece 8 puanla bir üst tura kaldı.
Ancak buradaki detay Inter’le girdikleri mücadele oldu. Inter’i 1-0 yenip, deplasmanda 2-1 yenilen İngiliz ekibi, 3 gol fazla atması sayesinde tur vizesini aldı. Grupların son haftasında Inter’le hem averaj (-1) hem de puan (8) anlamında eşit durumda bulunan Tottenham, 9 gol attı. Inter’in ise 6 golü vardı. İkili averajın da saf dışı olduğu bu durumda daha fazla gol atan Premier Lig ekibi, ikinci olmayı başardı.

Yazarlar