Diğer BİRLİKTE KÖPRÜLER KURALIM

BİRLİKTE KÖPRÜLER KURALIM

25.03.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’un bütün farklılıklar arasındaki en önemli medeniyet köprüsü olduğuna işaret eden Kılıç, “İstanbul, arkasındaki güçlü kamuoyu, sivil toplum kuruluşu, finans sektörü ve sponsorluklar, kamu kurumları ve hükümet desteğiyle vadettiği her şeyi yerine getirebilecek en görkemli şehirdir” dedi

BİRLİKTE KÖPRÜLER KURALIM

ONUR DİNÇER

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul’un 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları adaylığıyla ilgili sloganı açıkladı. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu’nun incelemeleri kapsamında Conrad Otel’de düzenlenen toplantıda, Türk ve yabancı basın mensuplarına sunum yapan Kılıç, ”İstanbul 2020”nin sloganın ”Bridge Together (Birlikte Köprüler Kuralım)” olacağını ifade etti.
”İstanbul 2020”nin köprüler kurmayı vadettiğini dile getiren Kılıç, şunları kaydetti:
”Biz ısrarla şunu söylüyoruz; İstanbul Doğu ile Batı, Avrupa ile Asya, medeniyetler, kültürler, inançlar arasında köprüdür. Bilinen 10 bin yıllık tarihiyle İstanbul, bütün farklılıklar arasındaki en önemli medeniyet köprüsüdür. İstanbul geçmiş ve gelecek arasındaki en kuvvetli köprüdür. İstanbul 2020’nin ’Bridge Together’ sloganıyla birlikte sadece Türk halkına ve Türkiye’ye değil, olimpik değerlere önem veren bütün insanlığa hayırlı olmasını diliyorum. İstanbul 2020’nin olimpik değerlerin temsil ettiği dostluk, barış, kardeşlik, sevgi, uzlaşı ve hoşgörü iklimine önemli katkılar sağlamasını Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan adına bir kez daha temenni ediyorum.”

Haberin Devamı

‘Bu zenginlik bulunmaz’
İstanbul’un bütün zenginliklikleriyle başka hiçbir yerde bulunamayacak bir olimpiyat zenginliğini insanlığın hizmetine sunacağını dile getiren Suat Kılıç, ”İstanbul, arkasındaki güçlü kamuoyu, sivil toplum kuruluşu, finans sektörü ve sponsorluklar, kamu kurumları ve hükümet desteğiyle vadettiği her şeyi en kısa süre içerisinde yerine getirebilecek en görkemli şehirdir” diye konuştu.

BİRLİKTE KÖPRÜLER KURALIM

‘Bu hayale inanıyoruz’

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, iş dünyasının olimpiyatları bir fırsat olarak gördüğünü söyledi.

IOC üyelerine 14 temadan biri olan ”Pazarlama” hakkında sunum yapan Koç, “İş dünyası olarak kararlılığımızı size bildirmek istiyorum. Bu, Türkiye’nin yaşayacağı en önemli spor organizasyonlarından birisi olacak. Bu, hem bizi dünyaya anlatacak, hem de Türkiye’yi yeniden markalandıracak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ali Koç, ”Koç Grubu olarak bu adaylığa sponsor olduk. Çünkü bizler bu hayale inanıyoruz. 90 bin çalışanımız ve onların aileleri adına konuşuyorum. Sizleri temin ederim ki Koç Grubu olarak elimizden geleni yaparak, İstanbul’un en iyi şekilde bu oyunları düzenlemesini istiyoruz. Umarım kurduğum hayalin ilk tohumları 7 Eylül’de atılır” diye konuştu.

BİRLİKTE KÖPRÜLER KURALIM

Basketbol oynadılar

IOC Başkan Yardımcısı Craig Reedie başkanlığındaki komisyon üyeleri, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener, İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat ve komite üyeleri eşliğinde BJK İnönü Stadı’nı ziyaret ettikten sonra, Abdi İpekçi, Sinan Erdem ve Aslı Çakır Alptekin spor salonlarında incelemelerde bulundu.

Komisyon üyeleri, Sinan Erdem Spor Salonu’nda Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ve Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı oyuncuları ile hatıra fotoğrafı çektirip bir süre sohbet etti.
Komisyon Başkanı Reedie ve Hasan Arat Sinan Erdem Spor Salonu’nda basketbol oynayıp burada potaya atış yaptı.
Yerli ve yabancı basın mensupları da komisyon üyelerinden ayrı olarak salonları gezdi. İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Medya ve İletişim Danışmanı Emir Turam, gezilen tesislerle ilgili gazetecileri bilgilendirdi.

Haberin Devamı

Halktan tam destek
Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin gerek İstanbullular gerekse de Türkiye’nin diğer şehirlerinde yaşayanlar üzerinde yaptırdığı araştırmanın sonuçları açıklandı.
IOC’nin araştırmasına göre İstanbullular %83’lük bir oranla İstanbul’un Olimpiyat adaylığını destekliyor. İstanbul 2020 Adaylık Komitesi’nin araştırmasında ise bu rakam %94 olarak belirlenmişti. IOC’nin araştırmasında Türkiye genelinde İstanbul’un adaylığına destek oranı ise %76 çıktı. Bu oran İstanbul 2020 Adaylık Komitesi’nin araştırmasında %89’du.
Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin Türkiye’deki araştırmasında çıkan rakamların Tokyo ve Madrid’te yapılan kamuoyu yoklamalarındaki rakamların üzerinde çıkması, İstanbul’un avantajlarından biri olarak gösteriliyor. IOC tarafından çok önemsenen bu oranlar diğer aday kentler; Tokyo’da yüzde 70, Madrid’te yüzde 76 olarak duyurulmuştu.

Haberin Devamı

İnönü’yü gezdiler

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu’nun İstanbul’da yaptığı incelemeler kapsamında yerli ve yabancı basın mensupları, BJK İnönü Stadı’nı gezdi. Gazetecileri müze kapısında Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman’ın yanı sıra siyah-beyazlı kulübün yönetim kurulu üyeleri, Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, Senegalli futbolcu Mamadou Niang, çeşitli branşlarda forma giyen sporcular ile şube idarecileri karşıladı.
Orman, Beşiktaş Kulübü’nün IOC heyeti karşısında en üst seviyede temsil edildiğini belirterek, ”Olimpiyatlar hem ülkemiz hem de kulübümüz için çok önemli. Bundan dolayı tüm desteğimizi vermeye çalışıyoruz. Heyete stadımızı gösterdik. Yeni yapacağımız stattan da bahsettik. İnşallah ülkemiz 2020 Olimpiyat Oyunları’nı düzenleme şansına sahip olur.”
Komisyon üyeleriyle sıcak bir ortamda görüştüklerini vurgulayan Aybaba ise ”Türkiye’ye böyle bir organizasyon yakışır. Biz de olimpiyat oyunlarının ülkemizde olmasını istiyoruz. Yenilenmiş stadımızın da böyle bir şeyin içinde olması bizi mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

TOKİ’den garanti!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ahmet Haluk Karabel, İstanbul’un düzenlemeye aday olduğu 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları için yapılacak tesislerin zamanından önce teslim edileceğini söyledi. TOKİ’nin olimpiyat oyunlarıyla ilgili yapılacak tüm tesislerin tesliminden sorumlu olacağını aktaran Karabel, “Bu projelerin inşaat çalışmalarına ayrılan bütçe 2012 yılı değerleriyle 4,8 milyar ABD dolarına karşılık gelmektedir. Aynı süreç içerisinde onanmış programlarımıza 20 milyar ABD doları daha harcayacağımızı öngörüyoruz” ifadelerini kullandı.
Karabel, toplantıda bir Japon gazetecinin İstanbul’un deprem riskiyle ilgili sorusuna ise “2000 yılından itibaren tüm binalarımız yeni yönetmelik çerçevesinde yapılmaktadır. 8,5-9 şiddetinde depreme dayanıklı olarak planlanmaktadır. O bakımdan kimsenin herhangi bir sakıncası ya da düşüncesi olmasın” yanıtını verdi.

Yazarlar