Yaz Olimpiyatları ‘Biz en şanslı sporcularız’

‘Biz en şanslı sporcularız’

22.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Olimpiyatlar için hazırlıklarını sürdüren karatecilerimizden Serap Özçelik Arapoğlu, “Bundan sonra karate olacak mı olmayacak mı hala netleşmedi. Bu yüzden biz şanslı sporcularız. Madalya için de elimizden geleni yapacağız” dedi.

‘Biz en şanslı sporcularız’

Ülkemizi Tokyo 2020 Olimpiyatları’nda karate branşında temsil edecek olan milli sporcularımız hazırlıklarına devam ediyor. Verilen 8 kotanın 7’sini kazanan başarılı karatecilerimiz MİLLİYET’in sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

En büyük madalya umutlarımızdan Serap Özçelik Arapoğlu, “Yıllardır karatecilerin beklediği olimpiyatlar bize nasip oldu. Bundan sonra branşımız oyunlarda olacak mı olmayacak mı hala netleşmedi. ‘Karate 2024 Paris’te olmayacak’ diyen de var. Normalde ülkemizi 50 kiloda temsil ediyordum, şu anda olimpiyatlarda 55 kiloda mücadele edeceğim. Çok iyi bir kamp dönemi yaşadık. Olimpiyatlarda en önemli şey stres yönetimi. Bunu iyi yaparsak başarılı olacağımızı düşünüyorum. Her sporcu gibi benim de tek hedefim ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek” diye konuştu.

Karate Milli Takımı Başantrenörü Levent Aydemir ise hem hazırlıkları hem de takımın son durumunu değerlendirdi. Aydemir, “Erzurum’daki kampın ardından İstanbul’da toplanıp Tokyo’ya gideceğiz. Bu branştaki 8 kotanın 7’sini kazanmayı başardık. Bu kotaların hepsini müsabakalarla aldık. Hiçbirini davetle kazanmadık. Türkiye olimpiyat tarihinde ilk defa bir branşta dünya birincisi olarak katılacağız” dedi.

Haberin Devamı

Aydemir sözlerini şöyle noktaladı: “Her sporcumuzun tek hedefi ülkemizi başarıyla temsil etmek. Çok iyi hazırlandık. Artık söz sporcularımızda. Bizim hedefimiz tabii ki altın madalya ve şampiyonluk.”