Fenerbahçe "Bize başka oynuyorlar"

"Bize başka oynuyorlar"

04.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Teknik Heyeti ilk 4 maç için saatler süren analizler yaptı ancak rakipler hep farklı planlarla oynadı.

Bize başka oynuyorlar

SENAD OK

Haberin Devamı

İsmail Kartal önceki gün futbolcularıyla yaptığı toplantıda; Karabük, Trabzon, Gaziantep ve Akhisar maçlarında yaşanan sıkıntıları rakip takımların sürpriz stratejilerine bağladı. Torku Konya karşısında bulunacak erken bir golün yaşanan gerilimi ortadan kaldıracağı konusunda görüş birliğine varıldı.

Fenerbahçe’de, Torku Konyaspor maçı öncesi tek hedef 3 puan olarak belirlendi. Karabükspor, Trabzonspor, Gaziantepspor ve Akhisar Belediye maçlarında oldukça zorlanan sarı-lacivertli takım, Torku Konya önünde bu sıkıntıyı aşmak için farklı bir taktik deneyecek.

Rakiplerin saatlerce analiz edilmesi ve her türlü detayın oyunculara aktarılmasına rağmen Fenerbahçe şimdiye kadar kilidi açmakta ya çok zorlandı ya da puan kaybı yaşadı. Teknik heyet ise buna gerekçe olarak rakiplerin kendilerine karşı farklı sistemle mücadele etmelerinin yanı sıra kapanmaları ve daha mücadeleci bir futbol ortaya koymasını gösterdi.

Haberin Devamı

Teknik heyetin geçtiğimiz gün futbolcularla yaptığı toplantıda bu durum masaya yatırıldı ve rakiplerin yapılan analizlerin aksine Fenerbahçe’ye karşı farklı oynadığı tespit edildi. Sarı-lacivertli teknik adamların, “Rakipler bize karşı farklı oynuyorlar. Bizim analiz ettiğimiz maçlara göre daha çok koşuyorlar ve daha dirençliler. Yaptığımız analizlerden çok daha farklı takımlar buluyoruz karşımızda” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Çare erken gol

Teknik heyet, Konya maçından itibaren yaşanan sıkıntıyı aşmak için “erken gol” bulma planını devreye sokacak. Yapılan toplantıda bu strateji oyunculara aktarıldı. Golün gecikmesi nedeniyle ortaya çıkan ve tribünlere de yansıyan gerilimin giderilmesi için skor avantajının erkenden elde edilmesi için görüş birliğine varıldı. Gol erken gelirse hem rakibin direnci kırılacak hem de takım üzerindeki baskı ortadan kalkacak.

Yazarlar