Fenerbahçe Bir maçtan fazlası!

Bir maçtan fazlası!

22.12.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin yarın deplasmanda Konyaspor ile oynayacağı karşılaşma içinde birçok önemli faktörü barındırıyor.

Bir maçtan fazlası

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

*Aykut Kocaman 2.5 yıl başarıyla görev yaptığı eski takımına karşı duygusal bir mücadele verecek

*Sarı-lacivertli ekip kazanırsa Başakşehir’in puan kaybetmesi halinde belki de devreyi lider kapatacak

*Savunmada mecburiyetten yapılacak büyük değişimin sonuçları gelecek haftalara da önemli bir ışık tutacak

*Son haftalarda yeteri kadar forma bulamayan isimler bu maçta kendilerini yine ispatlama fırsatı yakalayacak

Süper Lig’de son 5 maçını kazanarak adım adım zirveye yaklaşan Fenerbahçe’de tüm gözler Atiker Konyaspor deplasmanına çevrildi. Teknik Direktör Aykut Kocaman ve ekibi bu zorlu karşılaşmayı sezonun en önemli sınavlarından biri olarak değerlendiriyor.
Ligde yakaladıkları iyi havayı devam ettirmenin ötesinde bunu bir adım daha yukarıya taşımanın hesaplarını yapan Kocaman, şampiyonluk yolunda yarınki doksan dakikayı kritik bir dönemeç olarak görüyor.
Karşılaşmanın ilk yarının sonunu galibiyetle kapamanın ötesinde zirvede de gövde gösterisi yapma anlamı taşıdığı belirtiliyor. Kocaman ve öğrencilerinin, zorlu Atiker Konyaspor maçı öncesinde önünde şu seçenekler bulunuyor:
1 Kocaman’ın duygusal günü:
2.5 yıl görev yaptığı ve unutulmaz başarılar elde ettiği Atiker Konyaspor’a ayrıldığından beri ilk kez rakip olarak gidecek Kocaman’a özel bir karşılama yapılması bekleniyor. Aynı şekilde Aykut hoca da kendisi için özel bir takım olan yeşil-beyazlıları hem iyi tanıyor hem de çok seviyor.
2 Liderlik hesapları:
Ligde 6 hafta önce zirvenin tam 9 puan gerisinde olan Fenerbahçe, 17. hafta öncesinde sadece 1 puan geride. Bu hafta sonu rakiplerinden Beşiktaş’ın Sivasspor deplasmanına çıkacak olması, Galatasaray ile Göztepe’nin mücadelesi ve Başakşehir’in de Kasımpaşa sınavı bir anda liderlik hesaplarını akıllara getirdi. Özellikle Galatasaray ve Başakşehir’den bir gün önce maça çıkılacak olması psikolojik bir baskı yaratabilir.
3 Kadro testi:
Savunmada Şener, Skrtel ve Neustadter’in cezalı olması mevcut kadro için de bir test olacak. Mecburi bir rotasyona girişecek olan Kocaman, devre arası transfer dönemi öncesi kadrosunun durumunu görecek.
4 Yeniden ispat zamanı:
Kadrodaki eksikler nedeniyle Isla sağ bek, Neto stoper ve Ozan Tufan orta sahada formayı geri alacak. Sezon başında ilk 11’de olan bu üç ismin haftalar sonra yeniden forma giymeleri merak uyandırıyor. Ayrıca son Karabük maçı yıldızı Valbuena’nın da yeni bir ispat maçına çıkması bekleniyor.