Dünyadan Futbol "Borcu 2 taksitle ödeyeceğiz"

"Borcu 2 taksitle ödeyeceğiz"

25.08.2012 - 13:54 | Son Güncellenme:

PTT 1. Lig ekiplerinden Ankaragücü Kulübü Başkanı Bent Ahlat, UEFA’nın verdiği 6 puan silme cezasıyla ilgili, ”Pazartesi günü İngiliz kulübüne parasını iki taksit halinde ödeyeceğiz. Bunun sonucunda da kulüp, UEFA’dan puan silme cezasına sebep olan dilekçeyi geri çekecek” dedi.

Borcu 2 taksitle ödeyeceğiz

Bent Ahlat, Beştepe Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında, kulüpten alacaklı futbolcuların tümüyle görüştüklerini, sıkıntıları bir bir çözmeye çalıştıklarını söyledi.

Futbolcularla görüşüp, gerekli ödemeleri yapacaklarını ifade eden Ahlat, daha sonra transfer yasağının kaldırılması konusunda TFF ile Pazartesi günü bir araya geleceklerini belirtti.

Ahlat, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Dün, Ankaragücü’nün bir üç puanı daha siliniyordu. Gerekli ödeme yaparak bunun önüne geçtik. Ayrıca, peşinden 12 puan silme cezasıyla karşı karşıya kalacaktık. Aynı şekilde, bu ödemeyi de gerçekleştirdik ve bu sorunu da hallettik. Pazartesi günü de 6 puan silme cezasına sebep olan İngiliz Leicester City kulübüyle de anlaştık. Pazartesi günü iki taksit halinde borcumuzu ödeyeceğiz. Bunun sonucunda da kulüp, UEFA’dan puan silme cezasına sebep olan dilekçeyi geri çekecek. Puan silme cezası büyük ihtimalle kalkacak. Sestak ile ilgili de 2 milyon 600 bin avroluk ödeme yapmamız geliyor. Biz bunun hazırlığını da yapıyoruz.” Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav ile birlikte pazartesi günü biraraya gelerek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürünü ziyaret ederek, stat konusunu çözüme kavuşturacaklarını dile getirdi.

Ahlat, son olarak, Makine Kimya Endüstrisi’nin (MKE) Ankaragücü’ne hiçbir zaman sponsorluk desteği vermediğini bu konuda da MKE’nin genel müdürüyle görüşeceğini ve destek isteyeceğini belirtti.

Ankaragücü, eski futbolcusu Roman Bednar’ın 200 bin Avro’luk transfer parasını ödemediği gerekçesiyle UEFA’dan 6 puan silme cezası almıştı.

Yazarlar