Diğer BOĞAZIN GÜZELLERİ

BOĞAZIN GÜZELLERİ

22.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

TEB-BNP Paribas WTA Championships Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası’nın kura çekimi Çırağan Sarayı’nda yapıldı. Dünyanın en iyi sekiz raketi kamera karşısına geçtiler, İstanbul’da olmaktan mutluluk duyduklarını söylediler

BOĞAZIN GÜZELLERİ

ULAŞ GÜRŞAT

İstanbul’da 23-28 Ekim tarihlerinde bu yıl ikinci kez düzenlenecek TEB BNP Paribas WTA Championships Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası’nın kura çekimi, Çırağan Sarayı’nda yapıldı.

Haberin Devamı

Kadın tenisinde teklerde dünyanın en iyi 8 oyuncusu ile çiftlerde dünyanın en iyi 4 takımının yarışacağı şampiyonanın kura çekimine Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, WTA Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Stacey Allaster, Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Ayda Uluç, PTT Genel Müdürü ve TTF Yönetim Kurulu Üyesi Osman Tural, WTA yetkilileri ve organizasyonda mücadele edecek tenisçiler katıldı.

Spor Genel Müdürü Baykan, kura çekiminde yaptığı konuşmada, ”önemli ve prestijli” turnuvanın 3 yıl Türkiye’de gerçekleştirilmesi konusunda büyük çaba sarf eden TTF Başkanı Ayda Uluç ve tüm tenis ailesine teşekkür ederek, ”Kısa bir süre sonra, Tenis Federasyonumuz genel kurulunu yapacak. Ben biliyorum ki Sayın Başkan Ayda Uluç, federasyon başkanlığı görevini Osman Tural’a bırakacaklar. Bir kez daha Türk tenisine hizmetlerinden dolayı Uluç’a teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Konuşmasına Türkçe ”İyi akşamlar Türkiye” diye başlayan Stacey Allaster ise dünyanın en iyi 8 kadın tenisçisiyle İstanbul’un neden 2020 olimpiyatlarına aday olduğunu göstermek için hazır olduklarını belirterek, ”2011 yılı ısınma yılıydı, 1. setti. 2012’de 2. seti oynuyoruz. Her hafta bu sporcular, bize şaşırtıcı anlar yaşatıyorlar” dedi.

Uluç’tan teşekkür
Ayda Uluç da geçen yıl dünyada en çok izlenen turnuva olarak yakaladıkları başarıyı bu yıl daha yükseklere taşıyacaklarına inandıklarını kaydederek, ”Sayın Başbakanımıza, Sayın Bakanımız Suat Kılıç’a ve Genel Müdürümüze bu organizasyonu ülkemizde gerçekleştirmek üzere verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Devletin büyük desteğiyle, bu organizasyon Türkiye’ye geldi” ifadelerini kullandı.

Ne dediler?

Li Na
“Tekrar İstanbul’da olduğum için çok mutluyum.”
Sara Errani
“İstanbul’da olacağımı tahmin etmiyordum ama harika bir yıl geçirdim ve burada olmak harika bir şey.”
Petra Kvitova
“Burada geçtiğimiz yıldan çok güzel anılarım var. Puanlarımı toplayıp İstanbul’a geldiğim için çok mutluyum.”
Angelique Kerber
“İnanılmaz bir duygu. İstanbul’da olduğum için çok heyecanlıyım. Maçlarıma bir an önce çıkmak için sabırsızlanıyorum.”
Agnieszka Radwanska
“İlk defa 4. olduğum için çok mutluyum ve Polonya tenis tarihine geçtiğim için gururluyum.”
Victoria Azarenka
“Bu yıl benim için bütün hayallerim gerçek oldu. Herkes burada olmak için bütün yıl çok çalışıyor. Geçen yıl İstanbul’da çok eğlenmiştim umarım bu yıl da böyle geçer.”
Serena Williams
“İnanılmaz bir yaz geçirdim ve buradaki herkes gibi İstanbul’a gelebilmek için çok çalıştım.”
Maria Sharapova
“Yılın son turnuvası olduğu için burada olmak harika bir şey. Bunu başardığım için çok mutluyum.”

Haberin Devamı

İŞTE GRUPLAR

Sinan Erdem Salonu’nda salı günü başlayacak turnuvada her gruptaki oyuncular birbirleriyle oynayacak. Birinciler diğer grubun ikincileriyle karşılaşacak. Toplam 4.9 milyon dolar ödüllü organizasyonda ilk günün programı bugün belli olacak.

KIRMIZI GRUP

Victoria Azarenka
Serena Williams
Angelique Kerber
Li Na

BEYAZ GRUP

Maria Sharapova
Agnieszka Radwanska
Petra Kvitova
Sara Errani

Haberin Devamı

Türkçe konuşma

Turnuva direktörü Marcus Guenthard, konuşmasını Türkçe yaptı. İstanbul’un kültürü, tarihi, modernliğiyle inanılmaz güzel bir şehir olduğunu vurgulayan Guenthard, ”2011’de Sinan Erdem’den tüm dünyaya yapılan televizyon yayınları mükemmel bir tenisin yanı sıra dolu bir salonu, çok yürekli ve bir o kadar da disiplinli seyirciyi dünyaya aktardı. WTA’nın en iyi turnuvasıydı. Turnuva direktörü olarak burada olduğum için çok gururluyum” diye konuştu.

Biletler tükeniyor
Dünyanın en iyi sekiz bayan raketini izlemek isteyen tenisseverler biletlere yoğun ilgi gösteriyor. Tenis Federasyonu bayram haftasına denk gelmesine rağmen İstanbullular’ın yine tribünlere gelecek olmasından bir hayli memnun. Özellikle Rus yıldız Sharapova’yı 40 bin kişinin izlemesi bekleniyor. Geçtiğimiz yıl toplam 75 bin kişiyi ağırlayan Sinan Erdem Salonu’nda yine bu rakama ulaşılabileceği belirtildi.

Yazarlar