Su Sporları Bodrum masalı

Bodrum masalı

07.11.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Hapimag Sea Garden Resort Bodrum’un ev sahipliği yaptığı 14. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası büyük bir şölene sahne oldu. Dokuz ülkeden 800’ü aşkın katılımcının kulaç attığı organizasyon her yaştan sporcuyu mavi sularda buluşturdu.

Bodrum masalı

LEVENT KALKAN / BODRUM

Haberin Devamı

Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası, Muğla’nın Bodrum ilçesinde gerçekleştirildi. Akdeniz’in en kapsamlı açık su yüzme şampiyonası olan organizasyon, Hapimag Sea Garden Resort Bodrum’un ev sahipliğinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarıyla birlikte start aldı.

İlk olarak 6 kilometrelik mücadele ile başlayan şampiyona; 1, 2, 3 ve 10 kilometrelik yarışlarla devam etti. Pandemi önlemlerinin üst seviyede olduğu etkinlikte, 11 ile 84 yaşları arasında 9 ülkeden 800’ün üzerinde sporcu kulaç attı.

Bodrum’a gelen birbirinden başarılı sporcular, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel hazırladıkları gösterilerle katılımcılara bayram coşkusu yaşattı. LED ışıklı şamandıralarla gerçekleştirilen ve Hapimag Sea Garden Resort’un ev sahipliği ile gelenek haline gelen Işık Yolculuğu Gece Yüzme Etkinliği ise renkli görüntülere sahne oldu. Bireysel sporcuların yanı sıra Bodrum’a akın eden çok sayıda katılımcının aileleriyle birlikte yüzmeleri gözlerden kaçmadı.

Şampiyonlardan tavsiyeler

Etkinlik kapsamında düzenlenen, “Aquamasters Talks” yüzme camiasının dünyaca ünlü isimlerini ağırladı.

29 Ekim Cuma günü gerçekleştirilen bu etkinlikte, yüzme branşında ülkemiz için birçok ilke imza atan Emre Erdoğan deneyimleri, antrenman rutinleri, beslenme alışkanlıkları ve çevrenin korunması için gerçekleştirdiği gönüllü çalışmaları paylaştı. Türk milli sporcu Ekaterina Avramova ise yer aldığı sohbette; şampiyonalar, sporun ve dengeli beslenmenin önemi hakkında tecrübelerini ve görüşlerini aktarırken, tavsiyelerde de bulundu.

Haberin Devamı

Favoriler kürsüye çıktı

Türkiye Yüzme Federasyonu ile Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde, Hapimag Sea Garden Resort Bodrum’un ev sahipliğinde düzenlenen organizasyonda sporcular, dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.

Setur Marinas Açık Su Yüzme Şampiyonası 6 kilometrede kadınlarda Eliv Delve Başer, erkeklerde Efe Erduran birinci oldu.

Peugeot Açık Su Yüzme Şampiyonası 2008 metrede kadınlarda Iryna Amshennikova, erkeklerde Halim Lafçı birinciliği elde etti.

Peugeot Açık Su Yüzme Şampiyonası 3008 metrede birinciliği kadınlarda Iryna Amshennikova, erkeklerde Efe Erduran kazandı.

STH & Hapimag Sea Garden Resort Açık Su Yüzme Şampiyonası 1 kilometrede kadınlarda Ekaterina Avramova, erkeklerde Halim Lafçı birinciliğe ulaştı.

Sonucu büyük merakla beklenen Hapimag Açık Su Yüzme Şampiyonası’nda 10 kilometrede ise kadınlarda Bengisu Avcı Erdoğan, erkeklerde Emre Erdoğan birincilik kürsüsüne çıktı.

Haberin Devamı

‘Hapimag’ın desteği devam edecek'

Hapimag Resort Operasyonları Türkiye, İspanya, Hollanda Direktörü Kerem Demirkol, spora ve sporcuya destek olmaya devam ettiklerini söyledi. Dokuz ülkeden yüzlerce sporcu ve sporseveri buluşturan şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını aktaran Demirkol, kapanış töreninde yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“27 yıllık köklü geçmişimizle spora ve sporcuya verdiğimiz desteği ve hizmet kalitesini artırmak için çalışıyoruz. Özellikle ekim ayında yelken ve yüzme yarışlarına ev sahipliği yapıyoruz. 18-23 Ekim tarihlerinde The Bodrum Cup Yelken Yarışları’na ev sahipliği yaptık. Bir hafta sonrasında ise 14. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası’na ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aquamasters’da bu yıl 1 kilometre ve 10 kilometre yarışlarını düzenledik. Her iki etkinliğe katılan sporcuları tebrik ediyor, tüm sporcu ve katılımcılara teşekkür ediyorum. Hapimag olarak Bodrum’a değer katan etkinlikleri desteklemeye devam edeceğiz.”

Haberin Devamı