Basketbol Bir Obradovic efsanesi

Bir Obradovic efsanesi

19.05.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Doğuş, Zeljko Obradovic yönetiminde üst üste 4. kez Final Four heyecanı yaşadı.

Bir Obradovic efsanesi

Fenerbahçe Doğuş, Zeljko Obradovic yönetiminde üst üste 4. kez Final Four heyecanı yaşadı. Sarı-lacivertli takım üst üste 3. kez adını finale yazdırdı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl Avrupa şampiyonluğunu kazanan Fenerbahçe Doğuş, bu sezon da finale kaldı. Öte yandan Obradovic açısından da tarihi bir dönem yaşandı.

Sırp coach ilk kez bir takımla üst üste 4. kez Final Four, üst üste 3. kez de final oynama başarısı gösterdi. Obradovic yarın akşam da şampiyonluğu kazanırsa, ilk kez üst üste 2. şampiyonluğunu da elde edecek.

“Hayal etmek güzel”

Sarı-lacivertli takımın başantrenörü, takımına övgülerde bulunup, şampiyonluk hedefini vurguladı. Kendilerine güvendiklerini aktaran Sırp coach, “Hayal etmek her zaman güzel bir şey, bizi neler beklediğini göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Doğuş Başantrenörü Zeljko Obradovic, takımını özel olarak tebrik etti. Sırp coach, hem takım içerisindeki birliği öne çıkardı hem taraftarlarına teşekkür etti, “Oyuncularımı tebrik ediyorum. Müthiş bir performans sergilediler. Çok çalıştılar. İnanılmaz karakterliler. Takım içinde inanılmaz bir kimya var. Onlara borçluyuz 3 sene üst üste finale kalmayı. Zalgiris’i de tebrik ediyorum. Çok iyi oynadı. En önemlisi taraftarlarımız. Müthiş bir atmosfer yarattılar burada. Onlara tüm destekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Yeni bir şampiyonluk olup olmayacağı ile ilgili soruya cevap veren Obradovic, “Hayal etmek her zaman güzel bir şey. Bizi neler beklediğini göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Zalgiris antrenörü Jasikevicius’a da övgülerde bulunan tecrübeli isim, “Saras’ın maç esnasında mola aldıktan sonra üçlük bulmak için ne setler çizeceğini tahmin ediyordum. Başta Milaknis ve Pangos olmak üzere şutörlerine alan vermedik” diyerek hamlelerini anlattı.

Sloukas ile Jason Thampson’a özel değerlendirmeler yapan Obradovic, “Jason Thompson’a dair yorum yapmak istemiyorum. Oyunumuzu anlamıyorsanız ne yapabilirim? 26 yıldır koçluk yapıyorum hayatımda rastladığım en iyi karakterlerden biri Thompson. Bir dakika bile süre alsa mutlu oluyor.

Sloukas takımımızın beyni. İnanıyorum ki arka arkaya beşinci finali. Her bir anın nasıl oynanması gerektiğini çok iyi biliyor. Bazen hücumda yeterince agresif olmuyor; bunun dışında çok iyi bir oyuncu. Umarım bu şekilde oynamaya devam eder” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Sürpriz değil’

Zeljko Obradovic de öğrencisi Bobby Dixon’ın performansından memnun olduğunu söyledi. Sırp coachi, “Bobby’nin performansı insanlar için sürpriz olabilir, benim için değil. O her zaman büyük oynuyor” dedi.