Skorer Bir varmış bir yokmuş

Bir varmış bir yokmuş

28.09.2008 - 01:51 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz sezon Kartal’a iki maçta da kaybetmeyen ve rakibini ligin sonlarına doğru koltuktan indiren Belediye yine kâbus oldu. Siyah-beyazlı ekip, Holosko ile öne geçmesine rağmen geceye son noktayı Adriano koydu

Bir varmış bir yokmuş

Olimpiyat Stadı’nda hiçbir maç keyif vermiyor, ne oynayan, ne izleyen tat alıyor. Hele seyirci kalabalığı yoksa o maç ızdıraptan öteye gitmiyor!
Düşünün Beşiktaş zirveye oynuyor, ama tribüne taraftar çekemiyor! Nasıl gelsinler ki? Olimpiyat’a gelmek bir dert, dönmek ise başlı başına bir sorun!
Gaziantep maçında başlayan ‘rotasyon’ dün de sürdü... Kalabalık, bol alternatifli kadroya sahipseniz rakibe göre değişim yapabilirsiniz, buna lafımız yok. Ancak rotasyon çok geniş kapsamlı olursa, yani oturmuş taşlarla fazla oynarsanız, başınıza iş alırsınız.
Geçtiğimiz sezonun flaş ekiplerinden Belediyespor bu sezona kötü başladı, 4 maçta galibiyetleri yok. Kartal’ı geçtiğimiz sezon yine bu statta yenen ve liderlik koltuğundan indiren Belediyespor maça iştahlı başladı, ne var ki ilk golü de kalesinde gördü.
Ekrem Dağ, 4. dakikada Holosko’yu kaçırdı, Slovak krampon ceza alanına girdi, çaprazdan şutunda top kaleciyi de geçti, yan direğin içine çarparak filelere gitti: 0-1
28’de yine Ekrem sağdan kesti, Nobre yükseldi, zor poziyonda kafayla vurdu, kaleci son anda topu üstten kornere tokatlarken, Beşiktaş mutlak bir golden oldu. 39’da Kartal kalesinde büyük tehlike yaşadı. Efe sağdan indi, penaltı noktasına kesti, Adriano topu önce düzeltti, sonra yerden sert vurdu, ancak Sivok açıyı daralttı, gole izin vermezken, sakatlanarak oyun dışı kaldı.
Ertuğrul Sağlam ilk yarıda durgun ve isteksiz gözüken Tello’yu aldı, yerine Uğur’u sahaya sürdü. Bu değişimin Beşiktaş adına olumlu yansımalar yapması beklenirken, Kartal, Adriano’nun golüyle adeta şoka girdi. 57’de soldan kazanılan serbest atışı İbrahim Akın, arka direğe gönderdi, Adriano gelişine kafayı vurdu: 1-1
58’de tartışmalı pozisyon geldi... Uğur İnceman’ın 30 metreden attığı şutta top kaleci Mehmet Ali’den döndü, kontrol etmek isterken, Nobre dokundu, topu filelere gönderdiği anda iptal kararı da birlikte geldi. Gökhan Zan, 77’de Delgado’nun kullandığı kornerde iyi yükseldi, kafayı vurdu, top üst direği yalayarak auta gitti. 83’te yine tartışmalı bir pozisyon vardı. Delgado soldan indi, ceza alanına kesti, Nobre topa sahip olamadı, araya Mahmut girdi, Sambacı bir kez daha hamle yaptı, dokundu, boşta kalan topu Delgado filelere gönderdi, ancak hakem Yıldırım bir kez daha devreye girdi, golü iptal etti. Bizce kararı yanlıştı.
86’da soldan kazanılan serbest atışı İbrahim Akın, arka direğe kesti, Serhat yükseldi, kafayı vurdu, Rüştü’yü geçen top üst direkten döndü, savunma uzaklaştırdı. İkinci yarı ilk devreye oranla daha hareketli, bol pozisyonlu geçti... Sakatlanan Mehmet Ali’nin yerine oyuna giren Behram, kalesinde devleşti, Beşiktaş’a ‘geçit’ vermezken, alkış topladı. Evet, Beşiktaş üç puan hedefiyle geldiği Olimpiyat Stadı’nda yine hayal kırıklığıyla evinin yolunu tuttu.







Bir varmış bir yokmuş



MAÇIN RÖNTGENİ

MAÇIN ADAMI
Adriano
Bebbe’nin sakatlığından sonra yeniden ilk on birde kendine yer bulan Adriano, takımının en etkili isimlerinden biriydi. Güçlü fiziği ile Beşiktaş savunmasının bir hayli başını ağrıttı. Arkadaşlarından yeterli desteği alamamasına rağmen inatçı karakteri ile 84 dakika savaştı, nefis bir gole de imza attı. Hocası Abdullah Avcı’ya takımın değişmez isimlerinden biri olduğunu kanıtladı.


KIRILMA NOKTASI
Sıvok’un çıkması
Beşiktaş savunmasında Zapotocny ile iyi bir ikili oluşturan Sivok’un sakatlanarak ilk yarının sonlarına doğru çıkması siyah-beyazlı ekibin savunmasındaki dengeleri de bozdu. Zapotocny ile Gökhan Zan yeteri kadar anlaşamadıkları için pozisyon hataları yaptılar. İlk 45 dakika neredeyse rakip kaleye gidemeyen İstanbul Büyükşehir Belediye oyunda dengeyi kurdu. Özellikle duran toplarda bir hayli etkili oldular, beraberliği de böyle bir pozisyonda yakaladılar.  

MAÇIN HAKEMİ
Kritik kararlar
Maçta çok ilginç pozisyonlar yaşandı. 1. dakikada dolmadan Zeki topa vurduğu anda Adriano kale çizgisine en yakın oyuncu olarak yerde yatıyordu. Zeki’nin vuruşunda top direkt kale ağlarıyla buluşsa idi gol verilirdi. Rakibine müdahalesi bulunmasa da ofsayt pozisyonundaki Adriano’ya çarpan topun kaleye girmesinde iptal kararı doğruydu. Oyun kuralları kaleci bir kurtarış yaptıktan sonra elleri veya kollarının herhangi bir kısmı ile topa dokunduğunda kalecinin meşin yuvarlağı kontrolüne aldığını kabul eder. Bu nedenle Nobre’nin vuruşu sonrası hakem Bülent Yıldırım golü iptal etmekte haklıydı. Son dakikalarda ceza alanı içinde rakibinin arkasından kayarak topa vuran Nobre’den seken meşin yuvarlağı Delgado filelere gönderdi. Buradaki iptal kararı ise kritikti. Kanımca gol verilmeliydi. Uğur’un ceza alanına girerken İbrahim’i arkasından çekerek yaptığı faulde sarı kart eksik kaldı. Oyun kurallarını devamlı ihlal ederek faulle oynayan Nobre kırmızı kart görmeliydi. Sarı kartı bile çok geç çıktı.
METİN TOKAT
MAÇTAN NOTLAR

Başarılı ikiliye nazar değdi
Zapotocny-Sivok ikilisinin savunmadaki başarısıyla son 5 maçından gol yemeden ayrılan Beşiktaş, Sivok’un sakatlanıp çıkmasıyla tam 507 dakika sonra kalesinde gol gördü. 39. dakikada İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un mutlak golünü engelleyen siyah-beyazlı futbolcu, bu pozisyondan dört dakika oyundan çıktı. Sivok’un sol arka adalesinde gerilme olduğu ifade edildi.


Ekrem sürprizi
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam dünkü karşılaşmada Bobo’yu yedek soyundurup Nobre’ye ilk 11’de forma verdi. Sağlam’ın diğer sürprizi de Ekrem Dağ’ı 11’de oynatması oldu. Gaziantepspor’dan transfer edilen futbolcu, bu sezon ilk kez bu şansı yakaladı. Ertuğrul hoca, geçen hafta maç kadrosunda yer vermediği Aydın’ı bu kez kulübede oturttu.

Bir devre geçti!
Karşılaşmanın 41. dakikasına kadar sağ ayakkabısını değiştirmek isteyen Zapotocny’nin bu isteği bir türlü gerçekleşmedi. Başarılı oyuncu, krampon nedeniyle çektiği sıkıntıyı yedek kulübesine işaretle anlatmaya çalıştı. Bunun ardından da soyunma odasından yeni krampon getirildi.

PAF’lar şov yaptı
PAF Ligi’ndeki maçta Beşiktaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni 4-0 yendi. Bayrampaşa Çetin Emeç Stadı’ndaki karşılaşmada siyah-beyazlıların gollerini Erkan, Ali Kuçik, Necip ve Samet attı.

Kanat unutulmadıGeçen hafta içinde yaşamını yitiren spor yazarı Kazım Kanat için karşılaşma öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Beşiktaşlılar ayrıca Kanat için sahaya siyah formayla çıktı.


Metalist fark attı
Beşiktaş’ın UEFA Kupası 1. tur maçlarındaki rakibi Ukrayna temsilcisi Metalist Karkhiv dün gece ligde oynadığı karşılaşmada sahasında Vorskla Poltava’yı 3-1 mağlup etti. Metalist’in galibiyet golleri Djekson (2) ve Slyusar gelirken, konuk ekibin tek sayısını Curri kaydetti.