Galatasaray "Bir yıl yeter"

"Bir yıl yeter"

14.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Habertürk TV'de konuştu, kafalarda yer alan tüm sorulara yanıt verdi.

Bir yıl yeter

Dursun Özbek, istifa etme gibi bir düşüncelerinin bulunmadığını söyledi, “Bana bir yıl yeter. Bir yılda Galatasaray’ı düzlüğe çıkarırım” diye konuştu. Başkan Özbek, “Aralıkta seçim yapıp Ünal Aysal’a yerimi bırakacakmışım. Komedi dizisi yapsanız, ancak bu kadar başarılı senaryolar üretilir” dedi.

Haberin Devamı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, geçen hafta ertelenen Habertürk TV buluşmasında Faik Çetiner, Halil Özer ve Serdar Ali Çelikler’in sorularını yanıtladı, merak edilen tüm sorular yanıt buldu.

Özbek’in konuşmasından satır başları şöyle:

- Hem Sneijder hem de menajeri ile 2 yıllık sözleşme konusunda anlaşmaya vardık. 1-2 pürüz var. Mesala kontrattan çıkış hakkı... Şu anda Sneijder’in 20 milyon dolarlık bir çıkış hakkı var, onu 15’e çekmek istiyorlar.

- Bizde transfer görüşmelerini Mehmet Özbek yapıyor. Mehmet Özbek konusunda gelen soruların tamamı saçma. Danışmanlar arasında Refik Arkan da var, onu neden sormuyorsunuz? Mehmet Özbek’in bir kimliği var, başarılı bir iş adamı... Sadece başkanın kardeşi değil.

Haberin Devamı

Dalga geçtiler ama!

- İstifa etmeyeceğim, yeni bir yönetim kurulumuz da olmayacak. Galatasaray’ı başarıya taşımak zorundayım aksi takdirde benim de başarılı olan iş çizgim bundan etkilenir. Bu sebeple Galatasaray’ın başarılı olmaktan başka şansı yok.

- Aralık’ta seçim yapıp Ünal Aysal’a yerimi bırakacakmışım. Komedi dizisi yapsanız, ancak bu kadar başarılı senaryolar üretilir. 3 yıl boyunca buradayım ve genel kurulda verdiği sözleri yerine getireceğim.

- Sadece futbol takımı için de burada değildim, geçtiğimiz sezon da 4. yıldızı takacağımızı haykırdım, inanmadılar, dalga geçtiler. Ne oldu?”

- Galatasaray’ın bugüne kadar taş taş üstüne koyduğu proje yok gibi bir şey. 60 milyon lira faiz ödemesi var, çöpe atılan para....

- Bana bir yıl yeter. Bir yılda Galatasaray’ı düzlüğe çıkarırım. Galatasaray, marka değeri olarak dünyada ilk 20 arasında bir kulüp. Yapılması gereken tek şey iyi yönetilmesi.

- İstediğin futbolcuyu söyle bugün transferini yaparım, bir kuru imzaya bakar ama ben bugün Galatasaray’ın geleceğini düşünmek zorundayım.

- Ibrahimovic konusunda benim hiçbir talebim olmadı. Hiç görüşmedim, ağzımdan çıkmadı, bizim gündemimizde olmadı. Zlatan tamamen dış mihrakların gündeme getirdiği bir olay.

- Ibrahimovic’in bonservisi forma satışından çıkar diyorlar. Şu anda Barcelona 500 bin forma satıyor. Ben kaç tane satayım? Ben kaç tane satayım? 500 bin mi? Forma geliriyle çok az para kazanılıyor.

Haberin Devamı

- Podolski için bizden 6 milyon euro istediler. Mehmet Özbek 4 kez Wenger’i aradı, 2.5 milyon euroya düşürdük. Biz, bugün Podolski’ye 10 milyon euro verseydik daha fazla konuşulurdu.

Sabri hâlâ oynuyor

- Melo, kalsaydı biz maç başı rakamlar ile birlikte 5 milyon euroya yakın bir rakam ödeyecektik. Sneijder de bu şekilde...Anlaşma şartları ve bonuslar ile beraber, biz 32 yaşındaki Melo’yu 5.2 milyon euroya Inter’e gönderdik. Melo transferi, Galatasaray Yönetimi’nin büyük bir başarısıdır.

- 10 milyon euroluk bir teklif geldi ama biz Burak’ı satmadık. Benim iyi oyuncum.

- Sabri’nin yerine oyuncu almak için 30 milyon euro harcamışız 10 senede. Buna rağmen sürekli Sabri oynamış.

Ceza ne olur?

2014’te UEFA yetkililerinin Galatasaray’a “Senin gidişin gidiş değil” diyerek izlemeye aldığını söyleyen Özbek, “İzleme dönemi bitiyor. Ceza ne olur? Transfer cezası var, turnuva cezası var, para cezası var. Biz, cezayı minimize edecek projeler peşindeyiz” dedi.

Haberin Devamı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sarı-kırmızılılarda en çok konuşulan UEFA mali fair play konusunu da açık bir şekilde anlattı.

Önce durumu ortaya koyan Özbek, “UEFA, 2009’da bir kriter yayınladı ve burada 3 yıllık zararın 45 milyon euroyu geçemez diyor. Biz 2010-2011 sezonunda 12 milyon euro zarar etmişiz. Arda satılmasa zarar 25 milyon euro... 2013-2014 sezonunda 61 milyon dolar zarar edilmiş (60’a yakın futbolcu alınmış). Son 3 yılda Galatasaray’ın zararı 97 milyon euro... UEFA’ya göre 45 milyon euro olması lazım. UEFA bu durumu izliyor. 2014’te UEFA yetkilileri, Galatasaray’a “Senin gidişin gidiş değil” diyor, her yıl zarar açıklıyorsun diyor. UEFA bir anlaşma yapalım, ben seni izlemeye aldım diyor” ifadesini kullandı.

Dursun Özbek sözlerini şöyle sürdürdü:

“İzlemeden kasıt şu; Sen bizim kriterlerimize uyuyor musun uymuyor musun? UEFA, sadece Galatasaray’ı değil birçok takımı izlemeye aldı. Bu yıl şu anda 16 milyon euro artıya geçtik, ama bu artı, 97 milyon euroluk zarardan düşüldü. Bu yıl bizim Avrupa’da tehlikemiz yok ama tedbirli devam etmek zorundayız. Raporu gönderdik, karşılık bekliyoruz. Yılbaşına doğru da bizzat ben UEFA’ya gideceğim. İzleme dönemi bitiyor ve biz bir 2 yıl daha izleme dönemi süresi almak istiyoruz. Ceza ne olur, muhtelif cezalar var. Transfer cezası var, turnuva cezası var, para cezası var. Biz, burada cezayı minimize edecek projeler peşindeyiz. Ibrahimovic gibi 50 milyon euro verip kendimizi riske atabileceğimiz transferler yapmayacağız.”

Haberin Devamı

30 milyon poundluk yanlış!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, değerli transferler yaptıklarını örneklemek için Denayer’i gösterdi, “Kim bu adam? Değeri 30 milyon pound. Türkiye’ye gelen en değerli oyuncu. Gittik onu getirdik. Premier Lig’de oynayan genç ve 20 yaşında bir oyuncu. Değeri de 30 milyon pound” dedi.

Kısa bir süre sonra Belçikalı oyuncunun değerinin 3 milyon euro olduğu hatırlatıldı, Özbek de, “Bana Denayer’in değerinin 30 milyon pound olduğunu söylemişlerdi” dedi. Galatasaray Başkanı, reklam arasının ardından ise, “Yanlış anlaşıldı, bizim satın alma opsiyonumuz 30 milyon pound” açıklamasında bulundu.

‘Yandex’i reddettik’

Dursun Özbek, Yandex’in Fenerbahçe’den önce kendilerine sponsorluk teklifinde bulunduğunu söyledi. Özbek, “Yandex, Fenerbahçe’den önce bize geldi ve yaptığımız hesaplarda, şu anda lanse edildiği gibi bir finansal kar göremedik ve bu teklifi reddettik” diye konuştu. Bilindiği gibi sarı-lacivertliler, 9 Eylül’de 650 bin tane Fenerbahçe Yandex tarayıcısının bilgisayarlara indirildiğini açıklamıştı. Bir kullanıcı günde 25 arama sonucunda kulübe yılda 36 dolar kazandırıyor.

Yerli Butragueno!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Cüneyt Tanman’ın ayrılığının ardından sportif direktörlük koltuğuna Cenk Ergün’ün getirildiğini belirtti. Özbek, “Tanman’ın en büyük talihsizliği, bizim iç işlerimiz ile ilgili bir gazeteye demeç vermesidir. Benim çok sevdiğim bir insandır. Mehmet Özbek ile de çok iyi anlaşırlar ama olmadı. Bizim kulübümüze çok uzun yıllardır Cenk Ergün hizmet ediyor, bu arkadaşımız futbolu çok iyi bilir, 9 yıldır faaliyette, 4 lisanı var. Biz onu sportif direktör yaptık” dedi.

Özbek, Real Madrid yönetiminde futboldan anlayan kimsenin olmadığını işleri tamamen Butragueno’nun yönettiğini ifade ederek, “Bizim de Butragueno’muz Cenk Ergün’dür” dedi.

‘Trafik kazası’

Son günde gerçekleşmeyen Grosskreutz olayına değinen Dursun Özbek, “Hasta olmama rağmen yatağımdan kalkarak federasyona gittim. Evrakları verdik. Girişimiz tamamladı. Bundan sonrası federasyona bağlıydı. 24.00’e 3 dakika kala Federasyon-FIFA hattı dondu. 2-3 dakikalık gecikme buna sebep oldu. İmzasız belgeden ziyade, gecikme önemliydi. 10’a yakın dosya... Bir kopyaları ve aslı var. Bu dosyaların arasında imzasız bir evrak var sadece. Bu telafi edilebilir bir şeydi. Bunu trafik kazası olarak nitelemek lazım” dedi.