Fenerbahçe Biraz şans biraz tesadüf!

Biraz şans biraz tesadüf!

06.05.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'yi ligin dibinden kurtaran iki isim, yönetimin takımda kalmalarına pek de sıcak bakmadığı Valbuena ile Soldado oldu.

Biraz şans biraz tesadüf

SENAD OK

Haberin Devamı

Fransız futbolcu eğer sözleşmesini otomatikman uzatan 25 maç maddesinin kaldırılmasına onay vermeseydi, yıldızlaştığı Trabzonspor ve Kasımpaşa maçlarında sahada olmayacaktı. Benzer şekilde yüksek maaşı nedeniyle devre arası gönderilmek istenen İspanyol golcü de forvet alınamayınca takımda kaldı, performansı ile takımını ayağa kaldıran diğer isim oldu.

Kasımpaşa maçına kadar küme düşme tehlikesini yakından hisseden Fenerbahçe’yi bu durumdan çekip kurtaran isim Mathieu Valbuena oldu. Bunun yanısıra sezon başı dışlanan Roberto Soldado da benzer şekilde performansı ve oyunuyla takımın ayağa kalkmasına katkı sağlayan ikinci bir diğer başrol oyuncusuydu...

İlginç olan ise son maçlarda takımın kaderini olumlu anlamda belirleyen iki futbolcunun biraz şans biraz da tesadüf ve fedakarlık eseri sahada bulunmalarıydı.

Haberin Devamı

Maddeyi kaldırdı

Trabzonspor ve Kasımpaşa maçlarında kazanılan dört puanın mimarı kuşkusuz Valbuena’ydı. Fransız futbolcu eğer sözleşmesini otomatikman uzatan 25 maç maddesinin kaldırılmasına onay vermeseydi, bu iki maçta sahada olmayacaktı.

Yeni dönemle birlikte maaş bütçesini aşağıya çekmeye çalışan sarı-lacivertiler, 3 Milyon Euro ücret alan Valbuena’ya gelecek sezon bu parayı ödemek istemiyordu. Yapılan karşılıklı anlaşma sayesinde bu madde kaldırılınca Fransız futbolcu formayı kaptı, takımını kurtardı.

Golcü alınmayınca!

Benzer şekilde Soldado’nun da maaşı yönetim için oldukça yüksekti. Bu nedenle yönetim devre arasında gelen teklifleri değerlendirmek istedi. Bu sayede hem yüksek maaş ödemekten kurtulacak hem de bonservis geliri elde edecekti. Ancak transferde işler yolunda gitmedi. İstenen forvet alınamayınca Soldado mecburen takımda kaldı. Aksi taktirde İspanyol futbolcu da devre arası gidecek ve takıma ikinci yarı yaptığı katkıyı sağlayamayacaktı. Soldado bu sezon 90 dakika oynadığı maçlarda sarı-lacivertliler sadece bir kez mağlup oldu.

Tecrübe ve kalite
Sonuç olarak küme düşme hattının üzerinde mücadele veren takımı kurtaran devre arası gönderilmek istenen Soldado ile 25 maç maddesini kaldırılmasına onay veren Valbuena oldu. Bu iki durum gerçekleşmeseydi belki de sarı-lacivertli takımın ikinci yarıda dipten kurtulması daha da zorlaşacaktı.

Haberin Devamı

Soldado farkı

Kasımpaşa deplasmanında galibiyete attığı golle katkı sağlayan Roberto Soldado, sezonun ikinci yarısında parlıyor.
İspanyol yıldız, ligin ikinci yarısında tam 5 gol attı. Ligin ilk yarısında suskun kalan Soldado’nun golleri de hep yararlı oldu. 34 yaşındaki forvet, Bursaspor deplasmanında 1 puanı sağlarken, 3-2 kazanılan Ç.Rize ve 2-1 galip gelinen Sivasspor maçlarında da 3 puana katkı verdi.
Soldado, son olarak Kasımpaşa deplasmanında galibiyete yardımcı oldu. Deneyimli futbolcunun, sadece 2-1 kaybedilen Başakşehir mücadelesinde attığı golü çare olamadı.
Kurtarıcı Valbuena
Sarı-lacivertlilerde bu sezon yaşanan büyük hayal kırıklığına rağmen ayakta kalan nadir isimlerden biri Mathieu Valbuena oldu. Fransız yıldız bu sezon 3 gol 7 asistle 10 gole direkt etki etti. Sezonun ilk yarısında Galatasaray deplasmanında 2-0’dan 2-2’ye maçı adeta tek başına getiren 34 yaşındaki futbolcu, 1 gol 1 asistle oynadı.
Ertesi hafta ise Alanyaspor’a karşı içeride 2-0 kazanılırken Valbuena asistleriyle parladı. 3-0’dan 3-3’e gelen Beşiktaş deplasmanında da ikinci yarıda oyuna giren tecrübeli yıldız, geri dönüş ateşini yaktı, 1 asistle tarihi beraberliği sağladı.
Bilhassa son 2 haftada formu ciddi anlamda yükselen Valbuena, Trabzonspor maçında ikinci 45’te oyuna girip, çabasıyla takdir topladı, beraberlik golünü son saniyede kurtardı. Kasımpaşa karşısında da çıkışını sürdüren başarılı futbolcu, 1 gol 1 asistle 7.5 aylık deplasman fobisini bitirdi.