Dünyadan Futbol Brezilya'nın en golcüsü Neymar! Pele'nin rekorunu kırdı

Brezilya'nın en golcüsü Neymar! Pele'nin rekorunu kırdı

09.09.2023 - 10:52 | Son Güncellenme:

PSG'den ayrılarak Suudi Arabistan ekibi Al Hilla'in yolunu tutan Neymar, Brezilya Milli Takımı ile unutulmaz bir rekora imza attı. Yıldız oyuncu, futbol efsanesi Pele'nin gol rekorunu kırarak Brezilya'nın tarihteki en golcü oyuncusu oldu.

Brezilyanın en golcüsü Neymar Pelenin rekorunu kırdı

Neymar adını Brezilya Milli Takım tarihine yazdırdı. PSG'den ayrılarak Suudi Arabistan ekibi Al Hilal'in yolunu tutan dünyaca ünlü yıldız, Pele'nin Brezilya ile attığı gol sayısını geçerek tarihteki en golcü oyuncu oldu.

Haberin Devamı

Brezilya'nın Cuma günü Bolivya karşısında aldığı 5-1'lik galibiyette attığı golle Pele'yi geçerek ülkesinin en golcü oyuncusu olan Neymar, bu rekoru kırmasına rağmen Pele'den daha iyi olmadığını belirtti. Neymar, Bolivya galibiyetinin ardından Pele'nin rekorunun kırması üzerine "Çok mutluyum. Bu rekoru kıracağımı hiç hayal etmemiştim. Ama sırf bu rekoru kırdım diye Pele'den daha iyi olduğumu söylemek istemiyorum" açıklamasını yaptı.

Neymar, Brezilya Futbol Konfederasyonu (CBF) Başkanı Ednaldo Rodrigues'ten Brezilya Milli Takımı'nda en çok gol atan oyuncusu olarak bir plaket aldı. Hatıra plaketini alırken Neymar "Adımı Brezilya milli takımının tarihine yazmak ve uzakta olan aileme ve takım arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Haberin Devamı

FIFA'ya göre 77 golü bulunan Neymar, Bolivya'ya attığı golle eski ebedi idolünü geride bıraktı. Ancak, FIFA tarafından dikkate alınmayan kulüplere karşı oynanan bazı hazırlık maçlarını sayan Brezilya Futbol Konfederasyonu (CBF) için Pele'nin 95 golüne karşılık Neymar'ın 79 golü var.

FIFA istatistiklerine göre Brezilya'nın en golcü isimleri şu şekilde:

Neymar (79), Pele (77), Ronaldo Nazário (62), Romario (55), Zico (48), Bebeto (39), Rivaldo (35), Jairzinho ve Ronaldinho Gaucho (33) ile Ademir ve Tostao (32)

 

Yazarlar